Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προβληματισμός και αναπάντητα ερωτήματα από τους συναδέλφους των ΕΛ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη !


Συναδέλφισσες / οι,

Όπως όλοι μας πληροφορηθήκαμε από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσει η νέα οργανωτική δομή της Εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τη Διοίκηση αφενός θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των Διευθύνσεων και αφετέρου θα αξιοποιήσει τα στελέχη του Ομίλου, δίνοντας τους ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη.
Από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης για βελτίωση της λειτουργίας της Εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.
Όμως εύλογα μας δημιουργούνται και προβληματισμοί ως προς μερικά σημεία που αφορούν κυρίως τις ΒΕΘ.
Τη στιγμή που στις ΒΕΘ εκκρεμούν ακόμα προσλήψεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από τον Μάιο του 2009, τη στιγμή που δεν έχουν αντικατασταθεί σε πολλά τμήματα θέσεις ανθρώπων που συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και πάρα πολλούς μήνες, έως και χρόνια με αποτέλεσμα οι θέσεις τους να καλύπτονται «προσωρινά» από συναδέλφους, την ίδια ώρα που οι τεχνίτες συντήρησης υπερβάλλουν εαυτούς ώστε να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, βλέπουμε να καταργούνται Διευθύνσεις στις ΒΕΘ και να αντικαθιστούνται από τμήματα στα οποία ηγούνται διευθυντές και δημιουργούνται τμήματα στην Αθήνα με θέσεις τμηματαρχών που θα προκηρυχτούν στο μέλλον και να αφαιρούνται αρμοδιότητες από τις ΒΕΘ.
Δηλαδή κύριοι Διοικούντες των ΕΛΠΕ, οι εργαζόμενοι στην Θεσ/νίκη όταν θα αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να κατεβαίνουν στην Αθήνα για να το λύσουν;
Κύριοι Διοικούντες, η Εταιρεία αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια στηριζόμενη στις σχέσεις εμπιστοσύνης και αμεσότητας που αναπτύχθηκαν μεταξύ της Διεύθυνσης και των εργαζομένων.
Κανένα e-mail και κανένα fax δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σχέση αυτή.
Κύριοι, οι ΒΕΘ δεν είναι υποκατάστημα ενός κεντρικού καταστήματος της Αθήνας. Είναι ένα ολόκληρο Διυλιστήριο που δεν μπορεί να διοικείται από απόσταση. Η εντύπωση που μας δημιουργείται είναι ότι επιχειρείται η απαξίωση των ΒΕΘ. Οι εργαζόμενοι στις ΒΕΘ δεν είναι υπάλληλοι β΄ διαλογής μπορούν και αυτοί να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και να φέρουν κέρδη στην εταιρία.
Καταργώντας διευθύνσεις από τις ΒΕΘ και αφαιρώντας αρμοδιότητες το έργο μας σαν εργαζόμενοι γίνεται ακόμα δυσκολότερο.
Επίσης στις τελευταίες ανακοινώσεις είδαμε και τα στελέχη τα οποία πριν από λίγο καιρό αποζημιώθηκαν από την εταιρία για λόγους συνταξιοδότησης να επαναπροσλαμβάνονται και να λαμβάνουν διευθυντικές θέσεις. Αυτό ερμηνεύεται ότι είτε δεν προβλέφθηκε διάδοχη κατάσταση είτε τα στελέχη που «αποχώρησαν» δεν έπρεπε να αποχωρήσουν. Μ’ αυτό τον τρόπο κύριοι της Διοίκησης αξιοποιείτε τα στελέχη του Ομίλου;
Ευελπιστούμε ότι η Εταιρεία σαν ένας ζωντανός οργανισμός που είναι θα αντιληφθεί έγκαιρα τις όποιες συνέπειες των αποφάσεων της και αφού αξιολογήσει με μια διαφορετική ματιά τα δεδομένα που υπάρχουν θα δώσει και την ανάλογη προσοχή που αξίζει στις ΒΕΘ.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. Σκοπελίτης

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μ. Γεωργίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: