Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Να αντισταθούμε στην παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία από όπου και αν προέρχεται ! ! !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ελευσίνα 16/05/2011


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ από την αρχή εκφράζει σταθερά την υποστήριξή της στον δίκαιο αγώνα που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι και το αντιπροσωπευτικό τους σωματείο.
Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε και θα είμαστε μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στον όμιλο και στους αγώνες των εργαζομένων, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις διαδικασίες μέσα από την διαπραγματευτική ομάδα του ΠΣΕΕΠ αλλά χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.
Υπάρχει λύση και ο αγώνας μας θα δικαιωθεί αρκεί ΟΛΟΙ μας να παραμείνουμε ενωμένοι και να αντισταθούμε στην παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία από όπου και αν προέρχεται καθώς και σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία και υπερβολή της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας που την έχει διορίσει.
Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στο χώρο των ΕΛΠΕ πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένες σε όσα αποφασίσαμε στο τελευταίο γενικό συμβούλιο για να «κλείσουμε» τα στόματα όσων εκφράζουν διπλή η διφορούμενη γλώσσα «παίζοντας» το παιχνίδι της διοίκησης μέσα στους χώρους εργασίας μας.
Απάντησή μας είναι η πλήρης αδιαφορία σε όσους μένουν απλοί παρατηρητές των γεγονότων ασχολούμενοι με ηγεμονισμούς, καπελώματα και μωροφιλόδοξους αρχηγισμούς.
Πρέπει να συμβάλουμε επιτέλους ΟΛΟΙ αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων αφήνοντας πίσω όσα μας χωρίζουν για το καλό όλων μας. Έχουν κάποιοι συνειδητοποιήσει άραγε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τις επόμενες σελίδες του συνδικαλισμού στα ΕΛΠΕ; η αδιαφορούν μήπως για την κοινή μοίρα μας γιατί κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι «βολεμένοι» και να τους ενδιαφέρουν μόνο οι προσωπικές τους καριέρες η οι μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες ;
Πριν η κατάσταση χειροτερεύσει καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Όμιλο Λάτση να συστήσουν στη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου και διαδικασιών σοβαρής επίλυσης ΟΛΩΝ των προβλημάτων ώστε να επανέλθει η ηρεμία στον όμιλο. Επίσης προτείνουμε να συμβάλουμε όλοι για την άμεση ενημέρωση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με το τι «μέλει γενέσθαι» στα ΕΛΠΕ καθώς και για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ώστε τελικά να λάμψει η αλήθεια.
Η ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ καλεί την διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σταματώντας τις ανακοινώσεις – απειλές και τις άστοχες προσωπικές επιστολές σε σπίτια εργαζομένων, γιατί τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να παίξει τα παιχνίδια κάποιων, ώστε όχι μόνο να φαίνεται (μέσα από τα ΜΜΕ) αλλά και να καταντήσει (όπως λένε οι κακές γλώσσες) ο όμιλος μπάχαλο με σκοπό την απαξίωση και την πτώση της μετοχής για εύκολο «ξεπούλημα» του ποσοστού του κράτους.
Κύριοι της διοίκησης να είστε βέβαιοι ότι η ηρεμία στον όμιλο θα επανέλθει, για αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί με ακόμα περισσότερο σεβασμό στην περιουσία του ελληνικού λαού, καθώς και στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, μη ξεχνώντας ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα» και όσο κάποιοι και να προσπαθούν, στο τέλος δεν πρόκειται ούτε τους εργαζόμενους να διασπάσουν ούτε το αντιπροσωπευτικό τους σωματείο αλλά ούτε την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ΕΛΠΕ .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ – ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΛΠΕ ΟΥΤΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: