Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Γέμισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια με “Golden Boys”...

Ο καταγγέλλων συνάδελφος της ΕΝΙΑΙΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.Κ. 
Παναγιώτης Οφθαλμίδης

13.10.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες της κακοδιαχείρισης και της προκλητικής κομματικοποίησης στα ΕΛΠΕ, με ευθύνη της Διοίκησης της Εταιρείας.
Εδώ και 3 χρόνια προσέλαβαν (και πλήρωσαν αδρά) Εργολάβο, για να ετοιμάσει για λογαριασμό των ΕΛΠΕ «πλάνα διαδοχής στελεχών». Όπως αποδείχθηκε όμως, όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν αυτοί που είχαν τις προϋποθέσεις, όχι μόνο δεν υπήρχαν... πλάνα, αλλά έτρεχε η Διοίκηση των ΕΛΠΕ να δώσει παράνομες και προκλητικές παρατάσεις!!! Όλοι ξέρουμε πλέον την ξεφτίλα των παρατάσεων σε μεγαλοστελέχη (από 6 μήνες έως και 3 χρόνια), αφού «εξασφάλισαν» τις αποζημιώσεις τους με απόλυση και επαναπρόσληψη!!!
Έπρεπε να αντιδράσουμε εμείς και να φτάσει το θέμα σε κανάλια, εφημερίδες, ακόμη και στη Βουλή, για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση... Και δεν έχουν καμία δικαιολογία. Τους προειδοποιήσαμε από την αρχή και με ανακοινώσεις, αλλά και με καταγγελία του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ σ. Οφθαλμίδη.
Με ευθύνη των κ. κ. Γιαννίτση και Κωστόπουλου, η Εταιρεία πάει να γίνει «κομματικό παραμάγαζο», γεμίζοντας τον Όμιλο με Διευθυντές και Συμβούλους αμφίβολης αξίας και αποτελεσματικότητας, τόσους που στο τέλος ακόμα και η ίδιοι θα έχασαν τον λογαριασμό. Αν μαζέψει κανείς τις ανακοινώσεις για Διευθυντοποιήσεις, συμπληρώνει ολόκληρο τόμο... Και φυσικά ελάχιστοι από αυτούς καλύπτουν πραγματικές ανάγκες!!!
Και κανείς δεν δίνει κάποια εξήγηση, παρά το ότι το έχουμε επανειλημμένα ζητήσει και από την Διοίκηση, αλλά και στο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Τρανταχτό παράδειγμα των όσων καταγγέλλουμε, είναι η περίπτωση του νέου μας Προσωπάρχη, του κ. Α. Κόκκοτου, γνωστού κομματικού στελέχους και πρώην εκλεγμένου «συνδικαλιστή» της ΠΑΣΚΕ, από αυτούς που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν το Σωματείο για να κάνουν καριέρα οι ίδιοι... Και δεν είναι δυστυχώς λίγοι (και από τους δύο γνωστούς μηχανισμούς).
Ο κ. Α. Κόκκοτος λοιπόν, επί ΠΑΣΟΚ αρχικά, θεωρήθηκε αστέρι και γρήγορα – γρήγορα έγινε Διευθυντής και ένας από τους μάγειρες της Ομογενοποίησης των Συμβάσεων το 1999, που ακόμη τρέχουν εργαζόμενοι στα δικαστήρια να βρουν το δίκιο τους!!! Ξαφνικά επί Ν.Δ. θεωρήθηκε άχρηστος και μπήκε στο «ψυγείο», (Τότε βρέθηκαν άλλα λουλούδια που άνθισαν ξαφνικά, από τον διπλανό μπαχτσέ...)
Και ξαφνικά, με την αλλαγή της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009, ανακάλυψαν οι Διοικούντες των ΕΛΠΕ, το τι θησαυρό είχαν στο ψυγείο τους... Οι ίδιοι που τον έβαλαν εκεί !!! Και μέσα σε δύο μήνες του έδωσαν δύο (2) απανωτές προαγωγές, πρώτα Δ1 και μετά Γενικό Διευθυντή!!!, ανεβάζοντας και τις ετήσιες αποδοχές του κατά περίπου 60.000 €. (Μάλλον για να τα βγάλει πέρα στην κρίση).
Και δεν του έφτασε αυτό, αλλά πριν λίγες μέρες, εξασφάλισε την προαγωγή και της συζύγου του, αφού απέκλισε πρώτα όλες τις άλλες υποψηφιότητες με μια φωτογραφική προκήρυξη!!!...
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε...
Γιατί, πώς να εξηγήσει κανείς, τις προσωπικές επιστολές του κ. Κόκκοτου προς τους νέους συναδέλφους για τις προϋπηρεσίες τους, όπου τους ζητάει ξανά και χωρίς φανερό λόγο τα ίδια στοιχεία, που τα είχε έτσι και αλλιώς στη διάθεσή του; Είναι φανερό πως στόχο έχουν να επηρεάσουν καταστάσεις και συνειδήσεις συναδέλφων. Αλλά δεν θα τους περάσει, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση.
Και φυσικά την κεντρική ευθύνη όλων των παραπάνω απαράδεκτων μεθοδεύσεων, την έχουν οι κ. κ. Α. Γιαννίτσης και Ι. Κωστόπουλος, που επιτρέπουν, ανέχονται και εγκρίνουν όλα αυτά που εκθέτουν την εταιρεία και όλους μας. Γέμισαν την Εταιρεία με “Golden Boys” αμφίβολης αποτελεσματικότητας, ενώ από την άλλη τσιγκουνεύονται όταν πρόκειται για Μισθολογικά Κλιμάκια των 7 €, όταν πρόκειται για απλούς εργαζόμενους.
Άραγε πόσο κοστίζουν στην Εταιρεία όλα αυτά τα «παιχνίδια» τους;;;
Άλλωστε ο καιρός της διαπραγμάτευσης της νέας ΕΣΣΕ για το 2011 πλησιάζει. Θα είστε κύριοι της Διοίκησης, το ίδιο απλόχεροι για αυξήσεις στους εργαζόμενους, όσο είσαστε και για τους Διευθυντές;
Τους καλούμε να σταματήσουν, όσο είναι καιρός ακόμη, διότι βάζουν την Εταιρεία σε μεγάλες περιπέτειες.
Και εμείς, με το θεσμικό ρόλο που έχουμε, θα αναδεικνύουμε και θα καταγγέλλουμε τα προβλήματα, διεκδικώντας μια διαφορετική λειτουργία για τα ΕΛΠΕ και ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους.

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: