Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

O Αγιασμός του νέου κτιρίου των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Χαϊδάρι !

Ένας «μοναδικός» παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός εγκαινιάσθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη μας.
Άρτια εξοπλισμένος, σε πολύ καλό σημείο και σε ολοκαίνουργιο κτήριο (Πόντου 21 και Ν. Πλαστήρα) στο κέντρο του Χαϊδαρίου.






Το Χαϊδάρι, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στο λεκανοπέδιο της Αττικής είχε μέχρι το 2006 υποτυπώδεις υποδομές και συνθήκες στο θέμα της φύλαξης των παιδιών.
Απαντήσαμε λοιπόν στην ερώτηση που θέσαμε από την αρχή με το χέρι στην καρδιά, με ειλικρίνεια.


Τι ζητάμε για τα παιδιά μας; Μα πολύ απλά μόνο το καλύτερο !


Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε πλήρως την εικόνα των παιδικών σταθμών. Καταφέραμε να τους κάνουμε «πρότυπα κέντρα προσχολικής αγωγής».
Μπορεί η έννοια να ακούγεται απλή ή εύκολη. Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Καινούργιοι παιδικοί σταθμοί, υπερδιπλασιασμός της χωρητικότητας, κάλυψη όλων των αιτήσεων των δημοτών, αντικατάσταση ολόκληρης της υλικοτεχνικής υποδομής και στους 6 Σταθμούς με νέα σύγχρονη, στελέχωση με προσωπικό Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και συνθήκες είναι μερικά απ' όσα έγιναν τα χρόνια που πέρασαν.

Το όραμά μας έγινε πράξη !
Με όραμα και συστηματική δουλειά οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαϊδαρίου έχουν γίνει πρότυποι χώροι προσχολικής αγωγής.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν «πρότυποι χώροι προσχολικής αγωγής».
Η συνεχής, αδιάλλειπτη βελτίωσή τους τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο όσο και σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι το δικό μας προσωπικό στοίχημα στο Νομικό Πρόσωπο Παιδικών Σταθμών.

Οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία μας είναι:
1. Λειτουργούμε σε ένα χώρο ασφαλή, χαρούμενο, δημιουργικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.
2. Συμβάλλουμε στην κατανόηση του κόσμου που τα περιβάλλει, συνδυάζοντας σχολικές και εξωσχολικές εμπειρίες.
3. Βοηθούμε να κατακτήσουν τη γνώση, χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικές μεθόδους, που βασίζονται στην ανακάλυψη στοιχείων, τη συλλογή πληροφοριών και όχι την απλή μετάδοση γνώσεων.
4. Ενθαρρύνουμε τον προβληματισμό και την αναζήτηση και ενισχύουμε την πρωτοβουλία και την αυτονομία.
5. Αναζητούμε και επιλέγουμε ανθρώπινο δυναμικό που πέρα από τα τυπικά προσόντα που διαθέτει, αφοσιώνεται στο έργο που έχει αναλάβει, είναι ανοικτό σε νέες ιδέες και πρακτικές και έχει φιλοσοφία για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
6. Πιστεύουμε στη στενή συνεργασία με τους γονείς και τους υποστηρίζουμε συμβουλευτικά.
7. Εφαρμόζουμε τη φιλοσοφία μας σε όλες τις λειτουργίες του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: