Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αύριο απεργούμε ! ! !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

19.05.2010

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα κατεδαφίζονται!! Κατακτήσεις ενός αιώνα καταργούνται!!!
Αύριο σε όλες οι πόλεις της χώρας πρέπει να δώσουμε το παρόν στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης και σ’ όλο τον κόσμο ενάντια στις εφιαλτικές για το λαό μας επιλογές της Κυβέρνησης και της «τρόικας».
Σ’ αυτό το πανεργατικό προσκλητήριο δεν πρέπει να λείψει κανείς. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας που τους επιφυλάσσεται ένα σκοτεινό μέλλον.
Η απόπειρα τρομοκράτησης μέσα από την τηλεόραση με την εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς συναδέλφους της MARFIN αποδεικνύει ποιους εξυπηρετεί και πως αξιοποιούνται τέτοιες εγκληματικές ενέργειες από όλους αυτούς που θέλουν τον κόσμο φοβισμένο και κλεισμένο στο σπίτι του με τον εκβιασμό των «μονόδρομων».
Βέβαια ανταμείβοντας όλο αυτό τον συρφετό των ακριβοπληρωμένων προπαγανδιστών της πολιτικής τους στα δελτία «ειδήσεων» των καναλιών τους, φρόντισαν να διατηρήσουν ανέγγιχτο το δικό τους ασφαλιστικό ταμείο καθώς και το ταμείο στην τράπεζα της Ελλάδας που είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες τους στον έλεγχο και την εφαρμογή των μέτρων σ’ όλους ανεξαιρέτως τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που μας οδηγούν στην απόγνωση.
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση στο παραπλανητικό δίλλημα που είχε θέσει προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού Λαού, «σοσιαλισμό η βαρβαρότητα» επέλεξε την βαρβαρότητα.
Καταγράφεται στην ιστορία ως η κυβέρνηση εκείνη που μέσα σε λίγες μέρες ικανοποίησε τα αιτήματα της εργοδοσίας και των τραπεζιτών, που με πιεστικό τρόπο διεκδικούσαν εδώ και 20 χρόνια σε βάρος των εργαζομένων.
Μπορούμε να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή μας σε οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης και ανατροπής αυτών των μέτρων.
Για όσους έχουν αναλάβει τον άχαρο ρόλο καλλιέργειας κλίματος αποδοχής των μέτρων σαν αναγκαίο κακό, γιατί «έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα», είναι απαράδεκτο το ρόλο αυτό να τον παίζουν συνδικαλιστές ! ! ! που κάνουν πώς διαφωνούν με τα μέτρα και καλούν σε απεργίες χωρίς να τις εννοούν. Αυτή την προπαγάνδα ας την αφήσουν στους καλοπληρωμένους των μέσων μαζικής «ενημέρωσης» Τα χειρότερα έρχονται ακριβώς σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Τα χειρότερα είναι η λογική του «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω» και αυτή η λογική δεν σταματά πουθενά.
Η Ομοσπονδία του κλάδου μας και το Προεδρείο του Σωματείου μας κινούνται σε αυτή την λογική και επέλεξαν για μια ακόμα φορά να είναι απέναντι στο κοινό αίσθημα των εργαζομένων προσφέροντας ουσιαστικά τη στήριξη τους στις κυβερνητικές επιλογές.
Κανένα κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία μέσα από τις ανιαρές ανακοινώσεις τους δεν καλύπτει την καθημερινή τους προσπάθεια στους χώρους δουλειάς να απαξιώσουν και να ενοχοποιήσουν τη δράση στελεχών της ΓΣΕΕ και επιστημονικών συνεργατών του Ινστιτούτου Εργασίας πού προασπίζονται ότι έχει ακόμα απομείνει από την χαμένη αξιοπιστία και το κύρος της ΓΣΕΕ με τον καθαρό σαφή καταγγελτικό και αποκαλυπτικό τους λόγο εναντία στα καταστροφικά για τους εργαζόμενους και αδιέξοδα για την οικονομία της χώρας, μέτρα της κυβέρνησης. Αναφερόμαστε σε επικρίσεις και απαξιωτικά σχόλια στο Κοντρόλ των ΒΕΑ στις 12.5.2010 και βεβαίως ανάλογα είναι τα σχόλιά τους σε όλες τις περιοδείες τους. Δεν περιοδεύουμε λοιπόν για τους ίδιους λόγους στους χώρους δουλειάς, όπως δεν είμαστε και για τους ίδιους λόγους εκλεγμένοι στα Συνδικάτα.
Όλοι αυτοί έχουν «σοβαρότερα προβλήματα», ας συνεχίσουν μαζί με το Εργατικό κέντρο Ελευσίνας και τον Δ/ντη Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΠΕ στην «παράγκα» που έχουν στήσει στην Δυτική Αττική, να πουλούν ελπίδες στους απελπισμένους (που τους βλέπουν σαν εκλογική πελατεία) και που η κυβερνητική πολιτική συνεχώς θα τους πληθαίνει.
Ας συνεχίσουν να συγκρούονται με τους άνεργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, αν αυτούς βλέπουν για αντιπάλους τους.
Εμείς θέλαμε να πορευτούμε όλοι μαζί στην μεγάλη αυριανή απεργιακή μας συγκέντρωση κάτω από τα πανό του Σωματείου μας και σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που πρέπει να συμμετέχουμε μέχρι να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική για και τους εργαζόμενους. Γι αυτό ζητήσαμε από το Προεδρείο το ΠΣΕΕΠ να ανταποκριθεί στο αίτημα όλων των Συναδέλφων να κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις με το πανό το Σωματείου για να πάρουμε την απάντηση ότι δεν τους αφορά η άποψή μας για το θέμα.
Καλούμε τους Συναδέλφους να συναντηθούμε όλοι μαζί αύριο στην διασταύρωση Μάρνη και Πατησίων στις 11.30 για την συγκέντρωση στην Αθήνα, κάτω από το πανό που θα φροντίσουμε να υπάρχει και θα υπογράφεται σαν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΠΕ για να δώσουμε το δικό μας παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση.
Για την Θεσσαλονίκη το ραντεβού μας είναι μπροστά στο Ε.Κ.Θ. στις 10.00


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ! ! !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20-5-10

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παιδιά μπερδεύτηκα. Που να πάω τελικά? Στην ΓΣΕΕ, στην Ομόνοια ή στην Μάρνη και Πατησίων?
Θα μου πείς πήγαινε εσύ και όπου πας καλό θα είναι! Αμ δε!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Να είσαι μακριά από την εξέδρα της ΓΣΕΕ για να μη φας κατά λάθος τα αδέσποτα γιαούρτια που ως συνήθως προορίζονται για τον πρόεδρό της.

Ανώνυμος είπε...

Υπόδειγμα εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελεί η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οι πρασινογάλαζοι συνδικαλιστές, χωρίς να τους ενδιαφέρει να κρατήσουν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, δίνουν όποτε κληθούν από την εργοδοσία του Λάτση την αμέριστη συμπαράστασή τους ώστε να εξυπηρετήσουν τα όποια σχέδια.

Τελευταίο κρούσμα αποτέλεσε η ανακοίνωση που έσπευσε να βγάλει την περασμένη βδομάδα ταυτόχρονα με τη διοίκηση της επιχείρησης πετώντας λάσπη στα ταξικά συνδικάτα μετάλλου της Ζώνης και της Ελευσίνας και στο ΠΑΜΕ, για τον αγώνα που δίνουν ενάντια στην εφαρμογή της Συνθήκης Μπολκεστάιν, που τσακίζει τα μεροκάματα των εργατών, στα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Τα ίδια αντανακλαστικά είχε δείξει η πλειοψηφία του σωματείου (ακριβώς τέτοια εποχή το 2008) όταν η εργοδοσία είχε στριμωχτεί από τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων του Θριασίου ενάντια στην επέκταση των εγκαταστάσεων με τους όρους που εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και για τους ίδιους τους εργαζομένους. Γιατί μέτρα ασφάλειας η εργοδοσία συνήθως απαξιεί να πάρει. Και αν πάρει είναι για το θεαθήναι. Αλλωστε εκρήξεις στην ΠΕΤΡΟΛΑ έχουν γίνει στο παρελθόν και με θύματα. Και τότε πάλι, θυμίζουμε, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, μετά από συνάντηση με τη διοίκηση, έβγαλε τρισέλιδη ανακοίνωση χρησιμοποιώντας όλα όσα υποστήριζε η επιχείρηση για τη νέα επένδυση. Μάλιστα, όπως κατηγορεί σήμερα τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τότε εγκαλούσε την τοπική κοινωνία γιατί εναντιώθηκε με κινητοποιήσεις σ' αυτήν την επέκταση. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ έβαλαν πλάτη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, εξυπηρετώντας τότε και τα κυβερνητικά σχέδια. Με τέτοιο σωματείο στη δούλεψή της η εργοδοσία, τι άλλο να ζητήσει! Αυτοί όμως που πλέον έχουν ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό είναι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

ENW OLOI THA APERGOYNE GIA TO DIKIO TOYS. H PASKE FRONTISE GIA ALLH MIA FORA NA EIDOPIOISH EGAIRA TOYS PSIFOFOROUS TIS NA DHLWSOYN ADEIES APO THN PROHGOUMENH EBDOMADA H NA SYNDIASOYN MIA TRIHMERH ADEIA GIATROY MAZI METO TRIHMERO POY ERXETE.
KAI EPISHS OI PYLES THA EINAI ANOIXTES APO TO PRWI GIA OSOUS PSIFOFOROUS THEN THELOYN NA XASOYN TO MEROKAMATO.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΝΙΑΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΕΣ "ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ" ΨΕΛΛΙΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ..ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΝΤΕΥΨΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΔΣΙΑ ΤΟΥΣ...Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΚΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΣΣΕΠ..ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΙΑΙΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανωνυμο 15¨43,
μαλλον εχεις μπερδευτει γιατι το 2008 προεδρειο ηταν η ενιαια με το αγωνιστικο μετωπο δηλαδη το ΚΚΕ, επομενως την τρισελιδη ανακοινωση την ειχε βγαλει το προηγουμενο προεδρειο οπου συμμετειχε και ο εκπροσωπος του αγωνιστικου μετωπου,μαλιστα τοτε αντιπροεδρος του πσεεπ, οποιος μαλιστα δεν ειχε διαφωνησει με το υφος της ανακοινωσης.Στην τοτε πλειοψηφια του σωματειου το 2008 δεν συμμετειχε ουτε η Πασκε ουτε η ΔΑΚΕ αλλα οι συνδικαλιστικες παραταξεις που ειναι προσκειμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.Προφανως υπαρχει ενα κενο μνημης η ενα ελλειμα γνωσης των τεκταινομενων της εποχης 2008 το το οποιο αποτυπωνεται στο κειμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΕΣ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΤΡΟΠΑ ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε. είπε...

Το Σωματείο μας αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 20 Μαϊου που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σαν συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης της 5ης Μαϊου.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό δεν θίγει μόνο συγκεκριμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και προσδοκίες, π.χ. όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων κ.α.
Δυστυχώς, επιχειρεί να ανατρέψει την ίδια τη δομή του Δημοσίου Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ απειλεί με πλήρη ισοπέδωση τον κλάδο περίθαλψης.
Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα και συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους.
Σε μια κινητοποίηση που να ξεπερνάει σε μαζικότητα και μαχητικότητα το συλλαλητήριο της 5ης Μαϊου, να βροντοφωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία του ΚΚΕ για την Τυποεκδοτική
Ρεσιτάλ υποκρισίας του κκε και της κυρίας Παπαρήγα στο ντιμπέιτ, όταν είπε ότι η Τυποεκδοτική είναι ένα τυπογραφείο σαν όλα τα άλλα, που χρησιμοποιείται για να τυπώνεται ο Ριζοσπάστης και το… προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος.
Η κομματική προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε είναι ένα ακόμα τυπογραφείο. Παρατηρείστε τη φωτογραφία και πείτε μας τη γνώμη σας, αν αυτό είναι ένα… ακόμα τυπογραφείο ή αν πρόκειται για μια τεράστια μονάδα που με πολιτικά και κομματικά μέσα παίρνει όλες τις δουλειές. Αφήστε που όπως καταγγέλλουν οι τυπογράφοι έχουνε μαζέψει όλο το δημόσιο.
Ρωτάνε οι τυπογράφοι:
Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
www.typografeio.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ στην τυποεκδοτική για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης...




Να «νεκρώσει» αύριο κάθε τόπος δουλειάς
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της αυριανής αναμέτρησης που αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό.

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε 67 πόλεις όλης της χώρας.



Η λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ σε μέρα απεργίας είναι η απόδειξη του ρόλου που έχουν οι αριστεροί καπιταλίστες του κκε απέναντι στο εργατικό κίνημα.-
ΠΑΜΕ-ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ (τυποεκδοτική) ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ-ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Αν το ΠΑΜΕ ήθελε να αγωνιστεί πραγματικά για τα δικαιώματα των εργατών. Πρώτα θα έκλεινε την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε.


Κάνουμε μια απλή ερώτησή στην ηγεσία του ΚΚΕ, της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ
και προσωπικά στην Γ.Γ. του κόμματος κυρία Αλέκα Παπαρήγα:
Την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του ΚΚΕ στην αυριανή απεργία 20/5/10 θα την κλείσετε;
www.typografeio.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Βρέ ανώνυμε 16 και 16 στις 19/5/10, με τα κενά στην μνήμη και την γνώση των πεπραγμένων το 2008. Ας θυμιθούμε την ανακοίνωση τού Αγωνιστικού Μετώπου (ΚΚΕ όπως λές καί σύ) της εποχής εκείνης καί να αποφεύγουμε την παραποίηση των δεδομένων.




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
13 ΜΑΗ 2008
Συναδέλφισσες –φοι.

Φαίνεται ότι η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ και ο γραμματέας της δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα συνδικάτα με αντιπροσωπευτικά-διαπαραταξιακά προεδρεία, μιάς και είναι βαθειά νυχτωμένοι και πορωμένοι από την πάλαι ποτέ αυτοδυναμία τους.
Με ψέματα, αναλήθειες για κλιμάκια, διορισμούς και διάφορες άλλες λάσπες πού εκτοξεύουνε με ανοικτές επιστολές, ή αφήνουνε να κυκλοφορούν υπό μορφή φήμης μέσω διάφορων Μανωλοθόδωρων, σε βάρος του εκπροσώπου του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην εκτελεστική γραμματεία του ΠΣΕΕΠ, προσπαθούν να δημιουργήσουν πλήγμα στην λειτουργία του σωματείου. Με την μέθοδο λοιπόν του πες–πες κάτι θα μείνει, έχουν στόχο τις πρόωρες εκλογές στον ΠΣΕΕΠ, μπάς και έρθει η επιθυμητή γι’αύτούς αυτοδυναμία.
Έτσι από την ανοικτή επιστολή τής ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προς την εφημερίδα Ριζοσπάστης (με αφορμή άρθρο της εφημερίδας για το δελτίο τύπου του ΠΣΕΕΠ) μαθαίνουμε ότι ντε και καλά, σε ένα δελτίο τύπου πού το υπογράφει ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ενός αντιπροσωπευτικού – διαπαραταξιακού προεδρείου, πρέπει να εκφράζονται και να συμφωνούν όλες οι συνιστώσες δυνάμεις του προεδρείου.
Την αρνητική μας θέση ως προς την έκδοση του συγκεκριμένου δελτίου τύπου η ΠΑΣΚΕ – ΕΛΠΕ και ο γραμματέας της, την γνώριζε και την γνωρίζει.
Επίσης είναι γνωστή και η θέση μας για το τι τύπου ανάπτυξη της εταιρείας και της οικονομίας θέλουμε και παλεύουμε.
Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά με λίγο δημόσιο δήθεν μάνατζμεντ, στο ήδη πουλημένο μαγαζί. Ούτε και θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε ποιοι πουλήσανε το 65% των ΕΛΠΕ, το 67% του ΟΤΕ κλπ, και ποιοι συνεχίζουνε να πουλάνε αυτά και ότι έχει απομείνει, από τη δημόσια περιουσία.
Ούτε θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε στους εργαζόμενους, ότι με συνθήκες ήπιου ή άγριου καπιταλισμού λύνονται εκβιαστικά τα ζητήματα: ανεργία ή ανάπτυξη, εργοστάσια ή πάρκα κλπ.
Εμείς παλεύουμε για ένα δημόσιο ενιαίο φορέα υδρογονανθράκων και γενικότερα, ενιαίο φορέα ενέργειας. Με έναν τέτοιο φορέα και με συνθήκες λαϊκής οικονομίας, το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε τα παραπάνω διλήμματα.
Τώρα, όσον αφορά τα υπαρξιακά προβλήματα της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ και του γραμματέα της με τους άλλους συντρόφους, της ΕΛΚΕ – ΠΑΣΚΕ ή ότι άλλο προκύψει, καλό θα είναι να ενημερώνει και τον αρθρογράφο του Ριζοσπάστη. Καθώς επίσης και τους αρθογράφους του Βήματος, των Νέων, του Επενδυτή, της Καθημερινής κλπ που τόσο εγκωμιάζουν το συγκεκριμένο δελτίο τύπου του ΠΣΕΕΠ, αλλά που δεν είδαμε να υψώνει ανάστημα και να δηλώνει ότι δεν τον εκφράζει το περιεχόμενό του.
Τέλος, λυπούμαστε πού διαπιστώνουμε, ότι η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ και ο γραμματέας της, έχουνε αναλάβει για την ανασυγκρότηση και επαναθεσμοθέτηση του φακελώματος και του συστήματος υποβολής δηλώσεων των κοινωνικών φρονημάτων.

Θέλουμε να επισημάνουμε την αθρόα προσέλευση συμβούλων – διευθυντών από την αγορά, η οποία απαξιώνει το υπάρχον άξιο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας. Με αυτές τις κινήσεις και αυτούς τους ανθρώπους προφανώς η εταιρεία θέλει να περάσει ευκολότερα τα μελλοντικά της σχέδια.
Επίσης είμαστε αντίθετοι στην επικείμενη αλλαγή ωραρίου που επιδιώκει να περάσει η εταιρεία στο διοικητήριο των ΒΕΑ, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΙΤΕΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.