Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δημήτρης Δράκος: Μαζί χτίζουμε το Αύριο του Τόπου μας !


Δημήτριος Δράκος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Δράκος γεννήθηκε στην Ελαία ( Μπούζι) Τριφυλίας (23-10-1950).
Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στην Ελαία και τις Γυμνασιακές σπουδές του στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης. Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
Όταν αποφοίτησε το 1975 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Επιστρέφοντας στη Μεσσηνία ασχολήθηκε με τη γεωργία στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Συμμετείχε ενεργά στο Συνεταιριστικό κίνημα από διάφορες θέσεις και προσελήφθη ως γεωπόνος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυπαρισσίας το 1979.
Συνέβαλε στην ενοποίηση των οκτώ Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, όπου και ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ενοποιημένης Ε.Α.Σ. για τέσσερα χρόνια.
Ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα για τα ζητήματα της Ελληνικής Γεωργίας, του Συνεταιριστικού κινήματος και για τα μεγάλα προβλήματα της περιφερειακής ανάπτυξης.
Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας από το 1993 έως το 1994.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και εκλέχθηκε Νομαρχιακός σύμβουλος το 1994. Υπήρξε στενός συνεργάτης του αείμνηστου Παναγιώτη Φωτέα. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής και στη συνέχεια αναπληρωτής Νομάρχης. Τέλος, με την ψήφο των συναδέλφων του, μετά το θάνατο του αειμνήστου Φωτέα (Μάρτιος ’98), ανέλαβε Νομάρχης και ολοκλήρωσε την πρώτη Νομαρχιακή περίοδο.
Έκτοτε, εκλέγεται για τρεις συνεχόμενες 4ετίες Νομάρχης Μεσσηνίας, 1999-2002, 2003-2006 και 2007-2010 και από το 2002 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.) και το Φεβρουάριο του 2007 εκλέγεται Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Κατελούζου, Οικονομολόγο (Πτυχ ΑΣΟΕΕ), Υπάλληλο ΑΤΕ
Είναι Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, ) με χρίσμα Ν.Δ για τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: