Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά…


Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, Μακαριώτατε Ιερώνυμε !


Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε
ένα προφητικό άρθρο που αναρτήσαμε πριν λίγους μήνες…



Ενώ σήμερα, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος λέει μεταξύ άλλων...


Αρκετά πια ασχοληθήκαμε με την οικονομία! Το μήνυμα το επήραμε. Οι έχοντες και κατέχοντες θα παραμείνουν ανενόχλητοι. Θα συνεχίσουν να είναι «έχοντες και κατέχοντες!»
Οι καταχραστές του Δημόσιου Χρήματος θα παραμείνουν και αυτοί ανενόχλητοι! Είναι γνωστό άλλωστε, ότι έάν κλέψης λίγα, μπαίνεις στη φυλακή.
Εάν όμως μπορέσεις και κλέψεις πολλά, τότε κανείς δεν θα σε ενοχλήσει! Εξ άλλου και οι Τράπεζες θα εισπράξουν για μια ακόμη φορά το όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσόν των 10 δισ. €!
Οι Βουλευτές μας θα πάρουν κι αυτοί τα προσωπικά τους φορητά ή σταθερά Κομπιούτερς, τα Fax, τα Κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα, το προσωπικό του Γραφείου τους! Άλλωστε και τους διορισμούς των 230 δικών τους ανθρώπων πραγματοποίησαν ήδη.
Ενώ όλοι οι διορισμοί παγώνουν, οι Βουλευτές μας κατώρθωσαν να διορίσουν στο προσωπικό της Βουλής τά δικά τους παιδιά!
Το βάρος της οικονομικής ανορθώσεως, να λέμε καλύτερα της οικονομικής καταστροφής, καλούνται να βαστάσουν και πάλιν οι οικονομικώς ασθενέστεροι, ο φτωχός λαός, ο οποίος έμαθε να ζει στην φτώχεια! Ας παραμείνει λοιπόν στη μιζέρια του.
Αν μπορούν, ας γίνουν Βουλευτές ή Υπουργοί, για να ζήσουν ανθρώπινα! Πολύ ορθώς σημειώνει ο κ. Βασ. Κόκκινος, επ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου: «οικονομικές θυσίες δεν πρέπει να ζητούνται μόνον από τους μη έχοντες, αλλά και από εκείνους που έχουν την ευχέρεια της σπατάλης για την ψυχαγωγία τους, πολύ δε περισσότερον από αυτούς που ενώ εισήλθαν στην πολιτική στεγαζόμενοι επί διαμερίσματος αγορασθέντος με στεγαστικό δάνειο, σήμερα κατοικούν σε πολυτελέστατα διαμερίσματα αμύθητου αξίας, ενώ απέκτησαν και βίλες με πισίνες σε πλούσια προάστια» (βλ. εφημερίδα Η Αξία, 30 Απριλίου 2010, σελ. 3/23). Τελικά η Ελλάδα χάνεται, αλλά η Βουλή τν Ελλήνων προσέλαβε ήδη καθηγητή της ιππασίας για τις ανάγκες της!
Ας αφήσουμε λοιπόν την οικονομική κατάσταση και ας ασχοληθούμε με την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Υπάρχουν και άλλα ζωτικής φύσεως ζητήματα, τα οποία διολισθαίνουν ήρεμα και διαφεύγουν της προσοχής μας…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον δάσκαλο ιππασίας τον προσέλαβαν στη Βουλή γιατί σε λίγο θα πάρουν τα βουνά με τα άλογα, κυνηγημένοι από την ΟΡΓΗ του ΛΑΟΥ ! ! !