Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στην τρίτη εβδομάδα απεργίας μπαίνουν οι εργαζόμενοι στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ! ! !


Οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία Ελλάδος» απεργούν με συνεχείς επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τις 31 Οκτωβρίου, με κύριο αίτημα την ανάκληση 34 απολύσεων, που έχουν ήδη αποσταλεί με δικαστικό επιμελητή και τις σχεδιαζόμενες νέες απολύσεις. Η εργοδοσία είχε προτείνει στην αρχή μείωση του μισθού όλων των εργαζομένων κατά 40%, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Κοντά στους απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Ασπρόπυργο βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος Ελευσίνας, όπου και συζήτησε τα αιτήματά τους και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου της Ελευσίνας στον αγώνα τους. Εξέφρασε την αντίθεσή του στις απολύσεις, στη μείωση των μισθών και ζήτησε την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων. Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους και πρόθυμος να προσφέρει όποια βοήθεια ζητηθεί από μέρους τους.



Π.Α.Μ.Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. – Καρατζαφέρη. Είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι χαλυβουργοί έδωσαν περήφανη απάντηση ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Οι 400 εργάτες σαν μια γροθιά απεργούν για 11η μέρα. Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες.
Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι Χαλυβουργοί επειδή ομόφωνα από την Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα με 40% μείωση των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά των εργατών, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό εργάτη πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους. Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν αποδεχθούν να δουλεύουν σκλάβοι, θα απολύσει 150 ακόμη εργαζόμενους.
Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν πρέπει να περάσει.
Η απάντηση των εργατών στο εκβιαστικό δίλλημα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.
Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις στήριξης απ’ όλα τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών παντού, την φυσική μας παρουσία, την συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση του αγώνα των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας που εδώ και 11 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά τους «συμβουλεύουν» να υποταχθούν, τους συκοφαντούν, προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργάτες.

Την Δευτέρα στις 3.00 μ.μ. γίνεται τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς 40, του Υπουργείου, της Εργοδοσίας και του Σωματείου.
Διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο. Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στην Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο στην Πειραιώς στις 3.00 μ.μ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς την εργατικη ταξη, τον εργαζομενο λαο.

Συναδελφοι,
Aκουστε την φωνη των Χαλυβουργων.
Εμεις οι 400 εργατες της Ελλ. Χαλυβουριας απεργουμε σαν μια γροθια για 16η μερα &
συνεχιζουμε.
Πισω δεν κανουμε, διαλεξαμε τον δρομο της τιμης & της αξιοπρεπειας, υπερασπιζουμε το ψωμι & το μελλον των παιδιων μας.
Δεν γυρναμε για δουλεια μεσα στην φωτια & το σιδερο για 500ε.
Απαιτουμε να επιστρεψουν στην δουλεια οι 34 απολυμενοι συναδερφοι μας.
Ο αγωνας μας, αφορα ολους τους εργαζομενους.
Η εργοδοσια της Ε.Χ λειτουργει σαν λαγος των βιομηχανων.
Ειναι η πρωτη βιομηχανια στην Αττικη που με εκβιασμο τις θεσεις εργασιας επιχειρει να εφαρμοσει το 5ωρο, ελαστικες σχεσεις εργασιας, το ωρομισθιο, απληρωτες υπερωριες, καταργηση ασφαλιστικων δικαιωματων.
Οι απολυσεις εγιναν για τρομοκρατια, επειδη ομοφωνα η Γενικη μας Συνελευση απερριψε την απαιτηση της εργοδοσιας να δουλευουμε 5ωρο με 40% μειωση των αποδοχων.
Η παραγωγη με την σκληρη δουλεια μας, τα καθημερινα εργατικα ατυχηματα, με νεκρο συναδερφο μας περυσι, απο 196.000 τονους εφτασε στους 266.000 τονους.
Τα κερδη του βιομηχανου της εταιριας ειναι αμυθητα, ο οποιος συνεχιζει να εκβιαζει οτι αν δεν δεχθουμε να δουλεψουμε σκλαβοι, θα απολυσει 180 ακομη εργαζομενους.
Οι χαλυβουργοι του δωσαμε την απαντηση που πρεπει.
Νικησαμε το φοβο, τους εκβιασμους, την απειλη της πεινας.
Κατεβηκαμε σε απεργια.
Ειμαστε ορθιοι, ειμαστε ηδη νικητες, δεν μπορει κανεις να μας λυγισει.
Οι βιομηχανοι στα γυρω εργοστασια περιμεναν να εχουμε κουραστει, να εχουμε παει για δουλεια με σκυμμενο το κεφαλι, να εχουμε υπογραψει 5ωρο.
Ο βιομηχανος της εταιριας ομολογησε οτι δεν περιμενε τετοιο αγωνα!
Αποδειξαμε οτι οι εργατες εχουν αστειρευτη δυναμη.
16 μερες σημερα, ολο το 24ωρο με βαρδιες περιφρουρουμε την απεργια μας.
Ενιωσαν την δυναμη μας, & εμεις μαθαμε περισσοτερα.
Ξεχωριζουμε τους φιλους απο τους εχθρους.
Στηριζομαστε στην δυναμη της αλληλεγγυης.
Δεκαδες σωματεια μας στηριζουν απο την πρωτη μερα.
Το ΠΑΜΕ ειναι διπλα μας.
Ενισχυστε τον αγωνα των Χαλυβουργων με καθε τροπο.
Για τον Χαλυβουργο δεν εχει γυρισμο!
Χανοντας εμεις, ανοιγει η πορτα για το 5ωρο & την εργασιακη ζουγκλα & στις υπολοιπες βιομηχανικες μοναδες, οι βιομηχανοι περιμενουν στην γωνια.
Η νικη των Χαλυβουργων θα ειναι μια μεγαλη νικη για ολη την εργατικη ταξη.
Γι αυτο σας θελουμε στο πλευρο μας, κοντα μας.
Ως εδω!
Η τρομοκρατια, ο εκβιασμος, η επιθεση στην ζωη μας δεν θα περασει.
Στηριξτε τους απεργους Χαλυβουργους με καθε τροπο.
Ψηφισματα & αποφασεις απ τα συνδικατα, φορεις της γειτονιας, συλλογους νεολαιας, γυναικων, παντου, την φυσικη σας παρουσια εξω απο την πυλη, την συγκεντρωση χρηματων για την ενισχυση των οικογενειων των χαλυβουργων, συγκεντρωση τροφιμων
Καταγγελουμε σε ολους τους εργαζομενους την πλειοψηφια της Ομοσπονδιας Μεταλλου & του Εργ. Κεντρου Ελευσινας που εδω & 16 μερες οχι μονο δεν συνεδριασαν για να συζητησουν την οργανωση της αλληλεγγυης, αλλα μας "συμβουλευουν" να υποταχθουμε, μας συκοφαντουν, προσπαθουν να μας διαιρεσουν.
Καλουμε τους εργαζομενους να τους προσπερασουν & να οργανωθουν σε καθε χωρο δουλειας.

Η νικη θα ειναι δυσκολη μα θα ειναι δικη μας!

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΠΑΛΗ

Απο την Γ.Σ των εργαζομενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Ασπροπυργος 15 Νοεμβρη 2011