Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η Καλαμάτα εορτάζει ! ! !


Η Καλαμάτα εορτάζει την πολιούχο της, Υπαπαντή του Κυρίου και προσκυνητές συρρέουν στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.
Χθες βράδυ έγινε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου ακολούθησε ολονυκτία.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.
Συλλειτούργησαν και μετείχαν στη λιτανεία οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ελασσόνος Βασίλειος, Καστορίας Σεραφείμ, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος, Εδέσσης Ιωήλ, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και Ηλιουπόλεως Αιγύπτου Θεόδωρος.
Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκος Σαλαβράκος, οι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι Στρατιωτικών, Πολιτικών και Δημοτικών Αρχών καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Μετά τη λιτανεία ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.
Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Υπαπαντή του Χριστού είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Μεσσηνία, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Βρισκόμαστε στην Καλαμάτα, πάνω απ’ όλα, ως προσκυνητές και βέβαια εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, Μεσσήνιο στην καταγωγή, Αντώνη Σαμαρά.
Ήταν και μια ευκαιρία να συναντηθούμε και με τις Αρχές της πόλης και του Νομού, και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στη γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου αυτής της πανέμορφης γωνιάς της πατρίδας μας».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ στις 8.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με συναυλία αφιέρωμα στην Παναγία με το έργο «Ave Maria».
Φέτος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, καταργήθηκε το πανηγύρι που γινόταν από μικροπωλητές στους δρόμους κοντά στο Ναό της Υπαπαντής.
Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι:
«Πρέπει να υποστηριχθεί το στεγασμένο εμπόριο, ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: