Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Μιλάμε για την αγαπημένη πατρίδα, μιλάμε για το αύριο

Του Νίκου Χιδίρογλου

Προέχει η πατρίδα μας και όλα όσα περικλείει μέσα της αυτή η λέξη.
Τη φύση της και την ομορφιά της, την ιστορία της, την πίστη στο Μεγαλοδύναμο.
Ακολουθεί η παράταξη.
Η παράταξη που δοκιμάζεται, που αγωνιά, που δεν πρέπει να χάσει την ψυχή της, που πρέπει, διατηρώντας αναλλοίωτες τις παρακαταθήκες των προγόνων μας, να κρατήσει άσβεστη μέσα της τη σπίθα.
Η παράταξη των μεγάλων επιλογών… Η Νέα Δημοκρατία. Που πρέπει να ανακάμψει, να προχωρήσει.
Γιατί «μύρισε θυμάρι και βασιλικός, λάμπει το φεγγάρι μεσ’ τον ουρανό». Γιατί, «της κληρονομιάς εμείς συνεχιστές», οφείλουμε να βρεθούμε «στην κορφή και πάλι, πάλι νικητές».
Έτσι μεγαλώσαμε, με αυτά γαλουχηθήκαμε και αρνούμαστε ν’ αλλάξουμε.
Ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιονίου, ανάβοντας ένα κεράκι σε κάποιο ανεμοδαρμένο ξωκλήσι και σκύβοντας με ευλάβεια μπροστά στην εικόνα της Μεγαλόχαρης, παίρνουμε δυνάμεις, για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες.
Πάντα, προσδοκώντας στην ευχή της άγνωστης γερόντισσας. Γιατί αυτό είναι ο Ελληνισμός. Με πολύ λίγα λόγια.
Και αυτά όλα, εμείς, η παράταξη, τα εκφράζουμε και δεν θα πάψουμε ποτέ να τα εκφράζουμε, με πίστη και αυταπάρνηση, παρά τις συνεχείς απόπειρες των εκφραστών του νεοφιλελευθερισμού και του ορθολογισμού, να αλώσουν το «γαλάζιο» κάστρο.
Δεν θα τα καταφέρουν, θα ηττηθούν και θα σκορπίσουν.
Τα «γαλάζια» τείχη φυλάσσονται αυτή τη φορά καλά, πολύ καλά.
.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια παράταξη η οποία θα στηρίξει τις ελληνικές παραδόσεις και θα τη βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Αυτή η παράταξη είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία καλείται να ξεπεράσει την εσωστρέφεια, να αναδείξει τις παραδοσιακές αρετές της και να πάψει να απεμπολά την ιδεολογική της ταυτότητα.
Θεματοφύλακας των αξιών της παράταξης σε αυτή την αναμέτρηση πιστεύω πως είναι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου η πορεία όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ασυμβίβαστος.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι. Μακριά από το νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του, που θέλουν να αρπάξουν το κόμμα μας. Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε στις 29, ώστε να νικήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι πρέπει να πάμε στις κάλπες, για να γίνουμε κύριοι του μέλλοντός μας.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ !

Μια δήλωση που μας συγκίνησε όλους, από τον Καθηγητή Γεώργιο Πιπερόπουλο:

«Μετά από πολύχρονη απουσία από τα δρώμενα στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα στην πολιτική μας ζωή ακούγοντας το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία οι εκατοντάδες χιλιάδες που την εγκαταλείψαμε επειδή αισθανθήκαμε και βιώσαμε πικρία, απογοήτευση ακόμη και θυμό αποφάσισα να επιστρέψω στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Κεντροδεξιάς και να συμμετάσχω στην ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ – επί τέλους – ΑΝΟΙΧΤΗ και Δημοκρατική διαδικασία εκλογής Προέδρου.
Ψηφίζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για Πρόεδρο του Κόμματος τον Αντώνη Σαμαρά και καλώ τις φίλες και τους φίλους μου από την Κρήτη Μέχρι την Καστοριά και την Αλεξανδρούπολη να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να δώσουμε την ψήφο μας στον Αντώνη Σαμαρά και την καρδιά μας ξανά στη Νέα Δημοκρατία.»

Ανώνυμος είπε...

Πανικός στο επιτελείο της Ντόρας από τις νέες δημοσκοπήσεις σε όλες τις Κυριακάτικες εφημερίδες.
Πιστεύω ότι οι "αναποφάσιστοι" θα αποφασίσουν ποιον στηρίζουν στις 30/11/2009!
Όταν ο νικητής, ο Αντώνης Σαμαράς δηλαδή, θα χρειαστεί να στελεχώσει το κόμμα!
Ελπίζω τότε να είναι κι αυτός αναποφάσιστος!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν παρών και ο Συμπιλίδης!...

...στη συγκέντρωση του Αντ. Σαμαρά στα Γιαννιτσά
.
Από τον Βασίλη Δημητριάδη
.
Στα Γιαννιτσά μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς σε μια επιτυχή, για τα τοπικά δεδομένα, συγκέντρωση. Ποιον νομίζετε όμως ότι είδα να είναι πρώτος και καλύτερος και τον χειροκροτεί; Επί της ...υποδοχής, που λένε. Τον Γιώργο Σιμπιλίδη, παρακαλώ!
Για όποιον δεν θυμάται, ήταν ο βουλευτής Κιλκίς που τον Σεπτέμβριο του 1993 έριξε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ αποσύροντας την εμπιστοσύνη του από αυτήν. Σήμερα επιχειρεί την "επανεμφάνισή" του στο πολιτικό προσκήνιο. Δεν ήταν, αν μη τι άλλο, πρόκληση για τους νεοδημοκράτες αυτό που έγινε χθες βράδυ στα Γιαννιτσά;
www.press-gr.blogspot.com
Ο ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΟΔΟ ΣΤΗΝ ΡΗΓΓΙΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟ 1993...ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙ ΟΜΩΣ...