Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας, παρά την ΑΠΕΡΓΙΑ στα Μ.Μ.Μ. !










Αν δεν το πω… θα σκάσω ! ! !

Ήρθε η ώρα ή να παραδώσει η ΓΣΕΕ τα κλειδιά στο ΠΑΜΕ ή να ΠΑΜΕ για νέα Συνομοσπονδία…

Γαλαζοπράσινοι της ΓΣΕΕ, σας πήρε ο κόσμος χαμπάρι… σταματήστε να στηρίζετε έτσι απροκάλυπτα την Κυβερνητική πολιτική... γιατί ο κόσμος δε θα μείνει μόνο στις αποδοκιμασίες με γιαούρτια...

Οι γαλαζοπράσινοι των ΕΛΠΕ αρνούνται να κατεβάσουν ακόμα και πανό… μάλλον φοβούνται μην εκτεθούν στον εργοδότη... στο κόμμα... και στην κυβέρνηση...

Το πανό των ΕΛΠΕ στην πορεία, ήταν πρωτοβουλία της
ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.






10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20/5/2010 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις Σε αρκετούς χώρους δουλειάς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 100%.
Εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες συνταγές, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην προωθηθεί και ψηφισθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης να μην κυριαρχήσουν οι «Αγορές και οι Κερδοσκόποι».

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
www.gsee.gr

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
20/5/2010

Οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 20/5/2010 στο Πεδίο ¶ρεως στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αίτημα κατά των άδικων οικονομικών μέτρων και με αιχμή το Ασφαλιστικό εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας ( Ευρ. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ ) γιατί αλλοιώνει, ανατρέπει και απαξιώνει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων:

1) Ακολουθεί την παλιά χρεοκοπημένη συνταγή μείωσης των Συντάξεων υλοποιώντας τον Νόμο Πετραλιά με αύξηση των ορίων ηλικίας ( ειδικότερα στις γυναίκες και στους νέους ) ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

2) Το κράτος περιορίζει και συρρικνώνει δραματικά την προοπτική και τις υποχρεώσεις του για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Ειδικότερα για τις Νέες Γενιές η κρατική χρηματοδοτική συμμετοχή περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό το οποίο και αυτό τίθεται υπό «αυστηρές» προϋποθέσεις που φτάνει στα όρια της ακύρωσης. Εντάσσει του νεοπροσληφθέντες του Δημοσίου στο ΙΚΑ με κίνδυνο κατάρρευσης του Ιδρύματος και της Ασφάλισης του Δημοσίου.

Ανώνυμος είπε...

συντάξεις και οδηγεί τους συνταξιούχους της χώρας μας σε ακόμα χαμηλότερη θέση.

4) Αυξάνει έμμεσα τον εργασιακό βίο από 2 έως 7 χρόνια για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων ακόμα και στα ΒΑΕ και ιδιαίτερα των γυναικών στο δημόσιο από 5 έως 15 χρόνια.

5) Επαναφέρει το ΛΑΦΚΑ, δηλαδή την εσωτερική αναδιανομή εισοδήματος μεταξύ των συνταξιούχων, η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες περικοπές, οδηγεί σε ένα ακόμη πιο φτωχό σύστημα για τους ήδη συνταξιούχους αλλά και για τις επερχόμενες γενιές.

6) Αφήνει δεκάδες σκόπιμες ασάφειες και εξουσιοδοτικές διατάξεις, για να ρυθμιστούν τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας θέματα με Υπουργικές αποφάσεις, με σοβαρό κίνδυνο περαιτέρω επώδυνων αλλαγών.

7) Εξισώνει το όριο ηλικίας των γυναικών στο δημόσιο από 5 σε 15 χρόνια. (Υλοποίηση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου που εξισώνει τα όρια ανδρών – γυναικών με αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ηλικίας των μητέρων από 5 σε 15 χρόνια.)

8) Προωθεί ρυθμίσεις για περαιτέρω υποβάθμιση της επικουρικής ασφάλισης και δεν αντιμετωπίζει τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σ’ αυτά όπως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λπ

Ανώνυμος είπε...

Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι αρνούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα εγκληματικά πολιτικά και ασφαλιστικά λάθη των κυβερνήσεων, με μειώσεις των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και παροχών.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ και απορρίπτουν τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι δεν μπορεί να διασφαλισθεί το μέλλον των ΝΕΩΝ που αναγκάζονται να δουλεύουν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ στις παράλογες αντεργατικές, και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και των «Τοκογλύφων» δανειστών.
Λύση ΥΠΑΡΧΕΙ το θέμα είναι αν ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική βούληση.
Εδώ και χρόνια τα συνδικάτα έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, που σέβεται και ενισχύει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.
Το θέμα είναι ότι αυτή έρχεται σε αντίθεση, με τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχουν κυρίαρχο στόχο, την ακύρωση κάθε κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, γιατί αυτές το αντιμετωπίζουν αποκλειστικά ως οικονομικό πρόβλημα, αγνοώντας προκλητικά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του!
Προτάσεις ΕΝΙΑΙΕΣ και ΔΙΚΑΙΕΣ με εξίσωση παροχών προς τα πάνω για όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλες τις κατηγορίες, που δεν θα διαχωρίζουν τους ασφαλισμένους σε «καλούς» και «κακούς» σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες!

Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι πρόβλημα ΠΟΡΩΝ – ΕΣΟΔΩΝ και ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΩΝ γι’ αυτό:

Καμία ΛΥΣΗ δεν είναι βιώσιμη, σοβαρή και αποδεκτή αν δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πόρων – εσόδων όπως:

Ανώνυμος είπε...

) Την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που αποτελούν διαχρονικά το κυρίαρχο πρόβλημα εσόδων.

Τρόποι και «εργαλεία» να αντιμετωπισθεί υπάρχουν πολλοί και έχουν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά στις χώρες της Ευρ.Ένωσης με θεαματικά αποτελέσματα.

2) Την είσπραξη των βεβαιωμένων και καταλογισθέντων ασφαλιστικών οφειλών χρεών σε μεγάλους και ισχυρούς εργοδότες και επιχειρηματίες. (Για αρκετούς υπάρχουν και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες κατά περίεργο τρόπο δεν ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ!

Επιτέλους να δοθεί στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ο κατάλογος των οφειλετών του
ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τουλάχιστον για ποσά άνω των 50.000 Ευρώ.

3) Τα «κόλπα» των εικονικών πτωχεύσεων μεταβιβάσεων και τις προσχεδιασμένες εισφορο-αποφυγές των ιδιωτών που κατά τα άλλα οι ίδιοι γίνονται πλουσιότεροι, μέσω εξωχώριων εταιρειών και μεταβίβασης των περιουσιακών τους στοιχείων σε τρίτους.

4) Τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων απ’ τις ανεξέλεγκτες δαπάνες Υγείας ( φαρμάκων, έξω-νοσοκομειακών υπηρεσιών, προσθετικών υλικών κλπ. ) που έχουν γίνει η μεγαλύτερη πληγή σπατάλης.

5) Την αποτελεσματική αξιοποίηση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, που απαξιώνετε ανεκμετάλλευτη.

6) Τη συνεπή καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους προς τον κλάδο σύνταξης και υγείας των Ταμείων, τα χρέη του οποίου έχουν ξεπεράσει τα 8 ΔΙΣ €.

7) Την άντληση πρόσθετων πόρων από χρηματιστηριακές δραστηριότητες, την κίνηση κεφαλαίων, τα τυχερά παιχνίδια, την εκποίηση δημόσιας περιουσίας κλπ.

8) Την ίδρυση ειδικής Τράπεζας Ασφαλιστικών Ταμείων για την αξιοποίηση των αποθεματικών, των διαθέσιμων, των συνταξιοδοτικών λογαριασμών και πράξεων

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

 ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΙΣΧΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου.

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ του

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Απεργιακή Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ στην τυποεκδοτική για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης...




Να «νεκρώσει» αύριο κάθε τόπος δουλειάς
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της αυριανής αναμέτρησης που αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό.

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε 67 πόλεις όλης της χώρας.



Η λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ σε μέρα απεργίας είναι η απόδειξη του ρόλου που έχουν οι αριστεροί καπιταλίστες του κκε απέναντι στο εργατικό κίνημα.-
ΠΑΜΕ-ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ (τυποεκδοτική) ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ-ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Αν το ΠΑΜΕ ήθελε να αγωνιστεί πραγματικά για τα δικαιώματα των εργατών. Πρώτα θα έκλεινε την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε.


Κάνουμε μια απλή ερώτησή στην ηγεσία του ΚΚΕ, της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ
και προσωπικά στην Γ.Γ. του κόμματος κυρία Αλέκα Παπαρήγα:
Την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του ΚΚΕ στην αυριανή απεργία 20/5/10 θα την κλείσετε;
www.typografeio.blogspot.com

Λιανού Κυριακούλα είπε...

«Ο πρωθυπουργός ή θα αναστείλει τα μέτρα, ή θα φύγει νύκτα»

Σήμερα έλειπαν όλοι οι βολεμένοι πρασινοφρουροί που προτίμησαν να απέχουν για να προστατεύσουν τα μικροσυμφέροντά τους!!!

Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της (δια)κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ογκώδεις, αλλά... κάτι έλειπε.
Και αυτό που έλειπε, έχει πρόσωπο, χρώμα και δυστυχώς... σκοπό.
Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που προτίμησαν να στηρίξουν με την σιωπή τους τα μικροσυμφέροντά τους και φυσικά, ταυτόχρονα, τον Γιώργο Παπανδρέου που τους προσφέρει διάπλατα θέσεις στο δημόσιο και φυσικά μισθούς τους οποίους με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να χάσουν.
Αρκούσε να παρατηρήσει ο οποιοσδήποτε την οργάνωση των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπαθούσαν να φωνάξουν, αλλά δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός, δεν υπήρχαν εκείνοι που θα έπρεπε να φροντίζουν για την "τόνωση" και την "ένταση" των συνθημάτων.
Η κομματική τους ταυτότητα και θέση δεν τους "επέτρεψε" να φροντίσουν τίποτε σε σχέση με το παρελθόν.
Με λίγα λόγια, έλειπαν οι διοργανωτές, που άλλοτε, δίπλα στο πλευρό του σημερινού πρωθυπουργού (ναι, και ο Γιώργος συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού) διαδήλωναν υπέρ των συμφερόντων των ελλήνων πολιτών.
Σήμερα, δεν παρουσίασαν ούτε καν την... σκιά τους...
Την ίδια στιγμή, από τις γραμμές των διαδηλωτών έλειπαν οι "βολεμένοι", που προτίμησαν να μην έρθουν σε σύγκρουση με τα μικροσυμφέροντά τους.
Βλέπετε, δεν τους πάει συνειδησιακά να συγκρουστούν με εκείνους που κάποτε τους "τακτοποίησαν"...
Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, απλά δεν τους ενδιαφέρει!
Εάν μπορούσαμε να εξαφανιστούμε ή και να πεθάνουμε (θα το προτιμούσαν, είμαι βέβαιος) τότε οι καλοβολεμένοι πρώην πρασινοφρουροί και νυν υπηρέτες του ΔΝΤ θα ένιωθαν ανακουφισμένοι. Έτσι, προτίμησαν να καθήσουν στους καναπέδες των σπιτιών τους και να αποφύγουν την "κούραση" της πορείας.
Εξάλλου, έχουν μάθει να φωνάζουν, μόνο όταν τα μικροσυμφέροντά τους το απαιτούν.
Έτυχε να ακούσω μερικούς από αυτούς, που σχολίαζαν τους απεργούς διαδηλωτές και πράγματι... έφριξα!!!
Σχολίαζαν με τα χειρότερα λόγια, όταν οι ίδιοι προτίμησαν να απέχουν από τον αγώνα κατά της οικονομικής λαίλαπας που με μαθηματική ακρίβεια θα εξοντώσει τους εργαζόμενους...
Σχολίαζαν ακόμη και σε ιδεολογικό επίπεδο, κακολογώντας εκείνους που σήμερα διαδήλωναν και ειρωνικά προέτασσαν την δική τους συμβολή στην δημοκρατία!!!
Το είχα ακούσει από αρκετούς, αλλά για πρώτη φορά συναντούσα ανθρώπους να θωπεύουν τους εαυτούς τους με σωρεία ψεμμάτων...
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ...
Κατάφερε και έφτιαξε έναν κομματικό στρατό, που συναισθανόμενος την συνενοχή δεν τολμά να παλαίψει για το δίκαιο...!
Γιατί;
Μα, επειδή ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό, παρά μόνο στο ατομικό συμφεροντολογικό δίκαιο...
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που ταυτόχρονα απειλεί με εκτεταμένες συγκρούσεις όταν τα πράγματα θα αγριέψουν.
Και αυτό το γνωρίζει πρώτος από όλους ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού φρόντισε να υπογράψει σύμβαση - άδεια παρέμβασης με την ευρωπαϊκή δύναμη καταστολής εξεγέρσεων...!!!

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Αυτό είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, που με σκοπιμότητες (μικρές ή μεγάλες) ποδηγετεί ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας και τους εξαναγκάζει να αποδέχονται οτιδήποτε, αφού έχει φροντίσει να τους καταστήσει σαφές πως η ανικανότητά τους είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και δίχως το κόμμα στην εξουσία κινδυνεύουν να χάσουν το βόλεμά τους.
Την ίδια στιγμή, με άκρως φασίζουσες μεθόδους, το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα (κάποτε θα το λέμε σαν ανέκδοτο) επιβάλλεται με κάθε μέσο και τρόπο (βλέπε ΜΜΕ και υποτονική συνδικαλιστική ηγεσία) στοχοποιώντας τα κεκτημένα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ελλήνων πολιτών.
Σήμερα (αλλά και τις επόμενες ημέρες που θα έρθουν) οι πολίτες έδωσαν το παρών τους και προειδοποίησαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να απωλέσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους, ελέω κάποιων ατιμώρητων κλεπτοκρατών.
Εάν ο κύριος Παπανδρέου και η παρεούλα του στην κυβέρνηση δεν έχουν κατανοήσει το μήνυμα, πολύ φοβάμαι πως όταν το κατανοήσουν, θα έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα... και θα φύγουν τρέχοντας για να γλιτώσουν από το μένος και την οργή του λαού...

Ανώνυμος είπε...

Οι δουλειές δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας... Δεν πρέπει να περάσει η ιδεολογική τρομοκρατία
Νόμιμος και δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων του κλάδου.

Δεν πρέπει να περάσει αυτή η διαστροφή του κκε να διαλύσει έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών, οδηγώντας στο κλείσιμο και στην ανεργία χιλιάδες τυπογραφεία και εργαζόμενους.

Να σημειώσουμε ότι η κυρία Αλέκα Παπαρήγα στο debate είπε ψέματα στον ελληνικό λαό για να καλύψει την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Ο κλαδικός τύπος και τα περιοδικά θα ενημερώσουν επιτέλους τον κλάδο;




ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε. κλικ στη φώτο (αυτό το τέρας αντιμετωπίζουμε)

Στο θράσος τους απάντηση το θάρρος σου...Ο,ΤΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση
Η θέση του typografeio δικαιώθηκε
www.typografeio.blogspot.com