Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μην αμελείτε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας ! ! !


Είναι σύνηθες να ονομάζουμε τα ελαστικά «αξεσουάρ» του αυτοκινήτου και είναι σπάνιο ένας χρήστης τους να τα γνωρίζει τόσο καλά για να αντλήσει την μέγιστη απόδοσή τους.
Σήμερα το να γνωρίζεις καλά τα ελαστικά είναι όλο και περισσότερο σημαντικό, προκειμένου να λάβουμε υπ’ όψη μας όλες τις δυνατότητες χρήσης, απόδοσης και επιδόσεων, με σκοπό την διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες χρήσης.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι από στοιχεία όπως ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ μαζί με την επιλογή ενός καλού ελαστικού εξαρτώνται: η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, οι ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ και η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ αυτών.
Τα ελαστικά είναι τα μοναδικά στοιχεία «σύνδεσης» του οχήματος με τον δρόμο και σε αυτά ανατίθενται σημαντικότατες λειτουργίες όπως:
• Υποστήριξη του φορτίου
• Μετάδοση της δύναμης του κινητήρα και του φρεναρίσματος
• Εγγύηση της πρόσφυσης, δηλ. το κράτημα του οχήματος στο δρόμο
Σε αυτές τις αξιολογήσεις για την ασφάλεια και την αξιοπιστία προστίθενται και άλλες καθαρά οικονομικού χαρακτήρα. Πράγματι κατά την στιγμή της αγοράς προσπαθούμε να επιτύχουμε τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας/τιμής.
Πρέπει όμως να προσέξουμε. Ασφάλεια και τιμή είναι δύο μεταβλητές που δεν περιορίζονται μόνο στην στιγμή της αγοράς. Τα έξοδα που γίνονται στην αρχή αντιπροσωπεύουν μια «επένδυση» που πρέπει να έχει σταθερή απόδοση και στην συνέχεια, διαφορετικά μια αγορά αρχικά συμφέρουσα κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας μιας μη ικανοποιητικής συντήρησης.
Είναι αναγκαίο επομένως να ξέρει ο χρήστης να παρακολουθεί τα ελαστικά του όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπορεί να επέμβει έγκαιρα με όλες τις εργασίες ελέγχου που χρειάζονται για την επίτευξη του καλύτερου οικονομικού αποτελέσματος και την εγγύηση μιας σταθερής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: