Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τι ομαδάρα Θεέ μου... δε θα έχει αντίπαλο φέτος ! ! !




Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού του gazzetta.gr, Νίκος Αθανασίου, έζησε λεπτό προς λεπτό την προετοιμασία στην Αυστρία και δίνει... έλεγχο προόδου στους ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Δείτε ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι απογοήτευσαν και ποιοι έχουν προβάδισμα για την εντεκάδα!

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αλέξανδρος Τζόρβας: Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις με τον πάντα απαιτητικό Βασίλη Αλεξούδη. Ξεκινά ως βασικός τη χρονιά, έχοντας συναγωνισμό από τον Κοτσόλη και τον Καρνέζη. Στα φιλικά ήταν σταθερός και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Σίβασπορ, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά τη φυγή των Σισέ-Ζιλμπέρτο θα είναι από τους ηγέτες αυτής της ομάδας.

Στέφανος Κοτσόλης: Παρέμεινε με την αξία και τη δουλειά του στο ρόστερ και στα ματς που χρησιμοποιήθηκε έδειξε ότι μπορεί να βάλει «πίεση» στον Τζόρβα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Δεν είναι από τους πορτιέρο που επαναπαύονται και λογικά θα γίνει «μάχη».

Ορέστης Καρνέζης: Ο Φερέιρα τον πιστεύει και φαίνεται να ξεπερνά το περυσινό σοκ από την γκέλα που έκανε και κόστισε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ΑΕΚ. Ξεκινά ως τρίτος και... βλέπουμε.

Αλέξανδρος Ταμπάκης: Ο νεαρός άσος από την ομάδα Νέων ήταν εντυπωσιακός σε κάποιες προπονήσεις και δείχνει ότι το «έχει». Φυσικά, θέλει πολλή δουλειά, αν και διαθέτει τα στοιχεία για να κάνει καριέρα στο μέλλον.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιοσού Σαριέγκι: Ο Βάσκος στόπερ και πλέον αρχηγός της ομάδας ήταν καθοριστικός στην καλή αμυντική λειτουργία που έδειξε ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία. Με καθοριστικές επεμβάσεις, επωφελήθηκε και από το μικροπρόβλημα του Σεντρίκ Καντέ και έχει προβάδισμα για την ενδεκάδα.

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι εγγύηση για τα μετόπισθεν και αποτελεί «πολυτέλεια» για το ρόστερ του «τριφυλλιού». Θα είναι ο ένας από τους δύο βασικούς στόπερ.

Σεντρίκ Καντέ: Μετά τα δύο πρώτα φιλικά αντιμετώπισε πρόβλημα στον τετρακέφαλο και έχασε τους τελευταίους δύο αγώνες αλλά και έδαφος σε σχέση με τον Βάσκο. Σταθερός όπως πάντα στα ματς που συμμετείχε.

Ματίας Μπιάρσμιρ: Ο Σουηδός ξεκίνησε μουδιασμένα την προετοιμασία. Ο Φερέιρα τον δοκίμασε και σε ρόλο αμυντικού μέσου, όπου ο «Μάτι» έδειξε έξω από τα νερά του, κάνοντας αρκετά λάθη. Ως κεντρικός αμυντικός ήταν καλύτερος, αν και πρέπει να προσθέσει περισσότερη σκληράδα στο παιχνίδι του.

Νίκος Σπυρόπουλος: Αξιόπιστος αμυντικά, όπως πάντα, θέλει αρκετή δουλειά στην τελική πάσα. Ένα κομμάτι που δεν έχει βελτιώσει όσο καιρό είναι στην Παιανία. Έχει καλή συνεργασία με τον Λέτο, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη, αν ο διεθνής μπακ βελτιώσει το επιθετικό του κομμάτι.

Λουκάς Βύντρα: Ο γνωστής μαχητής ακόμη και στις προπονήσεις. Πάνω-κάτω ισχύει ό,τι και για τον Σπυρόπουλο. Έχει ατομικές αδυναμίες, γνωστές εδώ και χρόνια. Δεν ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό. Παίζει χωρίς αντίπαλο για τη θέση στα δεξιά της άμυνας.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Για... Σεϊταρίδης είναι σε τραγική κατάσταση. Χωρίς τρεξίματα, χωρίς φρεσκάδα, δεν θυμίζει σε τίποτα τον παικταρά που αλώνιζε τη δεξιά πτέρυγα. Μοιάζει απίθανο να πετάξει εκτός ενδεκάδας τον Βύντρα.

Γιώργος Ιωαννίδης: Ο «Ίω» όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, μοιάζει να έχει περισσότερο το επιθετικό κομμάτι παρά το ανασταλτικό. Εκεί θέλει μεγάλη δουλειά και αν καταφέρει να αποκτήσει ισορροπία ίσως «χτυπήσει» και την πόρτα της ενδεκάδας.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Ο πιτσιρικάς κεντρικός αμυντικός τα πήγε πολύ καλά με δεδομένη τόσο την ηλικία του όσο και το γεγονός πως ήταν η πρώτη του προετοιμασία. Έχει μέλλον.

ΜΕΣΟΙ

Κώστας Κατσουράνης: Στο πρώτο φιλικό με τη Λεχ ήταν ηγετικός και καθοριστικός για την εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός. Στα υπόλοιπα, με Σίβασπορ και Κολωνία ήταν σκιά του εαυτού του, χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος του στο 4-3-3 του Φερέιρα είναι καθοριστικός και δεν μπορεί να «κρύβεται», ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι.

Σωτήρης Νίνης: Σαφώς σε καλύτερη κατάσταση από τον «Κάτσο», αλλά με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Στο ματς με την Κολωνία, το δικό «ανέβασμα» βελτίωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Σημαντικός παίκτης για το κέντρο της ομάδας, ο Φερέιρα του κάνει... ιδιαίτερα φροντιστήρια για να είναι αυτός που πρέπει.

Σιμάο Μάτε: Η αποχώρηση του Ζιλμπέρτο τον έφερε στη βασική ενδεκάδα των φιλικών και η ευκαιρία δεν πέρασε έτσι από τον Μοζαμβικανό. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καμία σχέση με την απογοητευτική περυσινή χρονιά. Αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα ο Βιτόλο θα έχει... πρόβλημα.

Νταμιάν Πλεσί: Πολύ αδιάφορη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δεν έχει ένα στοιχείο που να μπορείς να πεις ότι τον κάνει να ξεχωρίζει. Θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στον πάγκο για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Σπύρος Φουρλάνος: Ο πιτσιρικάς από την ομάδα Νέων είχε αρκετό τρακ στα παιχνίδια που τον έριξε στη «μάχη» ο Φερέιρα, αλλά διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Είναι παιδί 17 χρόνων και μπορεί αν δουλευτεί σωστά να αποτελέσει τον νέο... Νίνη. Δηλαδή ακόμη ένα παιδί που βγαίνει από τα «φυτώρια» και καθιερώνεται. Ο χρόνος θα δείξει.

Σωτήρης Λεοντίου: Είναι μαγκιά του και μόνο που κατάφερε να ξεπεράσει τον τρομακτικό τραυματισμό που είχε το 2007. Δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, παλεύει για να πείσει τον Φερέιρα. Είναι στο χέρι του ολοκληρώσει ένα τεράστιο come back!

Ελίνι Δημούτσος: Ελλείψει άλλων ποδοσφαιριστών στα άκρα, ο Φερέιρα τον έβαζε σε θέση αριστερού εξτρέμ. Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει εκεί, μια και τα στοιχεία του τον ευνοούν περισσότερο στον άξονα. Θα δούμε πώς θα τον διαχειριστεί ο Πορτογάλος κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο μεγάλος άτυχος της προετοιμασίας που είχε ραντεβού με την ατυχία για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Μένει πέντε μήνες εκτός, αλλά είναι μεγάλος «μαχητής» και το απέδειξε πέρυσι. Μεγάλο πλήγμα, που έκανε τον Φερέιρα να... σκάσει από τη στεναχώρια.

Σεμπάστιαν Λέτο: Ο Αργεντινός χαφ έδειξε «φτιαγμένος» και έτοιμος φέτος να κάνει τη διαφορά. Είναι παιχταράς και φαίνεται πως ο Φερέιρα τον έχει βάλει στα... καλούπια που εκείνος θέλει. Πιο πειθαρχημένος σε σχέση με τις δύο πρώτες του χρονιές, μπορεί να κάνει... παπάδες. Ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός.

Μπράις Μουν: Έφτασε στην Παιανία με έξι ολόκληρα κιλά παραπάνω, αλλά το παλεύει και δείχνει διάθεση. Τον συγκαταλέγουμε στους μέσους, γιατί ο Φερέιρα τον χρησιμοποιούσε στο δεξί «φτερό». Μεγάλο του όπλο η ταχύτητα, μπορεί να βοηθήσει αν θυμίσει και πάλι... ποδοσφαιριστή.

Σίλβα Κλέιτον: Δεν τον είδαμε στη φυσική του θέση, αλλά αποτέλεσε την... έκπληξη της προετοιμασίας κυρίως για τη διάθεση που έδειχνε στις προπονήσεις και την εμφάνιση κόντρα στη Λεχ Πόζναν. Αν έχει διάρκεια, μπορεί να βοηθήσει και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Στέργος Μαρίνος: Ο Φερέιρα τον έχει στο μυαλό του ως λύση καταρχήν για τα δεξιά της επίθεσης. Σε τρεξίματα ήταν μια... κλάση πάνω από όλους τους άλλους. Έχει εξαιρετική φυσικά προσόντα, είναι γρήγορος, αλλά πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην τελική προσπάθεια. Από τους «κερδισμένους» της προετοιμασίας.

Γιώργος Καραγκούνης: Ο «τυπάρας» ήταν ο γνωστός Καραγκούνης που όλοι ξέρουμε. Με πάθος, διάθεση για μπάλα και για νίκη. Μάλιστα, στα φιλικά ακόμη και όταν έπαιζε με το δεύτερο γκρουπ (μαζί με τις «ρεζερβες) και ξεχώρισε για την αγωνιστική του συμπεριφορά. Ξεκινά με μειονέκτημα απέναντι σε Κατσουράνη και Νίνη, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξεγράφεις τον «Κάρα». Ειδικά όταν σου δείχνει ότι... διψά για μπάλα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αντώνης Πετρόπουλος: Ο μοναχικός... καβαλάρης της επίθεσης, μια και στο ρόστερ δεν υπάρχει άλλος σέντερ φορ. Ήταν μέσα στις φάσεις, δείχνει ότι διαθέτει εξαιρετική αίσθηση του χώρου και πρέπει να δουλέψει στο τελείωμα των φάσεων. Φέτος, θα πάρει τις ευκαιρίες που δεν του δόθηκαν με τον Σισέ και είναι στα... πόδια του να αναδειχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: