Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα του Yποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου !


Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Αυτές οι Περιφερειακές Εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χρώμα, καθώς είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
Για την Ελλάδα, για την Πελοπόννησο και για την Αυτοδιοίκηση.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, δηλώνουμε παρόντες.
Μαζί με μία ομάδα έμπειρων στελεχών της Αυτοδιοίκησης δημιουργήσαμε το συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», με μόνο στόχο να θέσουμε στην κρίση των Πελοποννησίων μία σαφή δέσμη μέτρων ικανών να κάνουν τον τόπο μας πραγματικό δυνατό, αξιοποιώντας τις ικανότητες των συμπατριωτών μας και τις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Οι περιστάσεις απαιτούν εγρήγορση και σχέδιο. Η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, της χειρότερη ίσως των τελευταίων δεκαετιών. Κρίση που εξελίσσεται ραγδαία σε οικονομική ύφεση και προκαλεί βίαιη κοινωνική οπισθοδρόμηση. Η επιλογή και η επιμονή του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο, η δραματική αδυναμία του Πρωθυπουργού και των κυβερνήσεων του να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών, υπονομεύουν βάναυσα τους κόπους των Ελλήνων και την ελπίδα για μία πραγματικά αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.
Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, ο λαός μας καλείται να τοποθετηθεί πολιτικά.
Θα μείνουμε απλοί παρατηρητές δίνοντας λευκή επιταγή για να συνεχισθούν οι αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές του Μνημονίου;
Εμείς παίρνουμε σαφή θέση. Το Μνημόνιο δεν είναι μόνο αντικοινωνικό και αντιλαϊκό. Είναι άμεσα αντιαναπτυξιακό και αδιέξοδο σε βάθος χρόνου.
Θα υποταχθούμε σε μία φιλοσοφία που θέλει τους δανειστές μας να εξοφλούνται αλλά την κοινωνία μας να διαλύεται;
Εμείς παίρνουμε σαφή θέση. Σηκώνουμε το κεφάλι και λέμε όχι.
Πολίτες της Πελοποννήσου,
Σε αυτές τις εκλογές, ο λαός μας καλείται να αποφασίσει για την επόμενη μέρα του τόπου μας, να επιλέξει ανθρώπους και προτάσεις που θα βοηθήσουν την Πελοπόννησο να βρει πραγματικό δρόμο ανάπτυξης. Συνεχίζοντας τα έργα πνοής που όλοι μαζί πετύχαμε τα τελευταία χρόνια. Αν και το ΠΕΠ Πελοποννήσου εμφανίζει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ικανοποιητικούς ρυθμούς απορρόφησης, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται σε σημαντικό βαθμό υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτο σημαντικό φυσικό αντικείμενο, ενώ οι διαρκείς παρατάσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, σε συνδυασμό με τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης και την οικονομική κρίση, έχουν επηρεάσει δυσμενώς και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των έργων, προκαλώντας εφησυχασμό και χαλάρωση.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του ΠΕΠ, έχουμε καταγράψει αδυναμίες και ελλείψεις σε περιφερειακό επίπεδο, που πρέπει να αντιμετωπισθούν ριζικά πριν επιδράσουν δυσμενώς στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και στερήσουν πόρους και ανάπτυξη από την περιφέρεια μας. Nοοτροπία αδιαφορίας, προχειρότητα, έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης, χαλαρή αντιμετώπιση της ποιότητας και των χρονοδιαγραμμάτων από τις επιβλέπουσες υπηρεσίες της περιφέρειας, όλα φαινόμενα αποσύνθεσης μιας κεντρικής διοίκησης αποκομμένης από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Γιατί; Επειδή η κεντρική διοίκηση δεν μπόρεσε να ασκήσει ουσιαστική περιφερειακή πολιτική, δεν θέλησε να καταλάβει την Πελοπόννησο και τα θέματα της, επιλέγοντας την επιβολή προγραμμάτων που σχεδιάζονται μακριά από την Περιφέρεια, χωρίς να είναι συμβατά με τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών. Αντί για διάλογο με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις ώστε να διαμορφωθούν στοχευμένα πλαίσια δράσης, αποδεκτά από τους πολλούς, τα οποία θα συνδέουν την κεντρική στρατηγική στόχευση της χώρας με την πραγματικότητα των τοπικών κοινωνιών, ήμασταν αντιμέτωποι με την αδιαφορία.
Ο τόπος μας, όμως, χρειάζεται μία άλλη πολιτική. Πολιτική ελπίδας και πάνω απ’ όλα, στροφή προς την ανάπτυξη. Ως χώρα και λαός έχουμε τεράστιες δυνατότητες, αλλά έχει αποτύχει να τις αξιοποιήσει το κεντρικό κράτος. Γι’ αυτό, η νέα επανάσταση θα έρθει μονάχα από τη Περιφέρεια.

1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 40, 5ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΗΛ: 210-5275547 και 210-5275548

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ !

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ "ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ !