Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Χρυσόστομος Μεσσηνίας: «Θα διακηρύξουμε στους εκπροσώπους των πολυεθνικών συμφερόντων ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει»


Την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας υποδέχτηκε με λαμπρότητα τη Δευτέρα το πρωί η Μεσσήνη, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.
Εκεί, την πομπή από τη Μονή Βουλκάνου -μετά την ολονύκτια πορεία της- προϋπάντησαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Κώου - Νισύρου Ναθαναήλ, οι αρχές της πόλης και του νομού, το σύνολο του κλήρου καθώς και πλήθος κόσμου.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, μετά την παράκληση που εψάλη, τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας ο λαός της θα δώσει τον «σιωπηλό αγώνα του» και θα αντέξει για μία ακόμα φορά - «παρά τις προσπάθειες να τον αλλοιώσουν, να τον αλλοτριώσουν και να τον διαφοροποιήσουν από την πίστη των πατέρων του όλοι αυτοί που απεργάζονται την καταστροφή της Ελλάδας».
Ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για συμφέροντα πολυεθνικών που επιδιώκουν να διασπάσουν τη συνοχή και την πίστη του ελληνικού λαού και να αμαυρώσουν τους αγώνες του. «Θα διακηρύξουμε στους εκπροσώπους των πολυεθνικών συμφερόντων ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει», τόνισε.
Ζήτησε «να ξεπεραστούν οι μικροδιαφορές» και κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από την Εκκλησία που «ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει, ασχέτως αν ορισμένοι προσπαθούν να τη ροκανίσουν». Και παρατήρησε ότι στις ημέρες μας «όλα τα πολιτικοκοινωνικά συστήματα έχουν αποδειχθεί ανίσχυρα να εμπνεύσουν, με συνέπεια να κινούμαστε προς τα πίσω, μέσα στα όρια του μικροσυμφέροντος, αντί ο ένας να προσφέρει στον άλλον».
Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της Μεσσήνης, με την πομπή να καταλήγει στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής -μετόχι της Μονής Βουλκάνου- όπου εναποτέθηκε και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.
Παρόντες στην υποδοχή της εικόνας ήταν επίσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης, οι διοικητές της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Λαμπράκης Δημητρίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Βασίλης Καπέλιος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και πολύς κόσμος.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντε γαμήσου γελοίε εθνικόφρονα με τους παπάδες σου παλιομαλάκα.