Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Άρχισαν τα ξεβρακώματα της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ και των συνοδοιπόρων της στην πράσινη Διοίκηση της ΕΛΠΕ ! ! !


23.06.2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, την ώρα που θα έπρεπε όλες μας οι δυνάμεις και οι προσπάθειες να είναι στραμμένες απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την Εταιρεία, να πούμε μερικά πράγματα για τις θέσεις και τις πρακτικές της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ με το όνομά τους, χωρίς στρογγυλέματα και περιστροφές, στο όνομα μιας κάλπικης και υποκριτικής ενότητας στο Δ.Σ. του Σωματείου.
Έξι μήνες τώρα, σε αυτή τη μαραθώνια πορεία των αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων με τη Διοίκηση της Εταιρείας για την υπογραφή της ΕΣΣΕ, πίσω από τις ψεύτικες ομοφωνίες, έχουμε ένα άθλιο και θλιβερό ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ και όχι βεβαίως των εκατοντάδων συναδέλφων που τους ψήφισαν και τους ανέδειξαν στη Διοίκηση του Σωματείου και οι οποίοι δίνουν μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Στο όνομα της πολυπόθητης λοιπόν ενότητας, δεν δίναμε σημασία στις αθλιότητες των παραπάνω «ηγετών» της ΠΑΣΚΕ, επικαλούμασταν τις ομοφωνίες στις αποφάσεις του Δ.Σ. και πορευόμασταν με την απόλυτη απουσία τους από τη ζωή και τη δράση του Σωματείου, συνειδητοποιώντας ότι είναι χαμένος χρόνος κάθε προσπάθεια να αισθανθούν (η συγκεκριμένη ηγεσία) τον παλμό των συναδέλφων στους αγώνες μας, να εμπνευστούν από τις αγωνίες τους για το μέλλον της δουλειάς μας, των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών που απειλούνται με πλήρη ανατροπή από τη Διοίκηση, η οποία βλέπει την οικονομική κρίση σαν ευκαιρία για να επιβάλλει τις επιλογές της.
Αντίθετα, με τη λογική «5ης φάλαγγας» και την τακτική του «Δούρειο Ίππου» καλλιεργούσαν τη σύγχυση, την αμφισβήτηση στις κατά τα άλλα ομόφωνες αποφάσεις, το φόβο από την επίθεση της Εταιρείας. Τα δείγματα αυτής της πορείας ήταν πολλά, όπως π.χ. η «ανώνυμη» στην αρχή δημοσίευση της γνωμοδότησης του δικηγόρου κ. Πετρόπουλου, σχετικά με το καθεστώς μετά το πέρας του εξαμήνου από την καταγγελία της ΕΣΣΕ.
Τα ξημεροβραδιάσματα και οι βεγγέρες του σ. Αθανασόπουλου (ναι, αυτού που «έκλεισε ο κύκλος του» σαν συνδικαλιστής) από το γραφείο του Γιαννίτση στο γραφείο του Κωστόπουλου, σε ρόλο «συμβούλου επί εργασιακών θεμάτων», οι απανωτές συσκέψεις τους με τον κ. Κωστόπουλο και τα στελέχη του, μέλη της ίδιας παρέας, είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν κάθε πρωτοβουλία του Σωματείου.
Ήταν τότε που μας προέτρεπαν να μην «κυνηγάμε μάγισσες». Βεβαίως εμείς μάγισσες δεν κυνηγούσαμε γιατί δεν υπάρχουν. Προσκυνημένους κυνηγούσαμε και κυνηγάμε και κάθε φορά τους βρίσκουμε σε γραφεία της Διοίκησης, του Κόκκοτου, της Ψυλλάκη, του Ρούτση κ.α.
Δεν χρειάστηκαν πολλές μέρες για να επιβεβαιωθεί ότι, όταν ο «πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος» από τις τελευταίες εκλογές του Σωματείου συν. Αθανασόπουλος, δύο μέρες μετά τις εκλογές παραιτούνταν, δηλώνοντας ότι εγκαταλείπει το συνδικαλισμό για να ασχοληθεί με τη δουλειά του, “ως απλός εργαζόμενος” για το καλό της Εταιρείας, ότι δουλειά του θεωρούσε να κυκλοφορεί επί μήνες από γραφείο σε γραφείο και με πλήρη κάλυψη για τις καλές του υπηρεσίες. Δεν του πέρασε βέβαια καν από το μυαλό να παραιτηθεί και από εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ νόμιζε όλο αυτό τον καιρό, ότι το Σωματείο «κάνει» πως αντιστέκεται, «κάνει» πως απεργεί, έτσι όπως είχαν συνηθίσει οι ίδιοι με απεργίες και διαμαρτυρίες «μαϊμού».
Τις παραχωρήσεις που μας ζητά ο κ. Κωστόπουλος, αυτοί φαίνεται τις είχαν ήδη συμφωνημένες. Αξίζει να σας αποκαλύψουμε τώρα πλέον, ότι με τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουμε και εμείς, το δικό τους δρόμο στο Σωματείο, το μοναδικό για το οποίο μας διαβεβαίωσε ο συν. Μίχας, παραδίδοντας στον νέο Πρόεδρο, ήταν ότι «χρονοεπίδομα, ωράριο, πριμ και εισαγωγικό νέων, ξεχάστε τα»!!!.
Εμείς όμως δεν είμαστε στο Σωματείο για να διαχειριστούμε συμφωνίες από πριν στημένες εις βάρος των εργαζομένων, αλλά για να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε νέα ΕΣΣΕ, έχοντας συνείδηση βεβαίως και των δεδομένων που διαμορφώνονται στη χώρα μας και για μας και για την Εταιρεία.
Εκεί όμως που η δουλικότητα και ο εξευτελισμός ξεχειλίζουν, είναι τις τελευταίες δύο ημέρες, όπου λίγες ώρες πριν την «τελική» όπως χαρακτηρίζει (για μια ακόμη φορά) την πρότασή της η Εταιρεία, μας ήρθε ο συν. Μίχας στο Σωματείο με αίτημα να συνεδριάσει έκτακτα το Σωματείο και να διαμορφώσει πρόταση που θα καταθέσουν αυτοί, λίγες μόνο ημέρες μετά από μιαν ακόμα ομοφωνία στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο.
Αμέσως μετά την δημοσίευση της πρότασης της Εταιρείας, επανέρχεται ο συν. Μίχας, δηλώνοντας στο Προεδρείο ότι σαν ΠΑΣΚΕ συμφωνούν με την πρόταση και δεν θα έβλαπτε να γίνει μια προσπάθεια βελτίωσης σε ένα - δύο σημεία, ωστόσο και αν ακόμα δεν υπάρξουν βελτιώσεις για όσους τυχόν στο Δ.Σ. δεν ψήφιζαν την πρόταση, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αφού οι 8 της ΠΑΣΚΕ μπορούσαν να θεωρηθούν δεδομένοι!!!
Το Σωματείο παρά τη θέση της ΠΑΣΚΕ, συνέχισε τις προσπάθειές του, να έλθει σε επαφή με τη Διοίκηση για να υπάρξει συμφωνία πάνω σε μια κοινά αποδεκτή πρόταση, όμως ήδη οι συν. Μίχας και Αθανασόπουλος, περιφέρονταν στους χώρους δουλειάς δηλώνοντας «συμφωνία με την πρόταση της εταιρείας». Έτσι το Προεδρείο βρέθηκε μπροστά σε έναν Ι. Κωστόπουλο υπεροπτικό, σίγουρο ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης (αφού γνώριζε το ρόλο της ΠΑΣΚΕ σαν ο ίδιος να τους τον ανέθεσε) και βεβαίως αρνητικό σε οποιαδήποτε βελτίωση της πρότασης της εταιρείας.
Ένα ακόμα δείγμα της αθλιότητάς τους, ήταν και το γεγονός ότι ενώ τα είχαν συμφωνημένα όπως γίνεται τώρα φανερό και μας τραβούσαν από το μανίκι να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία τους, πολεμούσαν κάθε απόπειρα του Σωματείου να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους κάνοντας και κάποιες τακτικές υποχωρήσεις. Κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση, καταγγέλλονταν από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ σαν συμβιβασμός!!! Θυμηθείτε όσοι βρεθήκατε στις Περιφερειακές Συνελεύσεις στις ΒΕΑ & ΒΕΕ, όπου ο συν. Αθανασόπουλος με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο χέρι και με το γνωστό υφάκι της αυθεντίας, κατήγγειλε τον Γραμ. Τύπου του Σωματείου συν. Κώτσια για ενδοτισμό!!!, επειδή δήλωσε στην εφημερίδα ότι το Σωματείο συζητά κάποια νέα ρύθμιση στο ωράριο.
Συναδέλφισσες,οι
Θα περίμενε κανείς μετά την επιλογή της ΠΑΣΚΕ να δεχθεί την πρόταση της Εταιρείας, τουλάχιστον να την υπερασπιστεί και να την στηρίξει με τα επιχειρήματά της. Δυστυχώς επέλεξαν κάτι πιο κοντά στο ήθος τους και στις πρακτικές τους. Μαζί με την επιχείρηση κατατρομοκράτησης των συναδέλφων να αποδεχθούν την πρόταση, στη λογική του εκβιαστικού διλήμματος, του λιγότερου κακού από τις ατομικές συμβάσεις, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα σπίλωσης και συκοφάντησης του σημερινού Προεδρείου, με αναφορές σε ανύπαρκτα «ρουσφέτια» από τη Διοίκηση.
Μέχρι τώρα, όσοι είχαν αναγάγει το ρουσφέτι σε μοναδικό λόγο ύπαρξης των Σωματείων, γνωρίζαμε ότι σαν αντάλλαγμα σέρνονταν πίσω από τις επιλογές της Εταιρείας και δεν βρίσκονταν απέναντι της, όπως είναι το Προεδρείο του Σωματείου σήμερα.
Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ να καταλάβει, ότι οι διαβεβαιώσεις που τους μοιράζει η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, δεν φτάνουν για να συρθούν οι εργαζόμενοι στο σφαγείο, γιατί κανένας δεν είναι ηλίθιος σε αυτή την Εταιρεία, για να δέχεται να τον πωλούν και να τον αγοράζουν οι βαρόνοι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η δε τρομοκρατία για τις 3 Ιούλη «παραπαίχτηκε» σαν σενάριο, όπως και οι 18 μισθοί, αλλά αποσύρονται σιγά – σιγά, γιατί δεν μπορούν οι Διοικούντες να κάνουν αλλιώς.
Αντί λοιπόν κύριε Κωστόπουλε και κύριε Γιαννίτση να περιμένετε εκδούλευση από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, για να αντιμετωπίσετε τους «κακούς» του Σωματείου, βρείτε άλλο τρόπο και αξιοποιήσετε όσους επέλεξαν να εξαργυρώσουν την συνδικαλιστική τους δράση με μία ακόμη καλή καριέρα (όπως τόσοι άλλοι πριν από αυτούς), μήπως και αυξήσετε και την παραγωγικότητα και αν δεν μπορείτε να τους κάνετε όλους Διευθυντές κάντε τουλάχιστον τον έναν «που το αξίζει», αφού κατά δήλωσή του σε εξώδικο που σας έστειλε παλαιότερα, «είναι γιος ανώτατου αξιωματικού, με αδελφό ανώτατο αξιωματικό, σύζυγο δικηγόρο, παιδιά στη Μαράσλειο και πολύ ανεβασμένη υπόληψη». Για τους άλλους κάτι θα βρείτε.
Εμείς οι υπόλοιποι με «ταπεινότερες καταγωγές», θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι, συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει άμεσα να σταματήσετε αυτό το άθλιο και τόσο επικίνδυνο παιχνίδι για τους εργαζόμενους και την Εταιρεία.
Θα είμαστε εδώ, παρόντες στους αγώνες του Σωματείου όπως πάντα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύονται, για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την ΕΣΣΕ, που την αξίζουν οι εργαζόμενοι και ταιριάζει και σε μια Εταιρεία όπως τα ΕΛΠΕ.


ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ.Η ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΟΦΦΙΤΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ Η ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ.Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ.........

Ανώνυμος είπε...

dialyste tis prasines syntexnies se ola ta epipeda giati oi ypomonoi kai ta oria teleiwsan.
MAKRYA APO TO PSOMI TON PAIDION MAS KOLOPAIDA.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 22,46 ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Καλά ρε Κωστόπουλε, με αυτούς που δήλωνες ότι θα τους εξαφανίσεις τακίμιασες τώρα;
Την ξέχασες την επαναστατική γυμναστική που σου έκαναν τότε... επί Τίμου Χριστοδούλου...
Αλλά τι να κάνεις... ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται...
Έτσι που τα έχεις καταφέρει τίποτα δε με εκπλήσσει πλέον...
Πάντως πετρολα αποκλείεται να το ξανακάνεις το μαγαζί... όσο και αν σε βοηθάει η συγκυρία...
Kαι μη βασίζεσαι στην ΠΑΣΚΕ γιατί δε θα βρει την ψήφο της… τους πασκίτες τράβα ρώτα να σου πουν και όχι αυτούς της ηγεσίας της που σε γλύφουν…
Αλήθεια που βρίσκεται η υπόθεση με τα εξώδικα και τα δικαστήρια του Αλέξη…
Κι εκεί διαπραγμάτευση κάνεις…

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Αλήθεια, τόσος ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ που ήταν κρυμμένος σ’ αυτό το κόμμα;
Στην Κυβέρνηση Γ.Α.Π., στο συνδικαλιστικό κίνημα των Παναγόπουλων της ΓΣΕΕ και τώρα στην ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΗΨΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΓΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω πετρολα δεν μπορει να την κανει γιατι κανει επανασταση ο μπενεας,ενω στην πετρολα η φωνη των αμνων

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ Κ.Λ.Π.ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΣΜΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αρωγός του Κωστόπουλου και ο Κουρής από το ΠΑΡΟΝ. Εφαγε τον άμπακα ο Μάκης και τώρα μάγκες σας γαμάει για τους 18 μισθούς τους οποίοους δυστυχώς παίρνετε.
Υπομονή πάντως. Τόσα χρόνια συντρώγατε μαζί με τους λαθρέμπορους τα αφεντικά σας. Τώρα θέλουν να φάνε μερικούς από εσάς.
Μάγκες των ΕΛΠΕ είστε υποκριτές, γι αυτό σας εκφράζουν τύποι όπως ο Μπινέας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ,ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ,ΔΑΝΕΙΩΝ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.