Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΣΕΕΠ: Δεν συναινούμε, δεν θα το επιτρέψουμε... θα το σταματήσουμε ! ! !



Αρ. Πρωτ : …304… Ασπρόπυργος 08/06/11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά από οκτώ ημέρες διαπραγματεύσεων με την Εταιρεία για όλα τα θέματα που άπτονται της ΕΣΣΕ και αφού ολοκληρώθηκαν ακόμα και οι συζητήσεις για τα οργανογράμματα των νέων μονάδων στις ΒΕΘ και μέρος των οργανογραμμάτων των ΒΕΕ, η Εταιρεία μας παρουσίασε τις «νέες προτάσεις» της για την σύμβαση, που εξέπληξαν αρνητικά ακόμη και τους πιο δύσπιστους από τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας του Σωματείου.
Οι «προτάσεις» της Εταιρείας ήταν σχεδόν οι ίδιες με αυτές που μας παρουσίασαν και πριν από 40 ημέρες !!! Όλες αυτές τις ημέρες των διαπραγματεύσεων οι Δ/ντες ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ πως κατανοούσαν τις θέσεις και τις προτάσεις μας και πως θα λάβουν υπόψη τους τα όσα λέει το Σωματείο για την ΕΣΣΕ!!! Αντί λοιπόν να κάνουν μια πρόταση που να ανταποκρίνεται στα όσα όλες αυτές τις ημέρες συζητήθηκαν και να δώσουν τη δυνατότητα να υπάρξει λύση, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας ήρθαν χθες το βράδυ με μια πρόταση που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την παλιά του Απριλίου με ελάχιστες μικρές αλλαγές χωρίς σημασία (επισυνάπτεται παρακάτω). Σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησαν από το Σωματείο να δεχθεί ανατροπές συνολικά στα οργανογράμματα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, που ποτέ από την αρχή των διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα δεν ξανατέθηκαν ούτε καν σαν σκέψη από την Εταιρεία, αλλά και δεν προκύπτουν από πουθενά.
Ποια ανάγκη εξυπηρετούν οι καταργήσεις 60 θέσεων στις ΒΕΘ και 120 στις ΒΕΑ και ποιος ξέρει πόσες στις ΒΕΕ που ακόμα δεν μας έδωσαν; Τι στόχους έχουν πέρα από τη γενίκευση της εργολαβοποίησης σε όλους τους χώρους δουλειάς και όλες τις ειδικότητες; Είναι δυνατόν αυτές τις απαράδεκτες «προτάσεις» για μειώσεις θέσεων εργασίας να τις βάζουν σαν προϋπόθεση για να δώσουν «κάποια λύση» στο θέμα της ΕΣΣΕ;
Είναι πάλι δυνατόν να θεωρούν «σοβαρή πρόταση» την επανάληψη των όσων έλεγαν τον Απρίλιο και μας οδήγησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Απριλίου και του Μαίου;!!
Βέβαια δεν σκοπεύει να απολύσει κανέναν με τις «προτάσεις» της για περικοπές σε όλα τα οργανογράμματα η Εταιρεία, αλλά οι ανατροπές και οι μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλες θέσεις εργασίας, πολλές φορές και σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο δουλειάς που μέχρι τώρα κάνουν, κυρίως όμως η αποδυνάμωση των τμημάτων Λειτουργίας, Συντήρησης, Διακίνησης και Διοίκησης είναι εγκληματική προοπτική για την Εταιρεία.
Αποδιαρθρώνουν ολόκληρη την Εταιρεία, ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες είχαν τα τμήματα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της δουλειάς τους, με όσες ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν σήμερα, με ευθύνη της Εταιρείας και βάζουν πλέον σε άμεσο κίνδυνο τα εργοστάσια.
Γιατί πώς να υποστηρίξεις πλέον την ασφαλή τους λειτουργία, όταν με τις προτάσεις της η Εταιρεία απογυμνώνει τα τμήματα συντήρησης αλλά και μονάδες παραγωγής και διακίνησης;
Με τις προτάσεις αυτές η Εταιρεία προετοιμάζει το επόμενο ατύχημα, την επόμενη φωτιά, την επόμενη καταστροφή. Πως ζητάει από το Σωματείο να συναινέσει σε ένα τέτοιο έγκλημα; Ε λοιπόν εμείς τους απαντάμε ΟΧΙ!!! Δεν συναινούμε, δεν θα το επιτρέψουμε... θα το σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συλλογική μας σύμβαση και την υπογραφή νέας για το 2011, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ορθολογική στελέχωση όλων των μονάδων και των τμημάτων της Εταιρείας, σαν τις μόνες εγγυήσεις για την ομαλή, ασφαλή, παραγωγική και τελικά κερδοφόρα λειτουργία των ΕΛΠΕ.
Ως εδώ με τους τυχοδιωκτισμούς των «στελεχών» και της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, δεν έχουν το δικαίωμα να βάζουν με τα «παιχνίδια» τους σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον της δουλειάς μας και την ζωή μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σήμερα συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις και τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. και που θα αποτελέσουν την εισήγηση προς το Γενικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει έκτακτα αύριο στις 9 π.μ. έχουν ως εξής:
1. Απόφαση για προσφυγή του Σωματείου στον ΟΜΕΔ για το θέμα της ΕΣΣΕ 2011.
2. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να προκηρύξει δύο 10ημερες απεργίες, σε ημερομηνία και με τρόπο που θα προσδιορίσει το ίδιο με αίτημα την υπογραφή ΕΣΣΕ για το 2011.
3. Επιπλέον εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με οποιαδήποτε μορφή και διάρκεια μέχρι την επίλυση της ΕΣΣΕ.
4. Άλλες μορφές κινητοποιήσεων και δράσεων
5. Περιοδείες στους χώρους εργασίας για ενημέρωση
Για όλες τις αποφάσεις μας θα ενημερώνεστε άμεσα και αναλυτικά. Όμως για ότι αποφασίζουμε, για όλα όσα παλεύουμε, διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε η προϋπόθεση για να κερδίσουμε είναι η ενότητά μας, η αποφασιστικότητα και η συσπείρωσή μας γύρω από το Σωματείο και η επιμονή μας στους στόχους που από κοινού βάλαμε.
Θα κερδίσουμε τη μάχη.
Γιατί έχουμε δυναμική.
Γιατί έχουμε δίκιο.
Γιατί έχουμε πίστη στον αγώνα μας και στην υπεράσπιση της δουλειάς μας και της ζωής μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Σας παραθέτουμε τη «νέα πρόταση» της Εταιρείας για την ΕΣΣΕ.

• Διετής διάρκεια
• Μηδενικές γενικές αυξήσεις
• Κατάργηση χρονοεπιδόματος και πολυετούς παραμονής και αντικατάστασή τους με ένα επίδομα της τάξεως του 4,5% ανά πέντε χρόνια (αυτό που πριν δύο μήνες ήταν 4%!!!)
• Κατάργηση επιδόματος μετεγκατάστασης (Χειμάρρας)
• Κατάργηση 38ωρου και επαναφορά 40ωρου
• Κατάργηση αδειών γήρατος, ΑΜΑ (3 ώρες το χρόνο μόνο σε ημερήσιους), ονομαστικής εορτής (8 ώρες μόνο για απογευματινή και νυχτερινή βάρδια)
• Κατάργηση του επιδόματος άδειας βάρδιας (44%)
• Μείωση των ρεπό από αργίες, από 13 σε 10 σε ΒΕΑ, ΒΕΕ & ΒΕΘ
• Μείωση αμοιβής υπερωριών
• Πριμ ένας μισθός χωρίς προϋποθέσεις, ένας μισθός με στόχους κερδοφορίας και ένας μισθός με στόχους ασφάλειας
• Κατάργηση επιδόματος κυλικείου
• Αναστολή εκδρομών για δύο χρόνια
• Νεοπροσλαμβανόμενοι: το 1ο έτος 50%, το 2ο έτος 75% και μόνο από το 3ο έτος ένταξη στο 100% του μισθού που παράγει η ΕΣΣΕ.
• Κατάργηση ειδικοτήτων, φύλακα, οδηγού, κλπ
• Κατάργηση της 3ετίας, 15ετίας, 25ετίας και αύξηση από 0,3% σε 0,7% των μισθολογικών προαγωγών μετά από αξιολόγηση
• «Professional Leader» μετά από αξιολόγηση για μηχανικούς, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, με εισαγωγικό μηχανικών το 8ο Μ.Κ. για Μηχανικούς
• Πρόγραμμα συμπληρώματος ασφάλισης για μηχανικούς
• Πλασματική προϋπηρεσία (κάλυψη εξόδων) έως τρία χρόνια (σπουδές, μητρότητα, ανεργία) πέραν του στρατού
• Επίδομα μεταπτυχιακού και διδακτορικού (για ΑΕΙ και ΤΕΙ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!