Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΠΣΕΕΠ: Υποδεχόμαστε το 2012 ! ! !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην εποχή του Μνημονίου, της καταιγίδας των αντεργατικών μέτρων και της χρεοκοπίας του Ελληνικού λαού, από τις πολιτικές της Κυβέρνησης, της Τρόικας και του ΔΝΤ, όλων αυτών δηλαδή που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση, υποδεχόμαστε το 2012.
Μια δύσκολη χρονιά, που αντί για υποσχέσεις και ελπίδες, κουβαλάει απειλές για νέα μέτρα και χρεοκοπίες για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Μοναδική ελπίδα για τους εργαζόμενους, είναι η συσπείρωση στα Σωματεία και οι αγώνες για υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που κέρδισαν με αίμα και θυσίες. Μόνη λύση, ο ξεσηκωμός μας για να τους σταματήσουμε πριν τα γκρεμίσουν όλα. Για να σώσουμε ότι ακόμη λειτουργεί και παράγει σ’ αυτή τη χώρα.
Ειδικότερα για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, ο χρόνος που φεύγει ήταν μια χρονιά ορόσημο. Οι αγώνες μας για την υπεράσπιση της ΕΣΣΕ και οι πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις μας, κόντρα σε όλο το σύστημα εξουσίας (Κυβέρνηση, Εργοδοσία, Κανάλια και μεγαλοδημοσιογράφοι), αλλά και την κοινή γνώμη που την τρέλαναν με τα ψέματα που έλεγαν για εμάς, θα μείνουν βαθιά χαραγμένες εμπειρίες για όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Θλιβεροί απόντες, μια μικρή μειοψηφία «συνδικαλιστών», οι οποίοι επέλεξαν να ποντάρουν στην αποτυχία των αγώνων μας και σε συνεργασία με την Εργοδοσία(!!!) έβαζαν καθημερινά εμπόδια στις προσπάθειες του Σωματείου. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, οι εργαζόμενοι έμειναν ενωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι το τέλος, πετυχαίνοντας να υπογράψουν τριετή ΕΣΣΕ και να την υπερασπιστούν, ακόμη και από την απόφαση της κυβέρνησης για ένταξή μας στο Ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Παρά τον πόλεμο λάσπης που συνεχίζουν μήνες τώρα, τελευταία δε και με ανακοινώσεις!! της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ γεμάτες ανακρίβειες και ψέματα, με στόχο να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο του προεδρείου και των εργαζομένων, ας το πάρουν απόφαση ότι οι συνάδελφοι ξέρουν πλέον καλά τον ρόλο του καθενός στο Σωματείο, γιατί όλα γίνονται με διαφανείς διαδικασίες και με συνεχή επαφή και συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους. Το Σωματείο δεσμεύεται να συνεχίσει να ενημερώνει αναλυτικά, να απαντάει σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και να παλεύει να πετύχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Ο νέος χρόνος που έρχεται, προβλέπεται ακόμη δυσκολότερος για όλο τον κόσμο της εργασίας, σε όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και πρέπει να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την ενότητά και την συσπείρωση μας στο Σωματείο μας, να αγνοήσουμε τους γνωστούς κινδυνολόγους, που συνεχίζουν τις επικίνδυνες πρακτικές τους, αλλά ευτυχώς για τους εργαζόμενους χωρίς αποτέλεσμα.
Το Σωματείο επικεντρώνει πλέον τις προσπάθειές του, στο να εξασφαλιστεί η συνεχής, ασφαλής και παραγωγική λειτουργία όλων των εργοστασίων και των τομέων Συντήρησης, Εμπορίας, Διακίνησης, Διοικητικής Υποστήριξης κλπ.
Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα είναι καθημερινές, με τελευταία ενδεικτική την παρέμβασή του Προέδρου του Σωματείου στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, ενάντια στο ξεπούλημα του 35% της ΔΕΠΑ, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως την συγκεκριμένη απόφαση την δρομολόγησαν καθ’ υπαγόρευση άλλων κέντρων, κόντρα στα συμφέροντα της εταιρείας αλλά και της χώρας. Καλούμε δε την Διοίκηση της Εταιρείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή, που βλάπτει σοβαρά και την κερδοφορία και τις προοπτικές της Εταιρείας σαν Ενεργειακού Ομίλου στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σωματείο με την δύναμη που εσείς του δίνετε, θα συνεχίσει και το 2012 με την ίδια πίστη και επιμονή να αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, να αποκρούσουμε κάθε νέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.
Σας καλούμε να συνεχίσετε να παλεύετε, ενωμένοι, δίπλα στο Σωματείο, αισιόδοξοι πως όσο είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε, όσο δεν σκύβουμε το κεφάλι, θα καταφέρνουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, την ίδια την ζωή μας.
Ας είναι λοιπόν το 2012 μια παραγωγική χρονιά με αγώνες και αλληλεγγύη ανάμεσα μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: