Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

επι-δεξιος καλεί Γερουλάνο ! ! !


Με τη χθεσινή αινιγματική μας ανάρτηση προαναγγείλαμε το σημερινό θέμα που όπως βλέπετε στις πρώτες φωτογραφίες έχει να κάνει με την πρόσφατη κατάρρευση τμήματος των τειχών της τραυματισμένης από τον σεισμό του 1999 Μονής Δαφνίου!

Καταρρέουν τα τείχη της Μονής Δαφνίου!!!

Μια από τις πρώτες αναρτήσεις αυτού του blog ήταν αφιερωμένη στη Μονή Δαφνίου, βασισμένη σε μια επιστολή μου, που είχε δημοσιευθεί στις Χαϊδαριώτικες εφημερίδες «ΧΑΪΔΑΡΙ Η πόλη μας» Φύλλο 46 Δεκέμβριος 2002, «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» Φύλλο 36 Φεβρουάριος 2003 και είχε φιλοξενηθεί σε φιλικά blogs εκείνης της εποχής.
Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραφα τότε και υπολογίστε πόσα χρόνια έχουν περάσει για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση που καταρρέουν τα τείχη οχύρωσης της Μονής!
Το θέμα έχει απασχολήσει επανειλημμένως από τότε, ενεργούς πολίτες και blogs της πόλης μας, με χαρακτηριστικές τις τελευταίες αναρτήσεις που μπορείτε να διαβάσετε στους συνδέσμους που ακολουθούν:





Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την πρώτη ομαδική επίσκεψη ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008. Ο σεισμός τον Σεπτέμβριο του 1999 προξένησε μεγάλες ζημιές στη Μονή Δαφνίου με αποτέλεσμα να παραμένει ερμητικά κλειστή για εννέα χρόνια και έως σήμερα να μην έχει αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων...





































1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Όμορφη ΚΑΙ ΕΥΧΆΡΙΣΤΗ ανάρτηση για πολλούς αποδέκτες !!