Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος για ΚΕΔΒ και ΤΕΙ Καλαμάτας ! ! !



Ας μην τρίβει τη ράχη στη γκλίτσα του τσοπάνη το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ







«Λουκέτο» από το Υπουργείο Παιδείας, σε δύο από τα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ του ΑΤΕΙ Καλαμάτας


Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,

Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο ΑΤΕΙ-Καλαμάτας, αλλά και στον Μεσσηνιακό λαό, η αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Άννας Διαμαντοπούλου, να ανακοινώσει την κατάργηση των δύο (2) από τα τρία (3) λειτουργούντα Τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, α) Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας, και β) Φυτικής Παραγωγής.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και του εκπαιδευτικού προσωπικού των τμημάτων και παρά τις πιέσεις που ασκούνται προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την επανεξέταση του θέματος βάση των πραγματικών στοιχείων που έχουν σταλεί από την Διοίκηση του Ιδρύματος, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός, ούτε φυσικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που αμέσως μετά την απόφασή τους να βάλουν λουκέτο ¨με το έτσι θέλω¨ σε 24 τμήματα ΤΕΙ της Χώρας, η κα Διαμαντοπούλου ταξίδεψε για το Όσλο, συνοδεύοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε επίσημη επίσκεψη. Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί και η στάση των ¨λαλίστατων¨ στελεχών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, και των Βουλευτών του Κυβερνόντος κόμματος, υπουργήσιμους και μη, οι οποίοι μέχρι αυτή τη στιγμή λάμπουν δια τις απουσίας τους στο σοβαρό αυτό θέμα.
Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στο Νομό μας, με τις άστοχες πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης και στο χώρο της παιδείας, διαφαίνεται καθαρά πλέον, ότι μάλλον η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, εκδικείται με ιδιαίτερο τρόπο τη Μεσσηνία. Γιατί και το συγκεκριμένο θέμα των ΤΕΙ, οφείλω να υπενθυμίσω ότι εμπίπτει στην κατάσταση των μεγάλων ψεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Ποιος δεν θυμάται την κα Διαμαντοπούλου, που δήλωνε περιχαρής, ότι δεν θα υπάρχει ¨Καλλικράτης¨ στην Παιδεία, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει το ξέχασε. Το θέμα είναι όμως καθαρά πολιτικό, καθαρά θέμα παιδείας, πλέον από θέμα κοινωνικής ανάγκης, σε ένα Νομό και σε μια Περιφέρεια καθαρά αγροτική.
Θέλω να υπενθυμίσω στην Κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, ότι το θέμα αυτό δεν σηκώνει πειραματισμούς στου ¨κασίδη¨ το κεφάλι. Υπενθυμίζω επίσης σε όλους, ότι τα συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας, εκτός του ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για σπουδές σε υποψηφίους από ολόκληρη την Ελλάδα, είναι και τα μοναδικά τμήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση. Φοβάμαι ότι αυτή η επίθεση στην παιδεία για κλείσιμο τμημάτων ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι παρά η απαρχή κάποιων συγκεκριμένου σχεδίου, αγνώστου μέχρι στιγμής σε εμάς, για την υποβάθμιση ή και την διάλυση των ΤΕΙ.
Δεν ξέρω ποιους ενοχλούν ή ποιους εμποδίζουν στα σχέδια τους τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως δεν ξέρω και ποια είναι αυτά τα σχέδια. Όμως αυτό που ξέρω είναι, ότι ειδικά στο ΤΕΙ Καλαμάτας, την τελευταία δεκαετία δόθηκαν από τις Κυβερνήσεις που πέρασαν και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών για να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν οι σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας και μέσα σε αυτά και τα δύο (2) υπό κατάργηση σήμερα τμήματα.
Στα συγκεκριμένα δύο τμήματα φοιτούν σήμερα σπουδαστές με επάρκεια διδασκαλίας και γνώσεων, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές που ως πτυχιούχοι αύριο θα τους φέρουν στην πρώτη γραμμή της αγροτικής ανάπτυξης και της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πατρίδας μας, κάτι που το έχουμε μεγάλη ανάγκη.
Μέσα από αυτές τις δύο γραμμές νοιώθω την υποχρέωση και την ανάγκη ως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, αλλά και ως μέλος της οικογένειας του Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος της Καλαμάτας, πράγμα που σημαίνει ότι έχω άμεση γνώση του θέματος, να καλέσω τον Μεσσηνιακό λαό, τους φορείς του Νομού μας, τα κόμματα, και τους πολιτικούς να αντιδράσουν άμεσα και κάθετα, σε αυτήν την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, που οδηγεί σε μαρασμό το ζωντανό αυτό κύτταρο, την Ελληνική Παιδεία που είναι το ΤΕΙ Καλαμάτας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρξουν φωνές λογικής μέσα από ανθρώπους και του Κυβερνόντος κόμματος στο Νομό Μεσσηνίας. Εγώ από τη μεριά μου δηλώνω ότι θα στρατευθώ με όποιον σηκώσει τη σημαία εναντίον αυτής της άδικης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για το ΑΤΕΙ-Καλαμάτας. Παράλληλα ως Περιφερειακός Σύμβουλος, υποβάλω επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητώντας αν μη τι άλλο και την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ώστε να αρθεί αυτή η άδικη απόφαση εις βάρος της Παιδείας, της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Μαθήματα μισαλλοδοξίας, θράσους και αναίδειας απευθείας από τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Πεταλωτή, και την Ιπποκράτους φαίνεται να έχει πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η ιταμή ανακοίνωσή της σε βάρος της ΝΟ.Δ.Ε Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, διότι αυτή, έπραξε το θεσμικό και πολιτικό χρέος της να καυτηριάσει όλα εκείνα για τα οποία έχει επαναστατήσει σύσσωμη η κοινή γνώμη στην πατρίδα μας.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει είδηση ότι η κυβέρνησή τους διαλύεται μέσα στην λαίλαπα της ίδιας της πολιτικής της, η οποία ρημάζει στην κυριολεξία τον τόπο, την Οικονομία, την κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα, στο κυβερνόν κόμμα επικρατεί μία κατάσταση «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», υπουργοί να ανταλλάσσουν μαχαιριές με υπουργούς και οι πραιτοριανοί με τους δελφίνους.
Ούτε άκουσαν, ούτε είδαν, ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, μαρτύρησε τον κ. Παπανδρέου ότι ενώ ο τελευταίος καθησύχαζε Έλληνες και Ευρωπαίους ότι υπάρχουν λύσεις για την Οικονομία, την ίδια ώρα, μέσα από υπόγειες συνεννοήσεις, άνοιγε την κερκόπορτα, για να εισέλθει η ξένη οικονομική και πολιτική επικυριαρχία στην πατρίδα και οι ανεπιθύμητοι μουσαφίρηδες (που όλοι φανταζόμαστε) στις υποθέσεις της ευρωζώνης.
Δεν κατάλαβαν, ούτε και αντιλήφθηκαν ότι τους τελευταίους δέκα-εφτά μήνες η ανεργία έχει εγκατασταθεί για τα καλά μέσα σε κάθε οικογένεια και νοικοκυριό, προκαλώντας φτώχεια και απόγνωση, ενώ συνδυαζόμενη με την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει με ανοχή κι ευχολόγια, επιφέρει μία πρωτοφανή στα χρονικά κοινωνική έκρηξη.
Δεν γνωρίζουν, ούτε και έχουν ιδέα για κανέναν Άκη που η βουλή τον καθίζει στο σκαμνί, για κανέναν Μαντέλη που η ίδια η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε, γλιτώνοντας στις … καθυστερήσεις του ματς τον εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό, για κανέναν Τσουκάτο που ομολογεί πως τα πήρε κανονικά από την Ζήμενς, αλλά τα μετέφερε στη Χαριλάου Τρικούπη, για κανέναν Πάγκαλο που περιγράφει ολόκληρο τον ελληνικό λαό περίπου ως λαμόγια, βρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους ως κοπρίτες και βυσσοδομεί έως και εναντίον των εθνοαπελευθερωτών ηρώων του ’21.
Ας υποθέσουμε όμως έστω ότι το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας πάσχει από πολιτική μυωπία και δεν βλέπει τι συμβαίνει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Για τις εδώ υποθέσεις δεν έχει τίποτα να πει; Για τίποτα να απολογηθεί;
Δεν έχει κουβέντα να πει για τα διόδια και τους εκμεταλλευτές τους, μέρος της υπερκερδοφορίας των οποίων θέλει η κυβέρνηση να μετακυλίσει στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή, με ύπουλο τρόπο και πάλι στον ελληνικό λαό;
Δεν έχει καμιά κουβέντα να πει για την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο ΚΕΔ Καλαμάτας, παρά ξέρει μονάχα να προσκαλεί σε εκδηλώσεις τον κ. Μπεγλίτη και να κάνει πλάτες στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ με δηλώσεις περί «ορθολογιστικής» (sic) διαχείρισης των στρατοπέδων;
Καμιά κουβέντα ακόμη και για το πιο πρόσφατο απ’ όλα τα ανομήματα της κυβέρνησης σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο, την απόφαση να κλείσουν δύο τμήματα από το ΤΕΙ Καλαμάτας;
Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι παντελώς ανεξήγητη η στάση του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Είτε ζουν τα στελέχη του σε έναν παράλληλο κόσμο, άσχετο με τις πραγματικές εξελίξεις που βιώνουν οι συμπατριώτες μας στα μέρη μας και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, είτε περιστρέφονται στην δίνη μίας εφιαλτικής παραζάλης, διότι η ήττα που θα υποστεί το κόμμα τους στις προσεχείς εκλογές, θα προέλθει από τον Αντώνη Σαμαρά, έναν πολιτικό ηγέτη που εξέλεξε και ανέδειξε η Μεσσηνία.
Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται να ηρεμήσουν, να αναδιπλωθούν και να μην επιμένουν να τρίβουν τη ράχη στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί να είναι ανεκτικός στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού, αλλά θα σταθεί σκληρός απέναντι στην αμετροέπεια, την προκλητικότητα και την υποκρισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: