Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Λουκέτα πολλών αστέρων στο κέντρο της Αθήνας ! ! !

Η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, της πόλης που πριν λίγα χρόνια διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επένδυσε στο μέλλον της μέσα από αυτούς, έχει γίνει αφόρητη.
Άλλο να κινείσαι με το αυτοκίνητό σου στο κέντρο της Αθήνας και άλλο να είσαι υποχρεωμένος να το διασχίζεις περπατώντας.
Οι εξωραϊσμένες εικόνες που τρέχουν μπροστά σου, μέσα από τις ανέσεις του αυτοκινήτου, μετατρέπονται σε εφιαλτικές εικόνες και τρόμο όταν είσαι πεζός.
Σε μια πόλη που πλέον είναι αφιλόξενη και επικίνδυνη για τους ίδιους τους κατοίκους της, για ποιο λόγο να είναι ενδιαφέρουσα στους ξένους;
Δυστυχώς η ανοχή στη λαθρομετανάστευση και οι επιλογές όλων των τελευταίων γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων οδήγησαν στην ακύρωση του ίδιου του έργου τους, σε ότι αφορά την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό για την προσέλκυση τουριστών και συναλλάγματος.
Αδιάψευστος μάρτυρας τα αλυσιδωτά λουκέτα στα προσφάτως ανακαινισθέντα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.
Το τελευταίο διάστημα χρειάστηκε να παραβρεθώ σε κάποιες εκδηλώσεις σε αίθουσες ξενοδοχείων της πλατείας Καραϊσκάκη.
Κατά την άφιξή μου υπήρχε χώρος στάθμευσης στους γύρω δρόμους, αλλά η εικόνα που αντίκρισα με οδήγησε και τις τέσσερις φορές στην αναζήτηση φυλασσόμενου χώρου στάθμευσης.
Από τη στιγμή που αισθάνεσαι ότι κινδυνεύεις σταματημένος στα φανάρια της περιοχής ή κινούμενος αργά στο μποτιλιάρισμα των στενών, δεν αποφασίζεις να σταθμεύσεις αυτοκίνητο στην περιοχή…
Όσοι ρίσκαραν το πλήρωσαν ακριβά και αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα υαλοθραύσματα από τις διαρρήξεις που επιχειρούν οι εξαθλιωμένοι των πεζοδρομίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: