Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

H ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ !

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Χαϊδάρι, 24-02- 2011

Αριθμ. Πρωτ. : 5164

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου προκηρύσσει την πλήρωση της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010, τα άρθρα 14 και 93 αυτού, καθώς και στην Εγκύκλιο 59/74896/30-12-2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.
Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
Δεν μπορεί να επιλεγεί σαν Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης αιρετός Δήμου ή Περιφέρειας ή Βουλευτής.
Επίσης ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης:
· Δέχεται καταγγελίες των άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών του προσώπων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.
· Μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ΄ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης, που ο ίδιος εντοπίζει.
· Υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης, ισχύουν οι σχετικές διατάξεις που αναγράφονται για τους δημοτικούς συμβούλους.
Η επιλογή του, γίνεται ύστερα από μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου δηλ. απαιτείται η συγκέντρωση τουλάχιστον 22 ψήφων από τις 33 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί την Δημοτική περίοδο, λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και εφόσον επιλεγεί, εάν πρόκειται για υπάλληλο του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και πάσης μορφής ΝΠΙΔ, του χορηγείται υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας του (βλ. άρθρο 93 ν. 3852/2010).
Όσοι επιθυμούν να επιλεγούν στο ως άνω αξίωμα, μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση – δήλωση στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας της επιλογής.
Για διευκόλυνση της διαδικασίας, τα βιογραφικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις- δηλώσεις προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να κατατίθενται από 24-02-2011 μέχρι και 04-03-2011. Εν συνεχεία, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για την επιλογή του Συμπαραστάτη. Η μη κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να αποτελέσει και λόγο ακυρότητας της υποψηφιότητας.
Κατάθεση των αιτήσεων – δηλώσεων, καθώς και πληροφορίες θα δίδονται στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου, Στρ. Καραισκάκη 138 & Επαύλεως 2, 2ος Όροφος, αρμόδια, κα Μητροπούλου Γιώτα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 – 15:00 (Πληροφορίες τηλ: 2132047332).
Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου.
Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 08-03-2011.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

3 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Σας το μεταφέρω από Μεσσηνιακό blog: http://plataros.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html

Η αλητεία ενός μπλόγκερ στα Μεσσηνιακά πράγματα.

Είναι αλήθεια, ότι έχουμε την ρουφιανιά ως εθνικό σπορ. Τα μπλόγκ, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Πανελλαδικώς κυκλοφορούν κακοήθεις που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Το ευφάνταστον θα ήταν χαριτωμένο, αλλά το συκοφαντικό, είναι απεχθές. Παίζουν παιγνίδια με τον συμπαραστάτη του Δημότη στον δήμο Μεσσήνης και αναμειγνύουν το όνομά σου, χωρίς να έχεις δώσει κανένα δικαίωμα. Έχω γράψει ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ότι ο συνήγορος του Δημότη είναι ένας αποτυχών θεσμός άμα τη γεννήσει του. Θέλει τον Συμπαραστάτη πρόσωπο αυξημένου κύρους και εμπειρίας, άρα με κάποια ηλικία και κάποιες σοβαρές σπουδές και με ευχέρεια στην επικοινωνία με τις ΤΠΕ, αλλά του δίνει ψίχουλα ως μισθό, πράγμα που συμφέρει ΜΟΝΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Πολύ θα μου άρεσε να υπηρετήσω τον θεσμό, αλλά να πηγαίνω λιγότερα χρήματα σπίτι μου απ΄όσα περιορισμένα πάω τώρα είναι απαγορευτικό. Αν ήμουν πάλι στα 30 μου, θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά το βιωτικόν δεν μας αφήνει ούτε να το σκεφθούμε καν ως φευγαλέα σκέψη. Δυστυχώς, ο θεσμός είναι για τα πανηγύρια, αφού ο νέος με τους επιστημονικούς τίτλους δεν έχει ακόμη την αποδοχή, ο έχων την αποδοχή δεν γνωρίζει να επικοινωνεί με τις ΤΠΕ και το Web 2.0, ο δε έχων ηλικία, γνώσεις, εμπειρία, σπουδές, δεν μπορεί να γίνει πρόσωπο -θεσμός και φορέας ελέγχου που θα δίνει λύσεις και θα προτείνει λύσεις. Ομολογώ,άλλη μια φορά, ότι θα επιθυμούσα σφόδρα την θέση, αν μπορούσα να πάω σπίτι μου χωρίς να μου τεθεί το ερώτημα από την οικογένεια, το εύλογο ερώτημα, αν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης παριστάνω τον στρατευμένο στο τοπικό καλό και αδιαφορώ για την επιβίωση που πλέον έχει προσλάβει διαστάσεις, τέτοιες, όπου καταναλώνονται τα ολίγα έτοιμα. Όλοι το γνωρίζουν, όλοι το βιώνουν. Ο Καλλικράτης απαιτεί συνταξιούχο, όπου θα συμπληρώνει κατά 30% το εισόδημά του και θα παίζει και το ....web 2.0 στα δάκτυλα! Αν βρεθεί τέτοιος, ας μου τον πουν. Τώρα που το σκέφτομαι, έχω έναν τέτοιο στο μυαλό μου, αλλά θα πρέπει να ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση και από την συμπολίτευση. Θα πρέπει λοιπόν, να έχει δώσει εξετάσεις, ότι ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΘΑ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Εξετάσεις μόνο στα δύσκολα δίνονται....Τα δύσκολα, μπορεί να μην έλθουν ποτέ.
Τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις μου για τον υπονομεφθέντα από τον .....ίδιο τον Καλλικράτη θεσμό! Για τον ευφάνταστο κακοήθη μπλογκερ, έχω να πω, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Επίσης η συνήθεια του ψέματος και της συκοφαντίας, κάποτε θα θίξει σοβαρά κάποιον (εγώ μαθημένος είμαι και εκπαιδευμένος να ανέχομαι μέχρι ενός συγκεκριμένου βαθμού κακοήθειας συκοφαντίες) αλλά κάπου, κάποτε, θα ξεπεράσει τα εσκαμμένα και η ασφάλεια διαδικτύου θα τον τσιμπήσει..... Δεν με νοιάζει ποιος είναι, ας προσέχει, διότι τα μπλόγκ δυσφημίζονται από τέτοιους κακοήθεις και με υπερβολική φαντασία.
Πάντως έχω να πω, ότι άλλο που δεν θέλει η (όποια) εξουσία από το να διαφεύγει του ελέγχου και της κοινωνικής λογοδοσίας. Οι ανάπηροι θεσμοί που έχουμε, η πολυνομία, η εκτεταμένη διαφθορά με πρωταθλητές τους ΟΤΑ, όλα αυτά θα ανακυκλώνονται. Η κλίση της κατηφόρας που έχομε πάρει ως λαός δεν μας επιτρέπει κανένα φρενάρισμα και η λογική της κατρακύλας, είναι ο πάτος (αν υπάρχει βεβαίως πάτος και δεν αναφωνούμε «Χαίρε βάθος αμέτρητον» για να θυμηθώ ένα εφηβικό ευφυολόγημα....)

Pierre de Babané είπε...

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΗΔΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

Εγώ που είμαι του Ναυτικού έχω πιθανότητες;