Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κρίση υστερίας κατά των Γερμανών…

. . . αντί να σιωπούμε και να κλαίμε για τα χάλια μας ! ! !


Επιτέλους μάθαμε ποιοι ευθύνονται για τα χάλια μας !
Οι Γερμανοί !
Βρέθηκαν οι ηθικοί αυτουργοί της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κατάρρευσης της τίμιας Ελλάδας.
Πάνω τους συνέλληνες… άντε και τους φάγαμε…
Σαν δε ντρεπόμαστε,
Όταν τσακίζαμε τα κοινοτικά αναπτυξιακά οικονομικά πακέτα που κατέληγαν σε μίζες και «σοσιαλ(η)στικά δωράκια» ήταν όλα μέλι – γάλα !
Ουδέποτε η Ελλάδα δε θα ξαναβρεί τα αναπτυξιακά κεφάλαια που αφειδώς της χαρίστηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, μια επενδυτική ευκαιρία που σπανίζει στην παγκόσμια Ιστορία.
Η Ελλάδα έχασε για πάντα το τραίνο της ευρωπαϊκής σύγκλισης και ανάπτυξης.
Δείτε το καλωσόρισμα του προηγούμενου χρόνου και πάρτε το απόφαση !

5 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Να τι γράφει το Focus για τους Έλληνες:

"Πολλοί Έλληνες είναι δημιουργικοί όχι μόνο στο μαγείρεμα στατιστικών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ιδιωτικά μουσεία με περίεργες συλλογές. Οι Έλληνες κάνουν πολύ ευχαρίστως διακοπές. Κατά προτίμηση με την παρέα κάπου στην Ελλάδα. Πολλοί ξενώνες έχουν χτιστεί με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Αντί, όμως, οι ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν απλά δωμάτια, φτιάχνουν διαμερίσματα για τα παιδιά τους (για όταν μεγαλώσουν). Αυτό το θέμα δεν έχει απασχολήσει κανέναν προς το παρόν στις Βρυξέλλες".

"Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά".

"Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος που είναι ήδη τέλειος; Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος. Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α΄ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες (στα αγγλικά, λένε οι Έλληνες). Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το απαντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται".

"Η διχόνοια είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944-1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. ‘Είσαι δικός μας’, είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες σε κάποιον ξένο".

"Η Κωνσταντινούπολη ακόμη και σήμερα ονομάζεται Κωνσταντινούπολη. Σε εκκλησίες και μονές κυματίζει η σημαία του Βυζαντίου δίπλα στην ελληνική, ενώ τα σχολικά βιβλία καλλιεργούν απροκάλυπτα τον σοβινισμό".

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Και η συνέχεια εδώ:

"Οι περισσότεροι Έλληνες είναι κοινωνικοί άνθρωποι. Σπάνια τρώνε μόνοι τους έξω. Η έννοια της παρέας εμπεριέχει και μία αποκλειστικότητα. Κάθε παρέα διεκδικεί την πίστα για τον εαυτό της και πληρώνει τους μουσικούς για τις παραγγελιές της. Όλοι παραγγέλνουν, τα πιάτα τοποθετούνται στο μέσο του τραπεζιού, ο καθένας τρώει και πίνει όσο θέλει. Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, αρχίζουν τα ψευτομαλώματα. Όλοι αγωνίζονται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Και όσον αφορά το φιλοδώρημα, το ποσό του δεν δηλώνεται προφορικά, αλλά αφήνεται στο τραπέζι, καθώς φεύγει η παρέα".

"Το 97% των Ελλήνων έχουν βαπτιστεί χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι άγιοι εμφανίζονται ως υπουργοί και υφυπουργοί του Θεού στα εικονίσματα, τα οποία δεν απαντώνται μόνο στις αναρίθμητες εκκλησίες και μονές, αλλά και σε διαμερίσματα, ταβέρνες, σουπερμάρκετ και νυχτερινά μαγαζιά. Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται στους αγίους. Κάθε άγιος έχει και δικό του χαρτοφυλάκιο".

"Η λέξη αύριο έχει ευρύτατη σημασία. Κυρίως χρησιμοποιείται για να μετατίθενται θέματα προς διεκπεραίωση στο μέλλον. Υπάρχουν μεν ταχυδρομικοί κώδικες και ονομασίες οδών (που τις ξέρει μόνο ο ταχυδρόμος), αλλά μόνο σποραδικά βλέπει κανείς αριθμούς σε σπίτια και καταστήματα. Οι Έλληνες δεν συμπαθούν τους χάρτες. Λίγοι αγοράζουν ταξιδιωτικούς οδηγούς και συστήματα πλοήγησης. Προτιμούν να ρωτούν. Απέναντι σε στοιχεία και πληροφορίες που παρέχονται γραπτώς θα πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός. Οι ώρες κοινού των μουσείων, όπως αναγράφονται στις ιστοσελίδες τους, σπάνια ισχύουν. Καλύτερα κάποιος να τηλεφωνεί".

Ανώνυμος είπε...

Στον "αέρα" 35.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Η "κοινωνική" πολιτική με δανεικά και ρουσφετάκια πέθανε και μαζί μ' αυτήν, ψυχορραγούν πολιτικά οι διαχρονικοί εμπνευστές και εφαρμοστές της...

Στην κατάργηση 1.800 δημοτικών επιχειρήσεων προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια ευρώ. Από την εξέλιξη αυτή στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 35.000 συμβασιούχοι καθώς οι μετατάξεις αφορούν μόνο όσους εργάζονται υπό καθεστώς μονιμότητας...
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος είπε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι επιχειρήσεις αυτές έπρεπε να συγχωνευτούν ή να γίνουν κοινωφελείς.
Ο κ. Καλογερόπουλος είπε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου σε άλλες υπηρεσίες ενώ θα υπάρξει ρύθμιση ώστε κάποιοι άλλοι να απορροφηθούν μέσων των ΟΤΑ.
Ανέφερε ότι για την προσαρμογή του νόμου θα χρειαστεί ένας χρόνος ώστε να διαμορφωθούν ορισμένες εκκρεμότητες για να μην μείνουν κάποιοι άνθρωποι στον δρόμο.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ένα από τα ΘΕΤΙΚΑ της Δημοτικής Αρχής Μαραβέλια στο Χαϊδάρι, είναι ότι μας απάλλαξε από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που είχαν εξελιχθεί τα προηγούμενα χρόνια σε εκτροφεία τρωκτικών...
Θέλω να πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες το έργο της απαλλαγής του Δήμου από τέτοιου είδους ενασχολήσεις θα συνεχιστούν.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με δανεικά δε γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι για τους απατεώνες πολιτικούς μου, ντρέπομαι για το ελάχιστο των ελλήνων ταγών, αλλά θυμώνω απίστευτα όταν με κρίνουν με κλεμμένα από μένα αγάλματα.
Με ποια εταιρεία σύμμαχοι εταίροι γερμανοί κάναμε τις απατεωνιές μας; Μήπως δεν ήταν η Siemens που έκανε τις δοσοληψίες διαπλοκής και διαφθοράς με τους συμπατριώτες μου και όχι μόνο;
Ο δικός σας υπάλληλος δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι δωροδόκησε έλληνες πολιτικούς και ελληνικά κόμματα;
Και γιατί η γερμανική δικαιοσύνη με τέτοια ομολογία δεν δίκασε, παρά μόνο προστάτευσε την δική της εταιρεία;
Αλλά όταν πουλάτε, είναι καλά, όταν είναι να πληρώσετε μας λοιδορείτε με κλεμμένα ελληνικά αγάλματα.