Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Από αύριο καλέστε 1142...


Η επιτυχία της αντικαπνιστικής εκστρατείας εξαρτάται από την ανοχή ή μη των επιχειρηματιών…

Ο φόβος της επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τους θα τους οδηγήσει στην πιστή εφαρμογή του Νόμου…

Από αύριο τηλέφωνο στο 1142 για όσους δε λένε να συμμορφωθούν….

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…

Εάν το μέτρο επιτύχει, η ΙΣΤΟΡΙΑ μετά τον Σπύρο Δοξιάδη θα γράψει και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ! ! !

2 σχόλια:

Gelosoil είπε...

http://greektogreek.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Body 31 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της από 30.06.2009 ανακοίνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους εργασίας, σίτισης και αναμονής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι, σε συμμόρφωση με τον νόμο 3868/2010, από την Τετάρτη, 01.09.2010, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου.

Ο νέος νόμος (3868/2010), που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την 03.08.2010, τροποποιεί τον προηγούμενο σχετικό νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος (3730/2008), ο οποίος προέβλεπε τη δυνατότητα ύπαρξης χώρων καπνιζόντων. Ως εκ τούτου, καταργούνται οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καπνίσματος (καπνιστήρια) ενώ παραμένει η απαγόρευση του καπνίσματος και της χρήσης προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας. Συγκεκριμένα, «σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο» και το κάπνισμα θα επιτρέπεται πλέον μόνο εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων εφ’ όσον, βέβαια, τούτο δεν απαγορεύεται για άλλους λόγους όπως, λ.χ., στην περίπτωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων όπου το κάπνισμα απαγορεύεται για λόγους ασφάλειας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και για τις οποίες έχουν προβλεφθεί ειδικές ρυθμίσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι του Ομίλου κατανοούν τη σημασία για την προστασία της ανθρώπινης υγείας την οποία προάγει η νομοθεσία απαγόρευσης του καπνίσματος. Το αρμόδιο προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου είναι διαθέσιμο για διευκρινήσεις επί των ανωτέρω.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ