Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γιώργου Μπουσμπουκέα «Μια αδικαίωτη πολιτική διαδρομή» ! ! !



Αύριο Σάββατο 17/12/2011 στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ της Αθήνας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Μια αδικαίωτη πολιτική διαδρομή» του καλού φίλου Γιώργου Μπουσμπουκέα.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι: Βύρων Πολύδωρας, Απόστολος Κακλαμάνης, Περικλής Κοροβέσης, Νίκος Παρασκευάς και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ομιλητής / Συντονιστής: Ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β8, Βασίλης Α. Παπαδόπουλος.



Ο Γιώργος Μπουσμπουκέας, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, ασχολείται με την πολιτική από το 1961. Αυτή η πληροφορία είναι και η βάση του βιβλίου του «Μια αδικαίωτη πολιτική διαδρομή».
Η ενασχόληση με τα κοινά κινεί τον κόσμο. Όχι η ιδιώτευση, η ιδιοτέλεια, ο ατομισμός…
Αυτές οι παθογένειες τονίζονται από τον συγγραφέα. Φωτίζονται από την πορεία και την πολιτική του πάλη.
Το βιβλίο μάς βάζει στη θέση του δημιουργού και βλέπουμε να ξετυλίγεται το κουβάρι της μεταπολεμικής Ιστορίας της Ελλάδας. Ο Μπουσμπουκέας μπορεί να παραθέτει προσωπικά γεγονότα, όμως δεν θέλει να εστιάσει στον εαυτό του. Θέλει να αναδείξει το κλίμα της εποχής που έζησε και μέσα σ' αυτό προσπάθησε να προσφέρει.
Όπως σημειώνει η διορθώτρια του κειμένου Παρασκευή Ποταμούση: «Μοιάζει να είναι η ζωή του και η πολιτική του διαδρομή μπλεγμένη με την Ιστορία μας, σαν να αποτελεί πεδίο για μελέτη, στοχασμό ακόμα και διδασκαλία».
Αν και πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία δεν στρογγυλεύει τις γωνίες. Είναι αντικειμενικός. Προτάσσει πρώτα και πάνω απ' όλα το κοινό καλό και ό,τι υποστηρίζει, το τεκμηριώνει με ντοκουμέντα. Κουβαλάει, όπως γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα, τις πληγές του από την εφηβεία μέχρι σήμερα. Οι πληγές δείχνουν ότι το παρελθόν είναι ζωντανό και δεν πρέπει να λησμονείται.
Πέρα από την αμεσότητα της γραφής και της γνώσης που μας προσφέρει, ο συγγραφέας προτείνει και τη δική του λύση για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο. Ο ίδιος εναποθέτει τις ελπίδες του στους πνευματικούς ανθρώπους. Σ' αυτούς πέφτει το βάρος να αλλάξουν την εικόνα της χώρας μας. Παραδέχεται ότι η πρόταση του είναι ρομαντική, ωστόσο οι ρομαντικοί και οι τρελοί αλλάζουν τον κόσμο !


Δεν υπάρχουν σχόλια: