Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Το Δημαρχείο των τριών Δημάρχων και των τεσσάρων τετραετιών….


Στο διπλανό μας Περιστέρι χρειάστηκαν μια τετραετία για να κατεδαφίσουν το παλιό και στη θέση του να ανοικοδομήσουν και να εγκαινιάσουν το καινούργιο Δημαρχείο τους.
Στο Χαϊδάρι, χρειαστήκαμε μια δεκαπενταετία από τη μελέτη ως την παράδοση του έργου…
Τρεις Δήμαρχοι, ο Κυριάκος Ντηνιακός, ο Κώστας Σπηλιόπουλος και ο Δημήτρης Μαραβέλιας, πάλεψαν για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου για την πόλη έργου και η μπίλια κάθισε στον τελευταίο για να το εγκαινιάσει.
Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν μεταφερθεί στο νέο κτίριο και οι συμπολίτες μας πλέον εξυπηρετούνται με άνεση σ’ αυτό.
Πρόκειται για μια «έξυπνη», άνετη, τεχνολογικά άρτια εξοπλισμένη και επιβλητική κατασκευή, κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης μας δίπλα στο Παλατάκι.
Παρά το μέγεθος της κατασκευής, σε καμιά περίπτωση δε σου δίνεται η εντύπωση ότι μπορεί να χαθείς στο εσωτερικό του κτιρίου.
Επισκεφθήκαμε το Δημαρχιακό μας Μέγαρο, το φωτογραφήσαμε και σας το παρουσιάζουμε.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας μας δέχθηκε στο γραφείο του και με την ευκαιρία μας μίλησε για το μεγαλόπνοο έργο και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε ως την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι η δέσμευσή του να παραδοθεί εντός της τρέχουσας τετραετίας το έργο που είχαν εγκαταλείψει οι εργολάβοι κατασκευαστές, έγινε πραγματικότητα.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή Πλατείας και τη διευθέτηση χώρων στάθμευσης.
Δυστυχώς, χάθηκε η ευκαιρία για διώροφο επιδοτούμενο υπόγειο parking που θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί ως το 2004.












































2 σχόλια:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΣ είπε...

Γιώργο Θαυμάσιες οι φωτογραφίες από το εσωτερικο του Δημαρχείου. Χρόνια ολόκληρα, πηγαίνοντας στην πατρίδα μου την Κόρινθο, έβλεπα αυτό το αισθητικά καλαίσθητο κτίριο να μαραζώνει. Φαίνεται ότι ο αγώνας των Χαϊδαριωτών έφερε καρπούς. Εύχομαι μόνο ο κόσμος να σεβαστεί το χώρο,να μην πετάει σκουπίδια στους κοινόχρηστους χώρους, να μην γράψει στους τοίχους και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές να το διατηρήσουν μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΣ είπε...

Αισθητικά και καλαίσθητο που μου ξέφυγε ,είναι βέβαια πλεονασμός. Όμως πραγματικά το υπέροχο αυτό κτίριο, κοσμεί την έξοδο της μεγάλης μας πόλης