Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στόχος από Ελληνίτσα να γίνουμε επιτέλους Ελλάδα...


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. Κώδικας : 22100
Τηλέφωνο/fax :2713-601190/2713-601173

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2011

Θέμα: Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπους των Κοινοπραξιών που εκτελούν τα οδικά έργα στην Περιφέρεια.
Την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων στην κατασκευή των οδικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να μην επαναληφθούν αστοχίες που οδήγησαν στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, επέστησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη στις 14 Ιανουαρίου 2010 με εκπροσώπους των κοινοπραξιών που εκτελούν τα έργα και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

"Πρωταρχικός στόχος μας είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκτήσει υποδομές μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας" επεσήμανε ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη επί τόπου στην περιοχή των έργων που ακολούθησε την σύσκεψη. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα 10 χιλιόμετρα Παραδείσια Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης κ Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι "επειδή στο συγκεκριμένο έργο υπήρξαν μεγάλες αστοχίες και κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα"

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθυντής του τμήματος παραχωρήσεων του Υπουργείου κ. Γιάννης Καρνέσης, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Διονύσης Μακρής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Νάκος Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι των κοινοπραξιών ΜΟΡΕΑ και ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κκ Γεωργόπουλο και Τσίμπα, καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου και οι Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των παραχωρισιούχων εταιριών ενημέρωσαν τον κ. Τατούλη για την εξέλιξη των εργασιών στους οδικούς άξονες Λεύκτρο - Σπάρτη και Τσακώνα - Καλαμάτα, δίνοντας και χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων.

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Λεύκτρο - Σπάρτη, έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των απαλλοτριώσεων αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν την αρχαιολογική υπηρεσία ιδιαίτερα στην περιοχή της Αρχαίας Σπάρτης. Η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο Σεπτέμβριος του 2012, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του, το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέσα στο 2012.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Τσακώνα - Καλαματα, αναμένεται η ολοκλήρωση του μέσα στο 2011, εκτός από τον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας. Ιδιαίτερα για την ανακατασκευή του έργου Παραδείσια - Τσακώνα ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ Μαρκής επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση του, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα δόθηκε και από τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κ Τσίρμπα ο οποίος επεσήμανε τις μεγάλες δυσκολίες στα γεωτεχνικά έργα αλλά κυρίως την δύσκολη κατασκευή της κοιλαδογέφυρας που περιλαμβάνεται στο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου της ανακατασκευής του συγκεκριμένου κομματιού των 10 χιλιομέτρων θα αγγίξει τα 124 εκ ευρώ.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: