Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ανέκδοτο έχει καταντήσει η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου για Καλαμάτα !


Το έργο του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Θα δοθεί αρχικά στην κυκλοφορία στο τέλος του 2011 με παράκαμψη 800-1.000 μέτρων για τα ΙΧ αυτοκίνητα στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, ενώ ολοκληρωμένο, με την τοξωτή μεταλλική γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο, θα παραδοθεί Ιούνιο με Ιούλιο του 2012.
Αυτά ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ενημερώνοντας για την πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ειδικότερα, ο κ. Μαλαπάνης σημείωσε τα εξής:
• Το Παραδείσια - Τσακώνα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών, με 45 εκ. ευρώ. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχει γίνει η ένταξη του έργου. Η έγκριση έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση εδώ και καιρό.
• Η πληρωμή των οφειλόμενων στην κατασκευάστρια κοινοπραξία θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.
• Επειδή η καθυστέρηση στην ένταξη του ΕΣΠΑ μεταθέτει την οριστική λειτουργία του έργου, θα δοθεί προσωρινή λύση μερικώς. Εκτός από την τοξωτή μεταλλική γέφυρα, όλο το άλλο έργο θα τελειώσει στο τέλος της φετινής χρονιάς και τότε θα δοθεί με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Ολοκληρωμένο θα παραδοθεί του χρόνου το καλοκαίρι, Ιούνιο - Ιούλιο.
• Λόγω της επικινδυνότητας της παράκαμψης, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων, φορτηγών και πούλμαν, τα οποία θα πηγαίνουν από και προς Αθήνα από τον σημερινό δρόμο. Ορισμένες ημέρες κατά τις οποίες θα γίνονται επικίνδυνες εργασίες στο σημείο κατασκευής της τοξωτής γέφυρας, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των ΙΧ η οποία θα γίνεται από τον υφιστάμενο δρόμο.
Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι η όλη καθυστέρηση έγινε χωρίς λόγο. Μίλησε για έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών και διαφώνησε ότι για τις τωρινές εξελίξεις έπαιξε ρόλο η πρόσφατη αλλαγή υπουργού Υποδομών, καθώς το θέμα του πολύπαθου έργου το χειρίζεται ο υφυπουργός (Γ. Μαγκριώτης) που παρέμεινε στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: