Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Όλοι οι Μεσσήνιοι μια γροθιά…


Ψυχανεμίζομαι νέο «Επικούριο Απόλλωνα» εις βάρος των Μεσσήνιων !

Με πρόσχημα το «βοθρόλακκο» του Καϊάφα, ο Υπουργός Ρέππας, συνεπικουρούμενος από τους γνωστούς περιφερόμενους ανά την Ελλάδα χαβαλέδες οικολόγους, βλέπει με καλό μάτι την… «ΕΚΤΡΟΠΗ» της Ιονίας Οδού, από την Αρχαία Ολυμπία στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τρίπολη ! ! !
Εάν δε γίνει ΤΩΡΑ ο δρόμος, δε θα γίνει ΠΟΤΕ ! ! !

Όλοι οι Μεσσήνιοι στους δρόμους ! ! !


1 σχόλιο:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Οι κάτοικοι της Ζαχάρως και των γύρω χωριών πιστεύουν πως η διέλευση της Ιόνιας Οδού από τον Καϊάφα και όλους σχεδόν τους πεδινούς οικισμούς της περιοχής θα συντελέσει στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του τοπικού πληθυσμού και γι’ αυτό αντιδρούν.

Η ρύπανση της λίμνης Καϊάφα που έχει καταλήξει να είναι ο αποδέκτης των λυμάτων του αποχετευτικού συστήματος της Ζαχάρως και των παρόχθιων οικισμών, σε συνδυασμό με την πλημμελή λειτουργία του απαρχαιωμένου βιολογικού καθαρισμού της πόλης, δεν τους απασχολεί !

Η καταστροφή που πραγματοποιείται στους ποταμούς Νέδα και Ακίδα, εξαιτίας της αλόγιστης και παράνομης αμμοχαλικοληψίας στο όνομα της δήθεν αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, δεν τους απασχολεί !

Η ανεξέλεγκτη καθημερινή καύση της παράνομης χωματερής του Δήμου, η οποία αποτελεί μόνιμη εστία μόλυνσης για τον αέρα και τα νερά της περιοχής και μόνιμη απειλή πρόκλησης πυρκαγιών, δεν τους απασχολεί !

Το μόνο που τους απασχολεί είναι οι περαστικοί πελάτες που θα χαθούν, λόγω του ότι δεν θα μπορούν να σταθμεύουν και να ψωνίζουν, περνώντας από έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο και κατευθυνόμενοι στον προορισμό τους.
Λογικές και πρακτικές της περασμένης 50ετίας, που οι δρόμοι περνούσαν μέσα από τις πόλεις και τα χωριά, για να πουλάει την πραμάτεια του ο κυρ Παντελής….

Το περασμένο καλοκαίρι γυρνώντας από Γιάννενα, έκανα μια στάση στου Καϊάφα.
Θλίψη ! ! !
Η λίμνη θολή, βουρκάδι. Οι χελώνες και τα ψάρια που κάποτε υπήρχαν σε αφθονία πουθενά. Τα λουτρά απέναντι, μακριά… σιδεριές σκουριασμένες, γκρεμισμένες… και το ξενοδοχείο, εγκαταλειμμένο και άδειο.
Ένα χαλατό ! ! !
Μόνο μερικές σκηνές εδώ και κει, στην πασαρέλα και στον κλειστό σταθμό από πίσω.
Και σκουπίδια ! Πολλά σκουπίδια !
Σουβενίρ αφημένα από τους σύγχρονους παραθεριστές.

Αυτή είναι η λίμνη του Καϊάφα σήμερα !
Λίμνη Τέλος ! Όπως τη θυμόμουνα παιδί…