Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ανάβουν τα αίματα εν όψει Δημοτικών Εκλογών στο Χαϊδάρι !


Ο γιατρός Ιωάννης Κούτρας και η δημοσιογράφος Μαρία Μπακλαβά, δύο εκ των στενών συνεργατών του Άρη Πανόπουλου, με την επιστολή που ακολουθεί, διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφασή του να συμπορευθεί με τον Υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσατσαμπά.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φίλοι Χαϊδαριώτες,

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, ήμασταν μέλη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο συνδυασμό «ΜΑΖΙ για το Χαϊδάρι» με επικεφαλής τον Άρη Πανόπουλο.
Με χαρά δουλέψαμε και συμμετείχαμε σε μια προσπάθεια πέρα από τα κόμματα και τις όποιες παρωπίδες. Πιστέψαμε ότι όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να πάει μπροστά.
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε για την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον κ. Τσατσαμπά στις 2/6/2010 στην αίθουσα Μουσικής.
Κατά παράβαση κάθε ενδοπαραταξιακής δεοντολογίας και ενάντια σε όλα τα πιστεύω μας και τις εξαγγελίες μας ως δημοτική παράταξη δεν ενημερωθήκαμε για μια τέτοια κίνηση. Αντιθέτως έγινε επιλεκτική ενημέρωση σε «ορισμένα» μόνο μέλη του συνδυασμού που παραβρέθηκαν «αβαντάρωντας» στη συνέντευξη.
Σε μια προσπάθεια δε, για να νομιμοποιηθεί αυτή η παρασκηνιακή συναλλαγή χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία μια συγκέντρωση που είχε ο συνδυασμός μας πριν από αρκετό καιρό. Να επισημάνουμε ότι στην συγκεκριμένη συγκέντρωση παρότι υπήρξαν εισηγήσεις για αυτόνομη κάθοδο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, «κάποιοι» που παρίστατο μάλιστα στην εν λόγω συνέντευξη, επέμεναν να περιμένουμε για τυχόν συνεργασίες. Μάλλον κάτι ήξεραν…
Δυστυχώς κάποιους ενδιαφέρει περισσότερο μια διοικητική καρέκλα, που πιθανόν να έχουν επενδύσει σ’ αυτή… και όχι η πιστή προσπάθεια σε όλα αυτά που ευαγγελιστήκαμε σαν δημοτική παράταξη, πέρα από τους κομματικούς εγκλωβισμούς, παρωπίδες, διαφθορές κ.α.
Τι στιγμή που η κοινωνία στρέφεται ενάντια σε κάθε είδους παλαιοκομματισμούς και αυταρχικές συμπεριφορές, που έχει καταδικάσει όλους αυτούς που έφτασαν την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο, ο επικεφαλής του ΠΡΩΗΝ συνδυασμού κ. Πανόπουλος, επέλεξε να συνδιαλεχθεί και να συνεργαστεί με ένα μέρος του διαβρωμένου πολιτικού σκηνικού που στο πρόσφατο παρελθόν είχε ο ίδιος επικρίνει και αποχωρήσει απ’ αυτό. Και το έκανε αυτό χωρίς την στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει όλα τα μέλη του συνδυασμού. Τι άλλο εκτός από ύποπτη παρασκηνιακή συνδιαλλαγή δεν προδίδει αυτή η εμπνευσμένη συνέντευξη τύπου;
Καταλαβαίνουμε το άγχος του κ. Τσατσαμπά να λάβει το επίσημο χρίσμα, αλλά αρνούμαστε να συναινέσουμε στη «συναλλαγή» αυτή.
- Λέμε ΟΧΙ σε υπόγειες διαδρομές και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι
- Λέμε ΝΑΙ στην συνεργασία με όποιον θέλει να δουλέψει για το όφελος των πολλών και του Δήμου μας.
Είμαστε έντιμοι απέναντί σας και σταθεροί στις θέσεις μας που αξιολογήθηκαν από το 6% των δημοτών.
Διατηρούμε την προσωπική μας αυτονομία, προασπιζόμαστε την συλλογικότητα, παραμένουμε στα δημοτικά πράγματα με προτάσεις, αξιολογώντας τα γεγονότα και έτοιμοι απέναντι σε κάθε πρόσκληση – πρόκληση που ως μοναδικό κριτήριο έχει το συμφέρον της πόλης μας, μ’ ανοιχτά χαρτιά.

ΚΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΑΡΙΑ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ?
ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ-ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ-ΜΠΟΖΙΚΑ-ΦΟΥΡΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ 1500,00 ή 2500,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας εκπλήσσουν πλέον οι πολιτικές περιπλανήσεις του κυρίου Πανόπουλου.
Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα;
Πάντως, επιστρέφει εκεί όπου ανδρώθηκε και αναδείχθηκε πολιτικά, στην τοπική κοινωνία μας.
Στο ΠΑΣΟΚ
Βέβαια, μας οφείλει εξηγήσεις για όσα τους καταλόγιζε φεύγοντας, για να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.
Αυτός μπορεί να ξεχνά ή να νομίζει ότι εμείς ξεχνάμε…
Αλλά να είναι βέβαιος πως δεν ξεχνάμε !!!!!!!!!!!

zarkadaki είπε...

Tora pou oloi feygoun apo to PASOK o Aris epistrefei.
Lathos epilogi stin xeiroteri sygkyria.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Γνήσιος Πανόπουλος.
Πιστός στην οικογενειακή παράδοση.
Τι διαφορετικό περιμένατε όταν τον στηρίζατε;
Τώρα βρήκε άλλους νεροκουβαλητές στο μύλο της ματαιοδοξίας του.
Να δούμε τι θα δηλώνει όταν θα τους ξανά εγκαταλείπει για τις νέες περιπλανήσεις του…

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος σχολιαστής τα ισοπεδώνει όλα.
Στις περασμένες εκλογές ήταν 6 -7 συνδιασμοί με καμιά σαρανταριά υποψήφιους ο καθένας.
Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι όλοι αυτοί πίστευαν πως θα εκλεγούν και θα έχουν θέση αμοιβόμενη στο Δήμο.
Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν να προτείνουν κάτι ή τους αρέσει η δημόσια διαβούλευση ή θέλουν να προσφέρουν ή ακόμα και να ακουστεί το όνομά τους.
Και εν πάσει περιπτώσει έτσι είναι το παιχνίδι των εκλογών και της δημοκρατίας.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνεται, να διορίζονται οι δημοτικοί άρχοντες άνωθεν;;;;

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ! Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ "ΜΗΔΕΝ" ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Τρύφων Μπεϊζάνης είπε...

Τι είναι αυτά που κατεβάζει η Κούτρα σας ρε; Πού τα πουλάτε; Αφού το ξέρουμε ότι τον σιροπιάζετε τον Μπακλαβά με τον Δήμαρχο...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Επανειλημμένως έχω γίνει αποδέκτης ανώνυμων ενοχλητικών σχολίων.
Πολλές φορές αναγκάζομαι να απαντώ αν και θα έπρεπε να τα αγνοώ.
Πάντα όμως τα λαμβάνω υπ' όψιν γιατί είναι σχόλια που γίνονται από ανθρώπους που γνωρίζεις και σε γνωρίζουν.
Είναι σχόλια που μπορεί να κάνουν ακόμα και στη παρέα, μόλις εσύ γυρίσεις την πλάτη, από ανθρώπους που δεν έχουν το θάρρος να σου πουν την άποψή τους κατάμουτρα.
Και επειδή είναι άποψή τους, έχει ενδιαφέρον να τη γνωρίζω, ακόμα κι αν είναι ανάξια απαντήσεως.
Όλοι οι σχολιαστές έχουν το δίκιο τους και τοποθετούνται ανάλογα μέσα από πιο πρίσμα βλέπουν το γεγονός.
Σημασία έχει πως είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και ελεύθερα πρέπει να αποφασίζουμε.
Στην προμετωπίδα αυτού του blog γράφω για την πολιτική: «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes
Αυτό δεν είναι αποδεκτό από τα «κομματόσκυλα» όλων των χρωμάτων και εκεί αρχίζουν τα μπερδέματα, οι αμφισβητήσεις και τα... λασπόλουτρα.
Έχει κάθε δικαίωμα ο Πανόπουλος και ο κάθε Πανόπουλος να αποφασίζει με ποιους θα συμπορεύεται.
Έχουν δίκιο ο Κούτρας και η Μπακλαβά να γκρινιάζουν από τη στιγμή που τους αγνόησαν στη λήψη της όποιας απόφασης, εάν υπάρχει τέτοια απόφαση.
Έχουν δίκιο και οι ανώνυμοι σχολιαστές που λένε κάνατε την ενασχόλησή σας με το Δήμο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
Ο Πανόπουλος ως προσωπικότητα καλά έκανε και εντάχθηκε εκεί που ήθελε.
Άλλο όμως ο Πανόπουλος και άλλο η Δημοτική Παράταξη «ΜΑΖΙ για το Χαϊδάρι» στην οποία ήταν επικεφαλής και αποτελείται από άλλους 40 υποψηφίους, αρκετές δεκάδες στελεχών και εκατοντάδες ή και χιλιάδες φίλων και ψηφοφόρων.
Αυτό το σύνολο δεν είναι προίκα του Πανόπουλου, αλλά ούτε και του Κωτατή για να θυμηθούμε και τους «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ», που ήμουν εγώ υποψήφιος.
Είναι λάθος επικοινωνιακά να εκμεταλλευθεί ο Άρης ή ο Παντελής το σύνολο μιας παράταξης και αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη.
Ήδη ξεκίνησε ο χορός των ανοικτών επιστολών και των αμφισβητήσεων που πρώτο αυτό το blog δημοσιοποίησε και έπεται συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟ Η ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΛΑΚΩΝΩΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ.Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΑΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΤΙΖ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο.Φ.Α[ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ]

Γιάννης Κούτρας είπε...

Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική τοποθέτηση βλέποντας όλα αυτά τα σχόλια στην ανακοίνωση που υπέγραψα.
Η μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινωνικά ζητήματα ειδικά όσο αφορά τα δημοτικά πράγματα της πόλης μου δίνει το δικαίωμα όχι να είμαι τιμητής των πάντων αλλά να εκφράζω με ειλικρίνια την άποψή μου.
Λόγω της επαγγελματικής μου απασχόλησης αλλά και λόγω νοοτροπίας δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να καταλάβω θέσεις ειδικά αμοιβόμενες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν αν θα είχα την δυνατότητα μέσα απο κομματικές διαδικασίες να έχω τέτοιες θέσεις. Παρ'όλα αυτά πολλάκις έχω διαφωνήσει και έχω διαφοροποιηθεί, όπως έκανα και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Αφήνω λοιπόν τα "σοροπιάσματα" και τις αποζημιώσεις των 1500€ σε αυτούς που το έχουν ανάγκη για την κοινωνική και πολιτική επιβεβαίωση. Θα συνεχίσω να λέω την γνώμη μου όση μικρή φωνή κι αν έχω για όλα αυτά που πιστεύω χωρίς να νοιάζομαι ούτε για καρέκλες ούτε για δοξα και χρήμα. Θα χαρώ να απαντήσω σε κάθε καλόβουλο ή.... κακόβουλο πολίτη της πόλης μας. Ευχαριστώ.

Γιάννης Κούτρας είπε...

Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική τοποθέτηση βλέποντας όλα αυτά τα σχόλια στην ανακοίνωση που υπέγραψα.
Η μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινωνικά ζητήματα ειδικά όσο αφορά τα δημοτικά πράγματα της πόλης μου δίνει το δικαίωμα όχι να είμαι τιμητής των πάντων αλλά να εκφράζω με ειλικρίνια την άποψή μου.
Λόγω της επαγγελματικής μου απασχόλησης αλλά και λόγω νοοτροπίας δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να καταλάβω θέσεις ειδικά αμοιβόμενες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν αν θα είχα την δυνατότητα μέσα απο κομματικές διαδικασίες να έχω τέτοιες θέσεις. Παρ'όλα αυτά πολλάκις έχω διαφωνήσει και έχω διαφοροποιηθεί, όπως έκανα και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Αφήνω λοιπόν τα "σοροπιάσματα" και τις αποζημιώσεις των 1500€ σε αυτούς που το έχουν ανάγκη για την κοινωνική και πολιτική επιβεβαίωση. Θα συνεχίσω να λέω την γνώμη μου όση μικρή φωνή κι αν έχω για όλα αυτά που πιστεύω χωρίς να νοιάζομαι ούτε για καρέκλες ούτε για δοξα και χρήμα. Θα χαρώ να απαντήσω σε κάθε καλόβουλο ή.... κακόβουλο πολίτη της πόλης μας. Ευχαριστώ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Κάποιοι τα ισοπεδώνουν όλα και κάποια από τα αρπακτικά βολεύονται από αυτή την ισοπέδωση των πάντων, αφού στο ομιχλώδες τοπίο που δημιουργείται κάνουν ανενόχλητοι τις αρπακτές τους.
Το ρητό «όλοι είναι ίδιοι», αποπροσανατολίζει και κάποιους τους βολεύει και τους απενοχοποιεί !Ευθύνες όμως έχουν και οι ψηφοφόροι που δεν επιλέγουν πάντα ανθρώπους καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά και επιτυχημένους οικονομικά.
Αυτό εκμεταλλεύονται οι «μέτριοι» για να κάνουν το μεγάλο βήμα και να κερδίσουν το στοίχημα με τον εαυτό τους.
Ευθύνη έχουν και οι επιτυχημένοι της κοινωνίας μας που απέχουν επιδεικτικά, μη θέλοντας να κυλιστούν στον βούρκο και να καθαρίσουν τον Δήμο από την κόπρο του Αυγεία.
Ευθύνη έχουν και οι επικεφαλής των παρατάξεων που υποκύπτουν σε εκλογικούς εκβιασμούς και δεν τολμούν την ανανέωση με κριτήρια ηθικής, κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης.
Ευθύνη έχουν και οι τοπικοί δεινόσαυροι «παράγοντες» που επιμένουν ατομικά ή οικογενειακά για δεκαετίες, αγνοώντας «αξίες» που υπάρχουν στον κοινωνικό περίγυρό τους και τις οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν και να αναδείξουν…