Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση για την καθυστέρηση παράδοσης των νέων σταθμών του Μετρό ! ! !


Από το Βουλευτή Β' Αθηνών της Ν.Δ. Γιάννη Παπαθανασίου, αυτή τη φορά !


Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Καθυστερήσεις στην παράδοση των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ


Η επέκταση του δικτύου του ΜΕΤΡΟ προς τα νότια και τα δυτικά προάστια της Αθήνας, αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Σήμερα ωστόσο το έργο αυτό, που στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μένει ανενεργό, ενώ θα μπορούσε να διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων πολιτών.
Τέσσερις σταθμοί στην επέκταση προς τα νότια προάστια παραμένουν σε αχρησία, παρ’ ότι η κατασκευή τους έχει ολοκληρωθεί, εξαιτίας της εμπλοκής στη σύμβαση για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης. Για τον ίδιο λόγο, κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν τρεις ακόμη σταθμοί, που ολοκληρώνονται σύντομα στην επέκταση προς τα δυτικά.
Το κόστος αυτής της ολιγωρίας είναι τεράστιο.
Πρώτον και κυριότερο, για 180.000 και πλέον κατοίκους και εργαζομένους στο Ελληνικό, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη, στην Ηλιούπολη, στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι και στην Ανθούπολη, που εδώ και χρόνια περιμένουν το ΜΕΤΡΟ αλλά εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται.
Δεύτερον, για την κυκλοφορία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που θα μπορούσε να έχει ελαφρυνθεί από την κυκλοφορία περίπου 40.000 οχημάτων ημερησίως.
Τρίτον, για το περιβάλλον, που επιβαρύνεται με 85 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ημερησίως.
Τέταρτον, για την εθνική οικονομία, αφού η χώρα μας θα αναγκαστεί να επιστρέψει την κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 265 εκατ. ευρώ, εάν η επέκταση προς τα νότια προάστια δεν λειτουργήσει ως το καλοκαίρι του 2012.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:

1.
Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απεμπλοκή και την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να τεθούν σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ;
2. Πως σκοπεύει η Κυβέρνηση να προστατέψει την καθημερινότητα των πολιτών του λεκανοπεδίου της Αττικής, ειδικά σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια και η οικονομική δυσπραγία;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: