Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σύντροφε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ... άλλα λέγατε και άλλα κάνετε…


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΣΟΚ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ


Προς ενημέρωση σας από Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΡΟΣ: Γραμματέα ΠΑΣΟΚ, M. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

ΑΠΟ: ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, Γραμματέας Γ. ΜΙΧΑΣ

ΗΜ/ΝΑ: 24/12/2010


Σύντροφε Γραμματέα,

Οι ακολουθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης μας έχουν απομακρύνει από τις αρχές του Κινήματος.

Η πορεία της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ μέχρι σήμερα είχε ως κύριο συστατικό της τις θέσεις που ανέπτυξαν οι υπεύθυνοι του Τομέα Ανάπτυξης σ. Χ. Παπουτσής και Μ. Χρυσοχοϊδης. Οι θέσεις αυτές είναι δημόσια αναρτημένες ως θέσεις ΠΑΣΟΚ και έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ δεν θα αποδεχθεί σε καμία περίπτωση τις πολιτικές που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Θα πρέπει άμεσα να προγραμματίσουμε συνάντηση για να συζητήσουμε τις παρενέργειες όλων αυτών των λανθασμένων πολιτικών επιλογών.



Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
Γ. ΜΙΧΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Hμερομηνία : 27-12-10
Ελληνικά Πετρέλαια: Στον όμιλο Λάτση το 41%

Ο όμιλος Λάτση ελέγχει πλέον το 40,984% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων. Όπως αναφέρεται ανακοίνωση των ΕΛΠΕ προς το Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και τον Δεκέμβριο του 2009 ο όμιλος Λάτση - δια της εταιρίας Paneuropean Oil and Industrial Holdings - αύξησε τη συμμετοχή του στα Ελληνικά Πετρέλαια κατά περίπου 3% και έτσι έως το τέλος του προηγούμενου έτους ήλεγχε το 39,023% και εντός του 2010, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, υπήρξε μεταβολή στην αλυσίδα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων μέσω των οποίων κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου και το ποσοστό συμμετοχής του ομίλου Λάτση στα ΕΛ-ΠΕ, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό συμμετοχής.

Έτσι πλέον ο όμιλος Λάτση ελέγχει το 40,984% που αντιστοιχούν σε 125.262.955 κοινές ονομαστικές μετοχές, μέσω της Paneuropean Oil and Industrial Investment Limited. Με τις κινήσεις αυτές ο όμιλος Λάτση ελέγχει πλέον ποσοστό μεγαλύτερο αυτού του ελληνικού δημοσίου που κατέχει άμεσα 27,46% και μέσω της ΔΕΚΑ 8,02%, δηλαδή συνολικό ποσοστό 35,48%.

Πάντως, η ενίσχυση του ποσοστού του ομίλου Λάτση, δεν φαίνεται να σηματοδοτεί αλλαγές στο διοικητικό σχήμα των ΕΛ-ΠΕ αφού τα τελευταία χρόνια και μετά την απόκτηση του δικαιώματος από τον όμιλο Λάτση να ορίζει το management της εταιρίας, λειτουργεί άτυπη συμφωνία με τον όμιλο Λάτση να ορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο που και το δημόσιο τον πρόεδρο.

Να σημειωθεί τέλος ότι, όπως σχολιάζουν στελέχη του χώρου, η ανακοίνωση του ελέγχου του 41% της εταιρίας από τον όμιλο Λάτση συνέπεσε με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών για περικοπές μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, και υπογραμμίζεται ότι τα ΕΛ-ΠΕ δεν είναι ΔΕΚΟ και κατ' επέκταση η μισθολογική πολιτική ορίζεται από το μέτοχο του 41%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/12/2010_370641

Ανώνυμος είπε...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010

Σελίδα 22

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΠΕ - ΔΕΠΑ

Το πάνω χέρι στον όμιλο Λάτση

Το πάνω χέρι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αποκτά ο όμιλος Λάτση μετά και την εξαγορά μετοχών, μέσω Χρηματιστηρίου, που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το ποσοστό του ομίλου Λάτση έφτασε στο 41% έναντι ποσοστού 35,5% που, μέχρι σήμερα, βρίσκεται στο Δημόσιο. Η εξέλιξη ήρθε μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου 2011-2014 και ταυτόχρονα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών για μειώσεις μισθών και στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο πρώην ΔΕΚΟ.
Στις βλέψεις του ομίλου Λάτση φαίνεται να είναι και η παραπέρα εκχώρηση ζωτικού χώρου στον κλάδο της ενέργειας, με τη διάθεση από την κυβέρνηση ποσοστού 30% στη ΔΕΠΑ, όπου τα ΕΛΠΕ ήδη έχουν βάλει στο χέρι το 35%.