Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τελικά η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ στηρίζει το έργο της Κυβέρνησης;;;


Μετά την άγρια κόντρα ΔΑΚΕ vs Κυριάκος Μητσοτάκης άλλη μια ενδοπαραταξιακή κόντρα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ ! ! !

Όπως διαβάζω στην Enet.gr

Οι τυφλές ιδιωτικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προκαλούν την πρώτη 48ωρη γενική απεργία, αλλά πυροδοτούν και ρήξεις στο εσωτερικό των παρατάξεων…
Έπειτα από σχεδόν μια ντουζίνα 24ωρες γενικές απεργίες επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με έμφαση το τελευταίο 12μηνο του Μνημονίου, η διοίκηση της ΓΣΕΕ κατέληξε στην προκήρυξη διήμερης γενικής απεργίας, της πρώτης που εκδηλώνεται ποτέ στη χώρα.
Η εν λόγω απεργία υπερψηφίστηκε από τη ΔΑΚΕ και τις παρατάξεις της Αριστεράς (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση/ΣΥΝ), αλλά και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο (ΠΑΣΚΕ).
Εξέλιξη, που προκάλεσε την πρώτη ρήξη στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ.
Αν και η συγκεκριμένη στάση προκάλεσε αντισυσπείρωση στο εσωτερικό της παράταξης που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, καθώς έτσι εμφανίστηκαν οι άλλοι συνδικαλιστές σαν... ρεφορμιστές και όχι «ούλτρα αγωνιστικοί» όπως η ΠΑΣΚΕ/ΔΕΗ.
Όπως, επί παραδείγματι, όσοι εκπροσωπούν τους εργαζομένους από τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, τα Λιμάνια, την ΕΥΔΑΠ, τα Πετρέλαια, το Φυσικό Αέριο, Αμυντικά Συστήματα κ.ά., επιχειρήσεις που επίσης κινδυνεύουν να ιδιωτικοποιηθούν…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ti anagi exoyn ta eksasfalismena korakia toy aggelou. afoy konomane kai exoyn taxthei yper toy sxedioy apodomisis tis simvasis.ta lefta kai ta roysfetia gia aytoys einai polla kai kala. OYST KAKOPSYXA KAI ELLEINA KOMATOSKYLA.
NA KSERETE ENA OTI O KOSMOS POY YPOTIMATE KAI KOROIDEYETE KSEREI POLLA PLEON GIA TIN GOUNA SAS. MHN PAIZETE ME TO MEROKAMMATO TIS OIKOGENEIA MAS.