Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Το καρτέλ των διυλιστηρίων καλά κρατεί ! ! !


Είναι σε όλους γνωστό πως συγκεκριμένα πλέγματα και καρτέλ οικονομικών συμφερόντων δυστυχώς αποδεικνύονται ισχυρότερα της εκάστοτε κυβέρνησης, πόσο μάλλον της επιτροπής ανταγωνισμού.
Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, στην αγορά των καυσίμων επικρατεί ένα ιδιότυπο καρτέλ που ακόμα και σε περιόδους πτώσης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς (όπως τώρα) στην Ελλάδα οι τιμές των καυσίμων παραμένουν προκλητικά σταθερές χωρίς να μειώνονται.
Σε εποχές δε ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, αυτό αξιοποιείται μονόπλευρα από το συγκεκριμένο καρτέλ, για να αυξάνεται η τιμή της βενζίνης εις βάρος του καταναλωτή.
Αν θέλουμε να εστιάσουμε περισσότερο μπορούμε να πούμε ότι τα διυλιστήρια της Motor Oil συμφερόντων της οικογενείας Βαρδινογιάννη, τα Ελληνικά Πετρέλαια όπου στρατηγικός εταίρος είναι η οικογένεια Λάτση και η Jet Oil συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη ελέγχουν περισσότερο από το 90% της αγοράς καυσίμων και πετρελαιοειδών στη χώρα μας.

2 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Έπεσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου από τα 140$ στα 80$ και εδώ η τιμή της βενζίνης... στο ύψος της!!!!!

Ανώνυμος είπε...

λιγο εκτος θεματος, αλλα θα σχολιασω την γελοιογραφια της αναρτησης...
(γι αυτους που γνωριζουν) αυτο το γουρουνακι δεν θυμιζει τον ανεκδιηγητο ''τρανο'' που πηγαινε στο καφενειο με το χοιρινο ως κατοικιδιο ?