Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Έχει δίκιο ο Πάγκαλος… αλλά…


Αλλά ξεχνάει μια μικρή λεπτομέρεια, πως αυτός και η παρέα του άνοιξαν το δρόμο της διαφθοράς, με τον ερχομό τους το 1981 και την επάρατη αλλαγή τους και ας μιλάει τώρα για διεφθαρμένους πολίτες που εκβίαζαν αδιάφθορους πολιτικούς…

Τους πολιτικούς που έφτιαξαν τις πράσινες κλαδικές, τα πράσινα καφενεία, που δίχασαν την κοινωνία, που καταδίκασαν στη λιμοκτονία και την απόγνωση χιλιάδες ελλήνων γιατί δεν προσκόμιζαν το χαρτί της κλαδικής, που γέμισαν το δημόσιο με μετριότητες και κοπρίτες, αλλά δε φταίνε οι κοπρίτες που πείναγαν και έψαχναν να βρουν στον ήλιο μοίρα, αλλά αυτοί που τους επέλεγαν για να υπηρετήσουν σε θέσεις νευραλγικές του δημόσιου τομέα και δεν ήταν άλλοι από τους αδιάφθορους πολιτικούς, όπως ο Πάγκαλος και οι πράσινοι φίλοι του.

Και έτσι ήρθε η κατάρρευση και έτσι ήρθε το ψαλίδισμα και η παραδοχή των εγκληματικών λαθών, αλλά δε φταίνε οι κοπρίτες του δημοσίου και οι αντιπαραγωγικοί που τρώγατε μαζί τους τα λεφτά κ. Πάγκαλε, όταν εμείς λιμοκτονούσαμε, αλλά ΕΣΕΙΣ που τους επιλέξατε, όχι αξιοκρατικά, αλλά με το χαρτί της κλαδικής και είχατε το θράσος να μιλάτε για γαλάζια παιδιά μόνο και μόνο για να περιφρουρήσετε τα κεκτημένα των κοπριτών σας, αλλά όπως λένε και οι Γραφές, «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα» και ήρθε η ώρα το φυσικό τέκνο του Ανδρέα να πληρώσει μαζί με τα πολιτικά τέκνα και τους κοπρίτες τους και με όσους όλα αυτά τα χρόνια εμποτίσθηκαν από αυτές τις νοοτροπίες και τις πρακτικές.

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι πίστευαν ότι είχαν δικαίωμα στην κλεψιά, την τεμπελιά, την κομπίνα, την αρπαχτή και την ασυλία του δημοσίου...

Αλλά τι φταίνε όλοι όσοι ήταν στην απέναντι όχθη όλες αυτές τις δεκαετίες;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΨΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ? ΑΞΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ?
ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΚΛΕΨΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10.000 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ? ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΒΟΜΒΑ Η ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μήπως κάνω λάθος?άν θυμάμαι καλά εκτός από τόν πρόεδρο τής Δημοκρατίας άλλος ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΛΗΣ ήταν καί ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ?