Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφιακό αφιέρωμα στη μάχη του Μαραθώνα !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΛΗ «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ»
Ψηφιακό αφιέρωμα στη μάχη του Μαραθώνα
(2.500 χρόνια –Σεπτέμβριος του490π.χ.)


Ομάδα μαθητών της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη, δημιούργησε με τη χρήση πολυμεσικών εφαρμογών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή αφιέρωμα στη μάχη του Μαραθώνα που πραγματοποιήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, το μήνα Σεπτέμβριο του 490 π.χ.
Με τη παραγωγή εκπαιδευτικού βίντεο και ιστοσελίδας οι μαθητές ανέδειξαν σε «ψηφιακή διάσταση» την ιστορική αξία της μάχης του Μαραθώνα για την αρχαία Ελλάδα, αλλά και το βαθύτερο νόημα της νίκης των «ελεύθερων» ελλήνων κατά των υπηκόων του Πέρση βασιλιά.
Στην ιστοσελίδα 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα η ομάδα παραγωγής του ψηφιακού αφιερώματος, έχει αναρτήσει εκπαιδευτικό βίντεο που δημιούργησε με πληροφορίες για τη μάχη του Μαραθώνα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε.
Επίσης έχουν αναρτηθεί και οι σκέψεις των μαθητών σχετικά με το δημοκρατικό πολίτευμα των αθηναίων το οποίο και συνέβαλε στην «αναχαίτιση» του περσικού επεκτατισμού.
Στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται λεπτομέρειες για τη μάχη όπως το τέχνασμα του Μιλτιάδη που διδάσκεται ακόμη στις «στρατιωτικές ακαδημίες» όλου του κόσμου.
Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα γίνεται αναφορά στον «απόηχο» της μάχης όπου και επισημαίνεται πως στο Μαραθώνα νίκησαν οι «ελεύθεροι» οπλίτες (έλληνες), τους υπηκόους (δούλους) της περσικής αυλής.
Το εγχείρημα αυτό της ομάδας του «Αλγόριθμου» αποτελεί μια προσπάθεια για ένα εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της ιστορίας, καθώς οι νέες τεχνολογίες προσελκύουν περισσότερο το σύγχρονο άνθρωπο.
Η ομάδα παραγωγής του αφιερώματος αποτελείται από τους μαθητές:
Αλεξοπούλου Εύη, Γκιούλου Πηνελόπη, Πλατάρου Μαρία και Κουμούτσο Γιώργο ενώ την ευθύνη για το συντονισμό της ομάδας είχε ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: