Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ο καρνάβαλος των ΕΛΠΕ…

Όσο κι αν μεταμφιέζεται, εμείς θα τον αναγνωρίζουμε…

Ο κακός ο λύκος είναι εδώ για να ροκανίσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, στηρίζοντας την Κυβερνητική πολιτική…

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.ΒΕΝΕΤΟΝ ναξερεs ποσο χαιρομαι με τα θεματα που βαζειs,ειναι παντα μεσα στην επικαιροτητα και μου δεινουν τοση εμπνευση που σχεδον παντα "ΓΑΡΓΑΝΤΙΛΙΖΟΜΑΙ" (ουφ) επι τελουs,τοπα και ξεφουσκωσα ελπιζονταs oτι θα μου ανοιξη και η ορεξη.

Ανώνυμος είπε...

MASKARADES...........
FOUMOOOOOO

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΙΑΙΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ...ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΝΩΡΙΣ...ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΚΛΕΨΕ Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΡΩΝΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες καλησπέρα σας.
Ολοκληρώθηκαν αυτό το τριήμερο οι εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, με την πανηγυρική παρέλαση του προεδρείου του ΠΣΕΕΠ.
Στις εκδηλώσεις των ΒΕΑ το προεδρείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του, ντυμένος Γεωργιανός ιμπρεσάριος μολδαβών χορευτριών με ταυτοποιημένη προϋπηρεσία και ο Γραμματέας του, ντυμένος Μαλαισιανός άστεγος σεισμόπληκτος με προβλήματα ομιλίας.
Η παρουσία και η συμμετοχή των παρευρισκομένων μελών ήταν μεγάλη και η ποικιλία από τα καλλιτεχνικά δρώμενα ξεχωριστή και με θεματολογία εξαιρετικά επίκαιρη με τις απαραίτητες νότες πρωτοτυπίας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα που ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς θεατές.
Η παράσταση κάλυψε όλη την τρέχουσα επικαιρότητα με αναφορές σε επιστροφές διαφυγόντων 3 φορτίων μπανάνας -μικρού μήκους- σε ιθαγενείς του Αμαζονίου κλεμμένα από αυτονομιστές Κολομβιανούς αντικαθεστωτικούς, σε αναγνώριση ιθαγένειας δουλοπάροικων σε αδαμαντωρυχεία της Μποτσουάνα πιστοποιημένα με ISO 90002, επίδειξη διάσωσης τροφίμων ψυχιατρείου Αβοριγίνων από εξειδικευμένο συνεργείο αντιμετώπισης πυρηνικού ολοκαυτώματος, πυροσβεστών και φυλάκων.
Η παρουσίαση έγινε με μοναδικό τρόπο και σκηνοθετικά υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ με μια ομολογουμένως Σαιξπηρική διάσταση σαν σε έργο του West End και τον Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ να κερδίζει τις εντυπώσεις, με συγκλονιστικά συγκινησιακές στιγμές που σου θύμιζαν το Rain man. Υπήρξαν βέβαια στιγμές κατά την διάρκεια της παράστασης που το κοινό δεν κατάφερε να αντιληφθεί τα βαθυστόχαστα νοήματα που άφηνε χαλί στο διάβα του το πετυχημένο πλέον δίδυμο, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά στην πλοκή και στην εξέλιξη του Έργου.
Ήταν κομμάτι του σκηνοθετικού ιστού του πρωτοπόρου σκηνοθέτη που άφηνε στα αποσβολωμένα από την έκσταση πλήθη, να φτιάξει ο καθένας προσωπικά τη δικό του τέλος, με βιώματα που τον σημάδεψαν στην διάρκεια της καριέρας τους. Αξίζει επιπροσθέτως να αναφερθεί η interactive σχέση των καρναβαλιστών με τα μέλη του ΠΣΕΕΠ καθ όλη την διάρκεια του show συμμετέχοντας έτσι όλοι στην παράσταση, με βωμολοχίες βουκολικού περιεχομένου, αναφορές στα Ευαγγέλια της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας, σεξουαλικά ομοφυλόφιλα υπονοούμενα και χορευτικές ακροβασίες βουδιστών μοναχών με βροχή από χλέμπες -κατά το κρέπες- και ροχάλες χωρίς αδιάβροχη προστασία.
Το όλο θέαμα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, με τον Πρόεδρο να τα βάζει με όλους και με όλα αποκρούοντας κάθε λεκτική ατάκα του κοινού που αλαφιασμένο παραληρούσε στις απαντήσεις του, φωνάζοντας «κι άλλο-κι άλλο» και με τον Γραμματέα που επί τέσσερις ώρες ανταποκρίθηκε στον ρόλο του διανοητικά καθυστερημένου ανέχοντας περίλυπος στωικά και τις πιο «άστοχες» μερικές φορές επιθέσεις από το χωρίς οίκτο κοινό που δεν είχε το υπόβαθρο να εντρυφήσει στον πολυσύνθετο και απαιτητικό ρόλο του.
Μετά το τέλος της παράστασης έχοντας δώσει και οι δύο τους το 100% της θετικής τους ενέργειας εξουθενωμένοι από την υπερπροσπάθεια, υποκλίθηκαν μπροστά στο κοινό που πραγματικά κέρδισαν και έκαναν «δικό» τους, ενώ τα μέλη μπιζάροντας τους παρακαλούσαν για ένα encore. Χαιρέτησαν τους δικούς τους πλέον ανθρώπους πολύ σεμνά σαν καθημερινοί άνθρωποι του ζήλου και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμα παρόμοια παράσταση να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικά διάστημα, σε μεγαλύτερο χώρο θα προσθέταμε εμείς.
Μάλιστα καθώς με την ώρα άδειαζε η αίθουσα με το κοινό να αποχωρεί, οι πιο ένθερμοι οπαδοί του αξιολάτρευτου διδύμου «έριξαν» την ιδέα να μαζέψουν υπογραφές από όσα περισσότερα μέλη γίνεται, ώστε να δοθεί μία Μοναδική παράσταση σε πολύ μεγαλύτερο χώρο που μάλιστα έλεγαν ότι έχει βρεθεί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς από αυτούς να ζήσουν μια πραγματικά πολυδιάστατη και μοναδική εμπειρία, εμπειρία ζωής και να τους δοθεί η δυνατότητα από σκηνής «να κάψουν το Βασιλιά Καρνάβαλο».
Τους ευχόμαστε πραγματικά τα καλύτερα -καρναβάλια-.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΗΜΟΣ...Η ΛΑΣΠΗ ΠΕΦΤΕΙ ΒΡΟΧΗ ΑΛΛΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΟΠΟΤΕ Η ΛΑΣΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΗ..ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΗΣ...ΑΥΤΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ...

Υ.Γ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΤΑ ΦΤΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ...Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΕΘΕΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΗΜΑ...Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΙΑΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΅Ο ΞΑΝΘΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ΅....ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΅ Ο ΞΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ΅....ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΅Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΖΟΡΟΥ, Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΦΙΛΟΥ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ΅....

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκες ότι και να γραψετε μετα απο αυτο που διαβασα δεν πιανετε μια!!
χα χα χα Μπραβο για το ρεπορταζ.
Τα ΒΕΑ το επιβεβαιωνουν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΠΕΝΕΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΡΕΛΟ ΕΝΙΑΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΣ...ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΙΧΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ...ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ...ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ OI ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΛΑΓΟ "LOOSER"...ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ....ΑΛΛΑ Ο ΛΑΓΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΅ΕΛΕΥΘΕΡΟ΅ ΜΑΝΤΡΙ....ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΛΑΓΟ LOOSER" ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα θα σε αγνοήσουν, κατόπιν θα σε περιγελάσουν, αργότερα θα σε πολεμήσουν και μετά θα ...νικήσεις!! Έτσι γινονται οι ανατροπές

Ανώνυμος είπε...

Για να κανεις ανατροπη και μαλιστα μυθικη οπως εκανε η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ απεναντι στο αλλοτε ισχυρο συστημα του παππου, πρεπει να διαθετεις αγωνιστικο φρονημα, οταν εισαι απο κατω και οχι να ζητας να παραιτηθεις απο θεσεις ευθυνης που σου εχουν ανατεθει π.χ. Γραμματεας Παραταξης...οποτε για να δικαιωθεις πρεπει να αγωνιστεις και οχι να κρυφτεις σαν ΅λαγος΅...ηταν βαρια βλεπεις η καλογερικη για τον ΅λαγο LOOSER"...
Υ.Γ. Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΕΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΅ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΅ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΞΑΝΘΟΣ΅....ΤΕΛΙΚΑ Ο ΞΑΝΘΟΣ ΗΠΙΕ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΅ΛΑΓΟΣ LOOSER΅ EMEINE ME THN ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ : …73… Ασπρόπυργος 17/02/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα στον εργασιακό μας χώρο γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια δημιουργίας κρίσης. Το θέμα που επιλέχθηκε αυτή τη φορά είναι το Πρακτικό Συμφωνίας που δίνει λύση σε σοβαρότατα ζητήματα όπως η προϋπηρεσία των νέων συναδέλφων, οι ημέρες ρεπό της βάρδιας που μας απασχολούσε για μια επταετία, η άρση της απαράδεκτης ρύθμισης για τους πυροσβέστες ως τη μόνη κατηγορία που δεν είχε την εξέλιξη όλων των άλλων κατηγοριών, την ρύθμιση της φύλαξης που μέχρι τώρα είχε ρυθμίσεις προσωπικές και την ρύθμιση για τους συναδέλφους που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά πρωταγωνιστές αυτών των κινήσεων είναι αυτοί που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις αγωγές κατά του Σωματείου όπως και κάποιοι που εκμεταλλεύονται τις θέσεις που κατέχουν σε ηγετικά αξιώματα της βάρδιας.
Ενώ το Σωματείο ενημέρωσε σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων της βάρδιας στις ΒΕΑ για τα χαρακτηριστικά που έπαιξαν ρόλο στο να υπάρξει συμφωνία για το Πρακτικό, εντούτοις γίνεται προσπάθεια ακύρωσης των ενεργειών του Σωματείου.
Τονίζουμε ότι η κριτική, η αντίθετη άποψη και το να ζητούνται διευκρινίσεις είναι θεμιτό και απαραίτητο συστατικό δημοκρατικής λειτουργίας. Αθέμιτο είναι ο μηδενισμός και οι πρακτικές κανιβαλισμού που επιχειρούνται για «προσωπικά γινάτια». Ευτυχώς αυτή η λειτουργία αφορά ελάχιστους στο σύνολο των μελών μας.
Σε μια εποχή που το πολιτικοοικονομικό σύστημα κάνει παντού περικοπές, τα συνδικάτα ετοιμάζονται για μάχες ενάντια στις πολιτικές που θα θίξουν την εργατική τάξη, το Σωματείο μας έκανε την εξής συμφωνία υπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και τις παρενέργειες των συμφωνηθέντων.
Α). Η αναγνώριση προϋπηρεσίας επανήλθε στις νέες προσλήψεις σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, σε σχέση με την εγκληματική ρύθμιση της τελευταίας ΕΣΣΕ, όπου δεν αναγνωριζόταν καμία προϋπηρεσία σε καμία ειδικότητα εάν δεν προερχόταν από Βαριά και Χημική Βιομηχανία ή από Διυλιστήριο.
Β). Η κατηγορία Τ7 ήταν η μόνη κατηγορία που δεν έφτανε στο καταληκτικό της κατηγορίας με 3ετίες όπως ορίζει η ΕΣΣΕ για όλες τις κατηγορίες.
Γ). Οι αρχιφύλακες δεν ήταν στην ίδια βαθμίδα με Αρχιπυροσβέστες, Αρχιδοκιμαστές και βεβαίως στο παρελθόν έγιναν προσωπικές ρυθμίσεις, όπου Αρχιφύλακες θα φτάσουν στο καταληκτικό Μ.Κ. 5 παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου.
Δ). Για τη ρύθμιση των συναδέλφων με παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται λόγια αλλά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι΄ αυτές τις περιπτώσεις.
Ε). Το θέμα των «έως 6 ημερών» της βάρδιας των ΒΕΑ που εδώ και 7 έτη προσπαθούμε να βρούμε λύση. Μετά από 3-4 διαβουλεύσεις όπου δεν βρέθηκε καμία λύση, το αποτέλεσμα ήταν δικαστήρια μεταξύ του Σωματείου με την Εταιρεία και της Εταιρείας με τους εργαζόμενους. Τρεις φορές το δικαστήριο πήρε αναβολή, δύο φορές το προηγούμενο προεδρείο και μία το σημερινό. Όλες οι αναβολές πάρθηκαν με το αιτιολογικό να υπάρξει λύση επί του ζητήματος. Επειδή ακούμε πολύ το ότι «τα στοιχεία που έχουμε είναι ισχυρά για το δικαστήριο ώστε να κερδίσουμε», το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί πάρθηκαν αναβολές και δεν δικάστηκαν. Αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το Σωματείο αξιολογώντας, α) τι θα γίνει στην περίπτωση που χαθεί η δίκη δηλαδή ότι κλείνει οριστικά η υπόθεση και ίσως να έχει παρενέργειες και για την Θεσσαλονίκη και β) την περίπτωση που κερδίσουμε το δικαστήριο, να πάει η Εταιρεία στο Εφετείο (κάτι το οποίο δηλώνει συνεχώς), αυτό και μόνο σημαίνει τουλάχιστον μια εξαετία ακόμα εκκρεμότητα. Το Σωματείο ήρθε σε αυτήν την συμφωνία μη κλείνοντας οριστικά την υπόθεση και έφερε τη διαφορά πλέον από τις «έως 6 ημέρες» στις 3 ημέρες για όλους ΒΕΑ & ΒΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο είναι πεπεισμένο ότι έκανε το καλύτερο για το γενικό συμφέρον των εργαζομένων και μάλιστα λύνοντας τα ζητήματα αυτά σε κλεισμένη διετή σύμβαση. Θα προχωρήσει στην έγκριση του Πρακτικού Συμφωνίας στο όργανά του πιστεύοντας ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων το εγκρίνει. Αν υπάρχει διαφορετική άποψη το καταστατικό δίνει τη δυνατότητα για όποιον το θελήσει να το πράξει με τις δέουσες ενέργειες και να αποδείξει το αντίθετο.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας είναι ότι είναι. Ακόμη κι αν δεν το θέλει αυτό, ακόμη κι αν θέλει να είναι ή να φαίνεται διαφορετικός.

Ανώνυμος είπε...

ξεχασες να προσθεσεις οτι ο καθενας ειναι οι πραξεις του και οι ικανοτητες του...η διαδρομη του και το παρελθον του...π.χ ενας λαγος φημιζεται για τις ικανοτητες του για γρηγορο τρεξιμο και οχι για το αγωνιστικο του φρονημα...ποσο μαλλον για αρχηγικες ικανοτητες...φαντασου ενα λαγος looser τωρα να υπερνικα την μητερα φυση...

Ανώνυμος είπε...

O ανόητος έχει αδερφό του τον αδύναμο.

Ανώνυμος είπε...

και ο λαγος looser εχει αδελφο τον κουνελη.....