Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Έστω και καθυστερημένα ο Δήμαρχος Καλαμάτας κράτησε την υπόσχεσή του στο δικό μας Παναγιώτη! ! !


Και τα τρία παιδιά μας μεγάλωσαν παίζοντας στο πάρκο "πρότυπο" του ΟΣΕ στην Καλαμάτα.
Παρόλο που τώρα λόγω ηλικίας έχουν άλλα ενδιαφέροντα, σε κάθε επίσκεψή μας στην Καλαμάτα φροντίζουμε να κάνουμε έναν περίπατο στο πάρκο.
Τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανής η εγκατάλειψη… και μας γέμιζε απογοήτευση !
Σε μια από τις οικογενειακές περιπλανήσεις μας στην πόλη πριν δυο-τρία χρόνια, συναντήσαμε το Δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα.
Όταν τον συστήσαμε στο δικό μας Παναγιώτη, το μικρό μας γιο, αυτός με παρρησία απαίτησε την προσοχή του Δημάρχου στο εγκαταλελειμμένο πάρκο του ΟΣΕ…
Ο Δήμαρχος δε μπορούσε να το αρνηθεί σε ένα νεαρό θιασώτη της πόλης του και υποσχέθηκε πως θα το θέσει σε πρώτη προτεραιότητα…
Ο δικός μας Παναγιώτης το επόμενο χρονικό διάστημα δεν έβλεπε σημαντικές βελτιώσεις και όποτε του δινόταν η ευκαιρία μου έριχνε κάτι μπηχτές για τον… "ψεύτη Δήμαρχο" που του σύστησα στον περίπατό μας…
Αλλά να που ήρθε η ώρα…

Ο Δήμαρχος δεν ξέχασε την υπόσχεσή του…

Σειρά παρεμβάσεων στο δημοτικό πάρκο σιδηροδρόμων ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έως σήμερα το μεσημέρι θα παραδοθούν όλα τα βαγόνια που βρίσκονται στο χώρο σε συλλόγους και φορείς. Τα βαγόνια θα ηλεκτροδοτηθούν και το ρεύμα θα πληρώνει ο Δήμος.
Μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί εντολή για τον καθαρισμό και το κλείσιμο των βαγονιών, ενώ στα τζάμια θα τοποθετηθούν και σιδερόβεργες, προκειμένου να μη θραύονται από όσους ζητούν καταφύγιο σε αυτά.
Από χθες, επιτροπή άρχισε να μελετά το πρόβλημα του πάρκου και προβλέπεται η εγγραφή σχετικής πίστωσης στο τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Θα είναι, όπως σημείωσε ο κ. Νίκας, από τα πρώτα έργα που θα υλοποιηθούν με δημοπρασία, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν.
Προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση περίφραξης με ξύλινα στοιχεία και θα αφεθούν ελεύθερες όσες πύλες χρειάζονται, καθώς, όπως είπε, σήμερα η πρόσβαση στο πάρκο είναι ελεύθερη από πάρα πολλά σημεία. Πρόσθεσε δε, ότι δόθηκε εντολή για κούρεμα στο πράσινο, ώστε να μην περιορίζεται η θέα στο εσωτερικό του πάρκου.
Ακολούθως, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι θα παρουσιαστεί προσεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο κανονισμός για τα σκυλιά, που θα κυκλοφορούν μόνο σε μία ζώνη για πέρασμα, ενώ δε θα επιτρέπεται η πρόσβασή τους στην παιδική χαρά και στο κυλικείο.
Τόσο τα βαψίματα όσο και η συντήρηση του χώρου θα ανατεθούν στους τεχνίτες που θα προσληφθούν για 135 ημέρες, ενώ γνωστοποίησε την πρόθεση ύπαρξης μιας μόνιμης ομάδας συντηρητών εκεί.
Εξωτερικά των χώρων του πάρκου θα τοποθετηθεί και σχετική σήμανση, που θα οδηγεί προς αυτό στα ελληνικά και τα αγγλικά με την ένδειξη «Κεντρικό πάρκο Καλαμάτας», ενώ προβλέπεται και εσωτερική σήμανση που θα οδηγεί τους διερχόμενους προς την παραλία, την οδό Αριστομένους, τη Μακεδονίας κ.λπ.
Χαριτολογώντας, είπε πως θα αποκτήσει και η Καλαμάτα το δικό της Central Park.
Ωστόσο, λίγο νωρίτερα είχε φανεί ιδιαίτερα απολογητικός, λέγοντας πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση στο χώρο, ενώ ζήτησε συγγνώμη που, λόγω του φόρτου εργασίας του, δεν μπόρεσε να το δει προσωπικά.
Παρατήρησε δε, ότι δόθηκαν περισσότερες από 200.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, προκειμένου να αποτραπούν όλα όσα συμβαίνουν, που, όμως, δε φαίνεται να αποδίδουν.

Αλλά εκτός από το Δήμαρχο… ΕΥΘΥΝΕΣ έχουν και οι πολίτες… και δεν είναι δυνατόν η πολιτεία πίσω από κάθε πολίτη να ορίζει και έναν επιτηρητή Αστυνομικό… συμπληρώνουμε εμείς...






















Δεν υπάρχουν σχόλια: