Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Απόψε, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, ο Ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, απαντά στον Αλέξη Παπαχελά !


Μετά από ενάμισι και πλέον χρόνο σιωπής, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ μιλά για όλα, αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελα.
Με την κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ αποβιβαζόμαστε στο λιμάνι της Μονής Βατοπαιδίου για να ανακαλύψουμε όσα βρίσκονται πίσω και πέρα από τα ψηλά τείχη της πιο πολυσυζητημένης Μονής του Αγίου Όρους – της Μονής που ήθελε να γίνει ξανά μία «αυτοκρατορία».
Για πρώτη φορά, μοναχοί στο Βατοπαίδι – που αναφέρουν το σκάνδαλο στις μεταξύ τους συζητήσεις ως «πειρασμό» - μας οδηγούν στους πύργους της Μονής και ανοίγουν τις βαριές πόρτες σκευοφυλακίων και βιβλιοθηκών για να μας δείξουν τα Βυζαντινά χρυσόβουλα, τα τουρκικά φιρμάνια και τα Πατριαρχικά Σιγγίλια στα οποία στηρίχτηκε η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας.
Με την κάμερα της εκπομπής καταγράφουμε τα έργα και τις ημέρες της αδελφότητας που έζησε την «άνοδο» με τις επισκέψεις των διάσημων και ισχυρών, και την «πτώση» στη δίνη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου των τελευταίων χρόνων.
Στην αποκλειστική εκ βαθέων συνέντευξη που παραχωρεί στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ο ηγούμενος που χαρακτηρίστηκε «μάνατζερ» και «Ρασπούτιν» απαντά στον Αλέξη Παπαχελά σε όλα τα ερωτηματικά γύρω από τις κρυφές εξομολογήσεις των πολιτικών, τις offshore εταιρίες και τις πολυσυζητημένες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου.
Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ μία μεγάλη έρευνα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ για όλες τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου.

5 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! Σταμάτης
ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ !!!
** Ήθελα να αναφερθώ σε αυθερεσία Διευθυντού Κ.Υ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Γιατρού Γενικής Ιατρικής ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , που εντελώς αυθέραιτα και χωρίς ενημέρωση του Διευθυντού τμήματος Οδοντιατρείου Σκούλικα Ν. Σταμάτη , έστειλλε στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Καλαμάτας και στον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΕΩΡΓΕΙΟ , να συνυπογράψουν ( πράγμα που έπραξαν ) για τους δύο Οδοντιάτρους του Κ. Υ. Μελιγαλά από τις 15 ετοιμότητες μόνο πέντε (5) , στην δίκαιη απόφαση του υπουργείου για περικοπή εφημεριών 20% .- Κατ΄΄ αυτό τον τρόπο από τους γιατρούς δεν περικόπτει τίποτε και περικόπτει 80% + (δικτατορικά) μόνο από τους Οδοντιάτρους του Κ.Υ. -
Τον καταγγέλλω πρώτα σε όλο τον κόσμο , στο Υπουργείο κ.λ.π. τον δήθεν Σοσιαλιστή ΠΑΣΟΚάκια , και ζητώ την επικοινωνία μας , για την παρουσίασει του όλου θέματος σκανδάλου για μένα !! Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας .
Φιλικότατα Οδοντίατρος Σκούλικας Ν. Σταμάτιος Διευθυντής Οδοντιατρικού τμήματος Κ. Υ. Μελιγαλά .... 38 χρόνια οδοντίατρος , 63 ετών , 16 χρόνια οδοντίατρος στο ελεύθερο επάγγελμα και με χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς .τηλ 2721053028 κιν. 6974508583 .-

Υν. : **Οταν δεν υπάρχουν χρήματα βγαίνουν όλα πάθη φιλαργυρία ,αυταρχισμός , παλιανθρωπια ,αντισυναδελφικότητα….κ.α…. Τα ίδια τόσα χρόνια. Ας οψετε ο Γεννηματάς που μας ξεγέλασε με τις εφημερίες και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. -

~*** 01-03-2010 : 5:59:24 μμ : apokara: Εχουμε να πάρουμε ρευστό απο τον Δεκέμβριο . Εμείς κάνουμε 9 μεικτές. Οι άλλοι παθολόγοι ,αγροτικοί απο 5-6 ενεργείς. Για την ώρα δεν ήλθε οδηγεία απο το Νοσοκομμείο ή το Υπουργείο.- από Κ.Υ. ΤΣΟΤΙΛΊΟΥ Κοζάνης 1-3-2010.-
http://www.yyka.gov.gr/ ,Υπουργείο Υγείας .-

BENEAS GEORGIOS είπε...

Σταμάτη αυτή είναι η Ελλάδα !
Παντού θριαμβεύουν οι ομαδούλες, οι κολλητοί, οι δικοί μας…
Ακόμα και όταν ανήκεις στον ίδιο χώρο, όπως στην περίπτωση που περιγράφεις, υπάρχει η νομενκλατούρα και οι νεροκουβαλητές…
Τα έχω φάει στη μάπα δεκαετίες τώρα… γι αυτό όπως πολύ καλά γνωρίζεις, μεγαλώνω τα παιδιά μου επισημαίνοντάς τους… «μακριά από τα ναρκωτικά και από τα κόμματα» ! ! !

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Κύριε Σκούλικα,
Κοιτάξτε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 – 1986, για να φτάσουμε στις σημερινές περικοπές…
Τότε υπήρχαν λεφτά, αλλά τα φάγανε…
Το γραφείο του Πρωθυπουργού απασχολούσε τότε 98 άτομα…
Μάλιστα 98, ούτε καν 100 !!!!
Πόσο στοίχιζαν όλοι αυτοί οι «αυλικοί»;
Για το 1985 το κόστος του προσωπικού του πρωθυπουργού ήταν 107 εκατ. Δραχμές !!!
Το 1986 οι δουλειές πήγαιναν πιο «καλά» και τα έξοδα αυξήθηκαν 42% και ανήλθαν στα 150 εκατ. δραχμές.
Από τα ανωτέρω ποσά το 85% ήταν για μισθούς και υπερωρίες.
Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέξαμε το 1986 ο μισθός ενός καλά αμειβόμενου υπαλλήλου ήταν 200 χιλιάδες δραχμές (μικτά).
Την ίδια στιγμή τα περισσότερα στελέχη του τότε πρωθυπουργού έπαιρναν από 1,5 ως 2 εκατ. δραχμές.
Μέχρι δέκα φορές πάνω δηλαδή από έναν καλά αμειβόμενο υπάλληλο !!!!

Ανώνυμος είπε...

Persina ksina stafilia ki epeidi ta ekane o andreas papandreou
ta kaname kai emeis apo to 2004 mehri to 2009
peite kai tin alitheia posa edose o rousopoulos sts tsirakia tou posa edose o aris gia tin provoli tou sto ypourgeio tourismou,posa edose o markopoulos stin perifereia tou ktl ktl ktl
peite tin alitheia kai kathariste prota to komma mas kai meta as koitaksoume kai pros ta ekso
as min kleisoume alli mia fora ta matia mas kai mono na leme ti ekanan oi alloi as poume
kai mis fora poia lathi kaname emeis

BENEAS GEORGIOS είπε...

Η εκπομπή τελείωσε και αυτό που τελικά κατάλαβα είναι ότι δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βιστωνίδας να βγουν από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη, χάριν της μεγάλης ιδέας των Μοναχών του Βατοπαιδίου.
Η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε, όπως κάθε τι πρωτοποριακό σ’ αυτήν τη χώρα.
Δυστυχώς, άλλη μια χαμένη ευκαιρία γι αυτόν τον τόπο που πέφτει μονίμως θύμα της στείρας άρνησης…
Το μέλλον τους προδιαγράφεται αβέβαιο, μίζερο και μαύρο…
Για δεκαετίες ολόκληρες πλέον η μόνη τους διέξοδος θα είναι το ψάρεμα… στα θολά νερά της λίμνης Βιστωνίδας…