Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ανατροπή ΤΩΡΑ ! ! !

ΕΝΙΑΙΑ–ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ
06.08.2010

Συναδέλφισσες, οι
Αυτή η χρονιά, για τους εργαζόμενους, ήταν η χειρότερη της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.
Η Κυβέρνηση, μαζί με αυτούς που έφερε σαν επικυρίαρχους στη χώρα, γκρεμίζουν μέρα με τη μέρα, όσα με αγώνες κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους τα τελευταία 150 χρόνια. Και το τραγικό είναι πως προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας !!! Η απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και της λογικής...!!
Δυστυχώς όμως, στα πλαίσια την Εταιρείας, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα...
Τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε έκπληκτοι τις «οργανωτικές αλλαγές» που κάνει η Διοίκηση των ΕΛΠΕ και δεν πιστεύουμε το μέγεθος της παρακμής και κομματικοποίησης, στο οποίο έφτασε, η κατά τα άλλα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Εταιρεία, με τα … «αναγνωρισμένου κύρους» στελέχη της, κ. κ. Γιαννίτση, Κωστόπουλο κλπ.
Ξεκινώντας από την ... ξαφνική αναγνώριση των “φοβερών” προσόντων του κ. Κόκκοτου, που ο ίδιος ο κ. Κωστόπουλος (με Κυβέρνηση Ν.Δ.), τον είχε στο ψυγείο σαν άχρηστο !!!, τώρα (με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), με την βοήθεια του κ. Γιαννίτση και του κομματικού μηχανισμού (ή κλίκας καλύτερα), ξαφνικά κατάλαβε πως ο κ. Α. Κόκκοτος πρέπει να πάρει 2 (δύο) !!! προαγωγές απανωτά, με αντίστοιχες αυξήσεις μισθού (πάνω από 20 % συνολικά), την ίδια στιγμή που απολύουν εργολαβικούς των 700€, από θέσεις που είναι απαραίτητοι και που θα έπρεπε να καλύπτονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου...
Φανταζόμαστε πως, το ότι ο κ. Κόκκοτος τυχαίνει να είναι και γραμματέας ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αττικής !!!, δεν επηρέασε καθόλου τη κρίση της Διοίκησης των ΕΛΠΕ...
Προήγαγαν ακόμη σε Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές Ι, μία σειρά αγαπημένα τους «στελέχη». Kαι μετά από ένα μήνα ... ανακάλυψαν, πως οι προαχθέντες συνταξιοδοτούνται!!! Φοβερό!!! Και αφού τους δώσανε προκλητικές αποζημιώσεις (ακούγονται ποσά μεγαλύτερα του 1 εκ. €!!), παρά τις αντιδράσεις μας και στο Δ.Σ. της Εταιρείας, αλλά και στα ΜΜΕ, αυτοί τους ξαναπροσέλαβαν σαν «συμβούλους»(;), με συμβάσεις από 6 μηνών έως 3 χρόνων, με μισθούς έως και 250 χιλ. €!!!
Επιτέλους απόκτησαν τα ΕΛΠΕ και εργολαβικούς Γενικούς Διευθυντές !!! (βλέπε Ριζάκο, Σγουρή, Ηλιόπουλο, Μπερτζέμη, Σακκά κλπ.)
Την ίδια ώρα, εκβιάζουν καθαρίστριες των 600€ να «μειώσουν το κόστος» της δουλειάς τους, μειώνουν προσωπικό σε Τμήματα Υποστήριξης (π.χ. Εστιατόρια), ακόμη και σε κρίσιμα Τμήματα Συντήρησης, Λογιστήρια, και σε Παραγωγικές Μονάδες..!!!
Παράλληλα συνεχίζουν την Υποβάθμιση των ΒΕΘ, μετατρέποντας Διευθύνσεις σε Τμήματα, μεταφέροντας κρίσιμες για την λειτουργία του Συγκροτήματος αρμοδιότητες στην Αθήνα, σαν να ήταν τα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης ένας μικρός περιφερειακός σταθμός, και όχι ένα μεγάλο Βιομηχανικό Συγκρότημα... Ο συγκεντρωτισμός της Διοίκησης, εντείνεται μέρα με τη μέρα, βάζοντας σε κίνδυνο, την σωστή και ασφαλή καθημερινή λειτουργία των ΒΕΘ και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα...
Και το χειρότερο, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και σκάνδαλα(;), για αγορά εξοπλισμού αντί 24 εκ. € από τον Μελισσανίδη, όταν ο ίδιος ο Μελισσανίδης τα αγόρασε πριν 2 χρόνια 12 εκ. €!!!
Κύριε Γιαννίτση, κύριε Κωστόπουλε,
Όλα αυτά αποτελούν τεράστια πρόκληση για τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό Λαό, όταν καλείται από την Κυβέρνηση και τους φίλους της (ΔΝΤ και ΕΚΤ) να πληρώσει για όσα οι ίδιοι μας κλέβανε εδώ και δεκαετίες...
Τα ΕΛΠΕ είναι ο μεγαλύτερος Εμπορικός-Βιομηχανικός Όμιλος της Ελλάδας. Δεν είναι μαγαζάκι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., ή του όποιου κομματικού μηχανισμού. Έχετε υποχρέωση να τα οργανώνετε, να τα στελεχώνετε και να τα λειτουργείτε, με βάση τις ανάγκες της ίδιας της αναπτυξιακής πορείας της Εταιρείας, με σεβασμό στους εργαζόμενους που της δίνουν ζωή και προοπτική, αλλά και στις ανάγκες της χώρας μας που στη σημερινή συγκυρία, δυστυχώς δεν διαθέτει πολλές άλλες παραγωγικές μονάδες.
Δεν μπορείτε να παίζετε τα κομματικά σας ή τα προσωπικά σας παιχνίδια στις πλάτες της Εταιρείας και των εργαζομένων.
Γι’ αυτό απαιτούμε να σταματήσουν όλα αυτά τώρα... Να διερευνηθούν όλα όσα καταγγέλλονται και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τις έχουν. Να αποκατασταθεί το κύρος των ΕΛΠΕ, η νομιμότητα και η αξιοκρατία στην Εταιρεία. Και να ασχοληθείτε επιτέλους και με τα προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την δουλειά μας.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η λαλίστατη μέχρι και τις Εκλογές του 2009 ΠΑΣΚΕ, που κάθε μέρα έβλεπε και ένα σκάνδαλο στα ΕΛΠΕ, τώρα αναλώνεται σε τραπεζώματα νέων και μοίρασμα υποσχέσεων για προσλήψεις, προαγωγές και άλλα παρόμοια, είτε οι ίδιοι, είτε μέσω του κ. Κόκκοτου και του μηχανισμού τους, κάνοντας εμπόριο ελπίδας σε ανθρώπους που απεγνωσμένα ψάχνουν λύσεις, απέναντι στην ανεργία και την ανασφάλεια που σαρώνει πλέων κάθε Ελληνική οικογένεια. Ντροπή... Και εμπλέκουν και το Σωματείο σ’ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, αντί να επικεντρώνονται στα πολλά προβλήματα που παραμένουν άλυτα.
· Οι προσλήψεις δεν προχωρούν, ενώ τα έργα ολοκληρώνονται, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικούς όλων των επιπέδων. Σε λίγο θα κληθούμε να λειτουργήσουμε τις νέες μονάδες, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία τους. Πότε θα προσληφθούν; Πότε θα εκπαιδευτούν; Αλλά τι να λέμε τώρα για εκπαίδευση και προλήψεις, όταν ακόμη δεν έχουν καταλήξει ούτε στο οργανόγραμμα με το οποίο θα λειτουργούν!!!
· Ακόμη παίζουν με τις αγωνίες και τις ελπίδες των νέων συναδέλφων. Αντί να ξεκαθαρίσουν επιτέλους το θέμα με τις προϋπηρεσίες που οι ίδιοι δημιούργησαν άρχισαν να στέλνουν τώρα προσωπικές επιστολές στους νέους συναδέλφους!!! Γιατί άραγε; Δεν λύθηκε το θέμα με το Πρακτικό Συμφωνίας που τόσο διαφήμισαν και τώρα ψάχνουν «προσωπικές» λύσεις;
· Δεν έδωσαν ακόμη τα οφειλόμενα ρεπό στην Ελευσίνα, ενώ εφαρμόζεται από το 2009 το ίδιο πρόγραμμα 5 βαρδιών των ΒΕΑ και στις ΒΕΕ.
· Μετά από την τελευταία 24ωρη απεργία (Σαββάτου), δημιούργησαν πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του προσωπικού ασφαλείας. Και αντί να το λύσουν με βάση το πρακτικό συμφωνίας που με πολύ κόπο το προηγούμενο Προεδρείο του Σωματείου πέτυχε (μετά από πολλά χρόνια περιπετειών), άρχισαν Εταιρεία και Προεδρείο ΠΣΕΕΠ, τις «ερμηνείες» και «συμφωνίες», βάζοντας σε κίνδυνο το ίδιο το πρακτικό.!!
· Αλλά και στα υπόλοιπα καθημερινά μας, αμφισβητούνται κατακτήσεις κατοχυρωμένες ακόμη και από την ΕΣΣΕ, με περίεργα κόλπα και επιστολές «κολλητών», για να αρχίσουν κουβέντες για τις εκδρομές, τα πριμ κλπ. Ας το ξεχάσουν. Δεν θα δεχθούμε ξήλωμα της Σύμβασης που ευτυχώς υπογράψαμε το 2009 για 2 χρόνια, παρά τις αντιδράσεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ισχύει και για το 2010, αλλά είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον.
Συναδέλφισσες, οι
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι επικίνδυνο να υπάρχουν σε Διοίκηση Σωματείου, «ηγεσίες» δέσμιες σε κομματικές κλίκες και σε αλισβερίσια με την εργοδοσία.
Είναι πραγματικά κρίσιμο για τους εργαζόμενους, να ανατρέψουν τέτοιες «ηγεσίες» και να επιβάλουν νέες λύσεις, με νέες δυνάμεις, δοκιμασμένες στα δύσκολα, στις διεκδικήσεις, στους αγώνες. Δυνάμεις που δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους σε μηχανισμούς και ύποπτες δεσμεύσεις.

Και θα το κάνουν, πολύ σύντομα μάλιστα...


ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΝΔ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΟΚΚΟΤΟ…
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ…
ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ…
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ…
ΟΥΤΕ 12ΩΡΟ ΓΙΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ! ! !