Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Στυγνός εργοδότης το ΚΚΕ στις επιχειρήσεις του ! ! !

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε όλο της το μεγαλείο !


Τώρα θα μου πείτε, συνάδει πολιτικό κόμμα και να είναι επιχειρηματίας, εργοδότης;

ΟΧΙ δε συνάδει !

Το ΚΚΕ όμως που δήθεν κόπτεται για τους εργαζόμενους, και επιχειρηματική δραστηριότητα έχει, και στυγνός εργοδότης είναι, και τη δικαιολογία έτοιμη την έχει…

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του, δεν είναι εργαζόμενοι, αλλά μέλη του κόμματος, που προσφέρουν εθελοντική εργασία…

Γι’ αυτό, το ΚΚΕ προχώρησε σε περικοπές μισθών, επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων στον «902» και τον «Ριζοσπάστη» !!!

Περικοπές που είναι μεγαλύτερες αυτών που επιβάλλει η Κυβέρνηση στο σύνολο των εργαζομένων…

Και βέβαια, όταν το ΚΚΕ καλεί τους υπόλοιπους Έλληνες να απεργήσουν, η απεργία στην «Τυποεκδοτική» είναι… ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Έτσι όπως μας τα λένε εκεί στον «Περισσό», βλέπω τους πιο έξυπνους από τους επιχειρηματίες να ιδρύουν κόμματα και να μας εγγράφουν μέλη… με τα ανάλογα οφέλη…

Την καλησπέρα μου στη Λιάνα την Κανέλλη !

ΠΑΜΕ να φύγουμε αγάπη μου…




10 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Υποκρισία, Δούλεμα, Εκμετάλλευση, Νταβατζηλίκι, Παραπληροφόρηση, ΚΚΕ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

"Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Πρώτη φορά βγήκε Κόμμα ,το ΚΚΕ και είπε παιδιά ο λαός πεινάει και δε θέλω τα στελέχη και τα μέλη μου να ζουν διαφορετικά απο τον κοσμάκη και αντί να υποκλιθούν μέχρι...

και τα ντουβάρια στην ηθική ακεραιότητα και την πολιτική του εντιμότητα άρχισαν διάφορα γελοία,ποταπά να λέγονται. Έλεος. Η κρίση και το μπάχαλο έχει φτάσει τον κόσμο να μη μπορεί να ξεχωρίσει πια την αληθινή,έντιμη πράξη απο την αυταρχική,διεφθαρμένη συμπεριφορά. Χίλια μπράβο στο ΚΚΕ . Και οι μειώσεις αφορούν και την Αλέκα!"

BENEAS GEORGIOS είπε...

Τα μέλη (εργαζόμενους) τα ρώτησες πως αισθάνονται μετά τις περικοπές;
Είναι περιττό να σου πω, ότι είναι οι πρώτοι που διαρρέουν πως δε μπορούν να απεργήσουν, να διεκδικήσουν και να… μιλήσουν ! ! !

Η τοποθέτησή σου μου θυμίζει ανθρώπους που υπηρετούν θρησκείες με αντάλλαγμα την… επουράνια αιώνια ζωή… είναι ρακένδυτοι και επιμένουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ζουν μέσα στη χλιδή…

Όχι φίλε μου,
Ο εργαζόμενος δε μπορεί να σκέπτεται έτσι.
Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει στόχους, και πρώτος στόχος είναι το Αστέρι της Mercedes και μετά το «σφυροδρέπανο» και τα κέρδη των επιχειρήσεων του ΚΚΕ… και του κάθε ΚΚΕ…

Ανώνυμος είπε...

Αύξηση 4% θα πάρουν οι εργαζόμενοι της Motoroil φέτος, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Βαρδής Βαρδινογιάννης στη γενική συνέλευση των μετόχων, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για το πώς επηρεάζεται η εταιρεία από την ύφεση.
Ο πρόεδρος της εταιρείας, σημείωσε ότι «δεν κάναμε χάρη στους εργαζόμενους, αλλά ότι οι εργαζόμενοι ανήκουν στην εταιρεία και η εταιρεία στους εργαζόμενους και θα πρέπει να αμείβονται όταν πηγαίνει καλά».

Οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ αν και μονοπώλιο (ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ) μάλλον δεν πάνε καλά για να κάνουν περικοπές ! ! !

Ήμαρτον.......

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.
ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ.
ΖΗΤΑΕΙ 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή 09:34 με έκανες να έχω τύψεις.
Επειδή όπως λες ο λαός πεινάει, και δεν το αμφισβητώ, θα ζητήσω από τον εργοδότη μου να μου κάνει μείωση, των υψηλών πράγματι, αποδοχών μου.
Μα τι είναι αυτά που λες άνθρωπέ μου;
Μου θυμίζεις το ανέκδοτο που λέει "να ψοφήσει του γείτονα η γίδα".
Αντί να προσπαθούμε όπου μπορούμε να ανεβαίνουμε, εσύ μας λες να κατεβαίνουμε...
Και μη χειρότερα... λογική ισότητας προς τα κάτω... παρωχημένα κομμουνιστικά ιδεολογήματα...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Κόκκινη, δηλαδή απλήρωτη δουλειά...
Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Το κόμμα του λαού απάντησε τελικά, διά χειλέων μάλιστα της ίδιας του της Γραμματέως, στις περικοπές μισθών κι εργασιακών δικαιωμάτων στον «Ριζοσπάστη» και στον «902». Δημοσιεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της, μπας και καταλάβει κάποιος πώς σκέφτεται το νέο ΚΚΕ.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», αναφέρει πως εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ, μέρος του μισθούς τους αναγκάζονται να το επιστρέφουν ως συνεισφορά στο κόμμα και το παρουσιάζει ως περικοπή μισθών. Αναφέρεται στο ραδιόφωνο, την εφημερίδα κ.λπ.

Αλέκα Παπαρήγα: «Α, ο κ. Αλαφούζος! Μάλιστα! Κοιτάξτε: Ο “Ριζοσπάστης” δεν είναι επιχείρηση, ο 902 δεν είναι επιχείρηση. Είναι μηχανισμοί, όργανα, πείτε το όπως θέλετε, προπαγάνδας του κόμματος... Και η σχέση, προσέξτε, με τα μέλη του κόμματος που προσλαμβάνονται σε αυτούς τους χώρους, είναι η κομματική τους δουλειά και προσφορά...

»Εμείς όταν δίναμε αυξήσεις στα μέλη του κόμματος, δεν δίναμε ποτέ αυξήσεις πάνω από αυτές που έπαιρνε ο κανονικός εργαζόμενος. Γιατί αμέσως γίνονταν ένα κίνητρο, ενδεχομένως, αντικειμενικά η δουλειά στο ΚΚΕ, στον “Ριζοσπάστη” και στον “902”. Δηλαδή δεν δίναμε αυτά που διεκδικούσαμε, όταν λέγαμε 1.400 ευρώ ας πούμε. Μιλάω για τα μέλη του κόμματος. Ή τις αυξήσεις που κάναμε, βεβαίως κοιτάμε να δώσουμε με βάση τις συμβάσεις, δεν το συζητάμε, γιατί και οι συμβάσεις είναι χαμηλές, σιγά τα μεγάλα ποσά των συμβάσεων. Αλλά κι όταν δίναμε αυξήσεις και στα στελέχη του κόμματος που δεν μπορούν να δουλέψουν επαγγελματικά, δίναμε 2%, 3%, ανάλογα. Γιατί δημιουργείται ένα κίνητρο ότι εγώ που είμαι στο ΚΚΕ είμαι κάτι άλλο. Και αν θέλεις μετά, χωρίς να το καταλάβεις, διαμορφώνεις και μια άλλη σχέση. Δεν θέλουμε δηλαδή, όποιος, ταυτίζεται και η επαγγελματική του απασχόληση με το κόμμα να θεωρηθεί ένα ιδιαίτερο κίνητρο.

»Αυτό λοιπόν έχει πάρα πολλές μορφές που παίρνει. Εχει μορφές κόκκινων μεροκάματων. Ας πούμε σε οικονομικές εξορμήσεις για το κτίριο του κόμματος, έχουν δοθεί κόκκινα μεροκάματα, δηλαδή δεν έπαιρναν τα μεροκάματά τους. Δόθηκαν κι από όσους δούλευαν έξω από το κόμμα...

»Ας πούμε ήδη εμείς έχουμε αποφασίσει στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. μηδενικές αυξήσεις στα στελέχη του κόμματος. Οταν υπάρχει κρίση οικονομική επηρεάζει και τα έσοδα του κόμματος. Αλλά δεν την προκαλέσαμε εμείς την κρίση, εμείς αντιπαλεύουμε την καπιταλιστική κρίση. Μηδενικές αυξήσεις, γιατί δεν μπορεί ο κόσμος να έχει και ονομαστική μείωση μισθών και τα στελέχη του ΚΚΕ να πάρουν ας πούμε 10%, ακόμη κι όταν δεν είναι ταμειακό το ζήτημα. Είναι θέμα αρχής... Εμείς όμως δεν είμαστε επιχειρηματίες, καπιταλιστές. Και όταν υποφέρει ο λαός θα υποφέρουν και τα στελέχη του ΚΚΕ και τα μέλη που δουλεύουν στο κόμμα. Θα υποφέρουμε κι εμείς. Πού είμαστε εμείς σε άλλο πεδίο ζούμε;»

Οπότε αυτό που πρέπει να συμπεράνουμε είναι ότι στην κομμουνιστική κοινωνία που επαγγέλλεται η κ. Παπαρήγα και στην οποία αναγκαστικά όλοι θα είμαστε μέλη του κόμματος τα μισά μας μεροκάματα θα είναι «κόκκινα», δηλαδή απλήρωτα, οι μισθοί χαμηλοί και δεν θα μπορούμε να λέμε και τίποτε. Δεν είναι εφιάλτης;

Ανώνυμος είπε...

Εγω που ξερω για το τι γινεται στο ΚΚΕ τον 902 και τον Ριζοσπαστη ξερω οτι οπως και σε ολους τους χορους εργασιας ετσι και εκει εχουν γινει περικοπες στους μισθους ολων των εργαζομενων!!!!!
και δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο γινεται ολος αυτος ο πολεμος εναντιον του ΚΚΕ!!!
Επισης ολοι οι εργαζομενοι εχουν το δικαιωμα της απεργιας!!!
Εκεινοι που δουλευουν στα οργανα της ΚΕ του ΚΚΕ προτιμουν να μην απεργησουν μονο και μονο για να ενημερωθει ο κοσμος για την απεργια και τις απεργιακες συγκεντρωσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

...Εκεινοι που δουλευουν στα οργανα της ΚΕ του ΚΚΕ προτιμουν να μην απεργησουν μονο και μονο για να ενημερωθει ο κοσμος για την απεργια και τις απεργιακες συγκεντρωσεις!!!



Κι εγώ φίλε μου όταν προτιμώ να μην απεργήσω και θέλω να δουλέψω, για τους δικούς μου λόγους, έρχεται το ΠΑΜΕ και μου απαγορεύει την είσοδο στο χώρο εργασίας μου.
Το βλέπεις λογικό;

Ανώνυμος είπε...

σε αυτην την εποχη που ζουμε ειναι πολυ λογικο να μην θελεις να απεργησεις επειδη χανεις που χανεις λεφτα δεν εισαι και να χανεις και αλλα!!!!ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΥΤΟ!!!
Αλλα αν δεν αντισταθουμε και δεν δειξουμε την αντιθεση μας στα μετρα πως περιμενουμε να παμε μπροστα???