Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μεροκάματο 30 € για το μάζεμα της ελιάς προτείνει και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης !


Μεροκάματα το πολύ μέχρι 30 ευρώ για το λιομάζωμα και άλλες αγροτικές δουλειές καλούνται να καταβάλουν στους ανειδίκευτους εργάτες παραγωγοί και ετεροδημότες στο Δήμο Μεσσήνης.
Αυτό αναφέρει σε ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά άσχημη και πολλοί είναι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αν τα μεροκάματα των ανειδίκευτων είναι ψηλότερα.
Το Σώμα επικαλείται το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των καλλιεργητικών ειδών (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα κ.λπ.), τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές όλων ανεξαιρέτως των αγροτικών προϊόντων, τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και συντάξεων των Ελλήνων πολιτών και τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα περισσότερα νοικοκυριά, λόγω της γνωστής σε όλους μας οικονομικής κρίσης και των μέτρων που έχουν ληφθεί τελευταία.
Επίσης, το στοιχείο ότι το ύψος του βασικού καθαρού ημερομισθίου στην Ελλάδα έχει καθοριστεί από την Πολιτεία στο ύψος των 25 ευρώ περίπου.
Οι πιο πάνω παράγοντες, δηλώνει το Σώμα στο ψήφισμά του, υποχρεώνουν:
α) Να κληθούν οι παραγωγοί κάτοικοι της περιοχής μας να μην καταβάλλουν ημερομίσθιο μεγαλύτερο των 30 ευρώ.
β) Να κληθούν οι ετεροδημότες κυρίως συμπολίτες μας κατά τις περιστασιακές αφίξεις τους στον τόπο μας να ακολουθήσουν την ίδια στάση και κυρίως να αποφεύγουν ανταγωνισμό που προκαλεί άνοδο των αμοιβών.
γ) Να κληθούν οι απασχολούμενοι σε γεωργικές εργασίες ανειδίκευτοι εργάτες να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στο παραπάνω ενδεικτικό ποσό, συμμεριζόμενοι έτσι τη δεινή οικονομική θέση των εργοδοτών τους.


Δείτε εδώ προηγούμενη ανάρτησή μας για το ίδιο θέμα !


Δεν υπάρχουν σχόλια: