Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ένας συνάδελφος χειριστής έχασε τη ζωή του στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Συγκλονισμένοι όλοι οι συνάδελφοι από το σημερινό τραγικό περιστατικό.
.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματά μας.
.
Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
.
Ένας 28χρονος συνάδελφος, εργαζόμενος στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, έχασε τη ζωή του σήμερα τω πρωί στις 08:30 πέφτοντας από σκάλα, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο χειριστής λειτουργίας Παναγιώτης Λίγγος, έπεσε από μόνιμη σκάλα με προστατευτικό κιγκλίδωμα που οδηγεί σε εξέδρα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.
Αμέσως μετά την πτώση του ο χειριστής, συνοδεία γιατρού της εταιρείας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο χειριστής εκτελούσε, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, συνήθη απλή εργασία της παραγωγικής διαδικασίας και έφερε όλα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η συσταθείσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της εταιρείας, παράλληλα με τους φορείς της Πολιτείας, που ενημερώθηκαν αμέσως μετά το συμβάν από την εταιρεία, διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού περιστατικού.
Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος.

5 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Αρ. Πρωτ : ...389... Ασπρόπυργος 20/08/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σήμερα στις 08:30 στη Μονάδα Κλασματικής Απόσταξης (U-2100) στις ΒΕΑ άφησε την τελευταία του πνοή στα 28 του χρόνια ο συνάδελφος Παναγιώτης Λίγγος.
Ο συνάδελφος ανέβηκε σε πατάρι της Μονάδας για χειρισμό ρουτίνας και από το πατάρι έπεσε στο έδαφος μέσα απ’ το άνοιγμα της κάθετης σκάλας.

Συνάδελφοι,

Με τη βαριά σκιά των συναδέλφων που χάσαμε πρόσφατα, το νέο σημερινό δυστύχημα μας σοκάρει όλους.
Ο συνάδελφος ξεκινούσε σήμερα την πρωινή του βάρδια μετά από διήμερο ρεπό. Όλοι μας και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι Χειριστές της Μονάδας που ήταν κοντά του δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στο τραγικό περιστατικό.
Δηλώνοντας την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του συναδέλφου εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και συντριβή.
Παράλληλα το Σωματείο παρακολουθεί και συμμετέχει σ’ όλες τις συσκέψεις, στην επιτόπια έρευνα της Αστυνομίας και της Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και στην επιτροπή διερεύνησης που συστάθηκε από την Εταιρεία.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
20 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος χειριστή λειτουργίας Παναγιώτη Λίγγου, για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου της Εταιρίας.

Ο θανών έπεσε από μόνιμη σκάλα με προστατευτικό κιγκλίδωμα που οδηγεί σε εξέδρα των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου σε ύψος περίπου 5 μέτρων. Αμέσως μετά την πτώση του ο χειριστής, συνοδεία γιατρού της εταιρίας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο συνάδελφος εκτελούσε, στα πλαίσια των καθηκόντων του, συνήθη απλή εργασία της παραγωγικής διαδικασίας και έφερε όλα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας.

Η συσταθείσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, παράλληλα με τους φορείς της πολιτείας, που ενημερώθηκαν αμέσως μετά το συμβάν από την Εταιρία, διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχούς περιστατικού.

Spiros είπε...

Δεν μπορώ να συνέλθω απο τον άδικο χαμό του Παναγιώτη.
Το τραγικότερο όλων ήταν ότι ο Παναγιωτάκης ήταν Χειριστής μου και ότι ήμουν μάρτυρας αυτής της τραγωδίας.
Ας είναι ο τελευταίος που χάνεται έτσι... ας αναπαύεται η ψυχούλα του.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Αρ. Πρωτ : …390… Ασπρόπυργος 21/08/2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 21/08/2009 στην Πύλη Θηβών Βοιωτίας, στις 17:30, θα γίνει η κηδεία του συναδέλφου μας Παναγιώτη Λίγγου.
Στις 16:00 θα ξεκινήσει από τις εγκαταστάσεις των ΒΕΑ λεωφορείο που θα μεταφέρει όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
PAN HELLENIC FEDERATION OF EMPLOYEES IN PETROLEUM PRODUCTS - REFINERIES & CHEMICAL INDUSTRY

Αριθμός Απόφασης 4893/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
INTERNET : www.poedxb.gr Μέλος της ΓΣΕΕ και των ICEM , EMCEF,RETUN SEE E mail : poedxb@otenet.gr

Αριθμ.πρωτ : 6004 Ημερομηνία : 24/8/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση της στους συγγενείς του συναδέλφου μας Παναγιώτη Λίγγου, όπου και όποτε της ζητηθεί, ως το ελάχιστο προς τον θανόντα συνάδελφο.

Συνάδελφοι,
Μετά από τηλεφωνική μας συνεννόηση με την ΓΣΕΕ, το ΕΛΙΝΥΑΕ, το ΕΚΕΔΑ, και το ΠΣΕΕΠ, πήγαμε στο χώρο των ΒΕΑ όπου έγινε στις 20 Αυγούστου το θλιβερό περιστατικό.
Ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της Εταιρείας όπου δόθηκαν οι πρώτες εξηγήσεις από τους εκπροσώπους της ΕΛΠΕ. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας τονίστηκαν, πέρα των άλλων επισημάνσεων που έγιναν από τους άλλους εκπροσώπους των οργάνων, τα παρακάτω:

Α) Υπάρχουν κατά την άποψή μας ευθύνες της Διοίκησης ως προς τους χρόνους των εκάστοτε προσλήψεων. Απορρίπτουμε κάθετα την όποια λογική που βασίζεται πρωτίστως στο οικονομικό όφελος από μείωση μισθοδοσίας. Προσλήψεις που γίνονται έγκαιρα πριν από τις αποχωρήσεις ή συνταξιοδοτήσεις κερδίζουν εμπειρία και άριστη απορρόφηση της τεχνογνωσίας .

Β) Ζητήσαμε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια εκπαίδευσης σύμφωνα με τον βαθμό συνθετότητας που έχει το αντικείμενο εργασίας του κάθε νεοπροσλαμβανόμενου στις μονάδες παραγωγής αλλά και γενικότερα καθώς και η δια βίου εκπαίδευση να μπει σε καλύτερες βάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον έχουμε αποδεχθεί όλοι μας ότι η εκπαίδευση και τα τυπικά – ουσιαστικά προσόντα, όπως φαίνονται και στα περιγράμματα των χειριστών, είναι επιβαλλόμενα για την ασφάλεια των εργαζομένων και της εγκατάστασης. Ο εκπρόσωπος του ΕΛΙΝΥΑΕ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να βρουν ανταπόκριση από την ΕΛΠΕ.

Γ) Η Ομοσπονδία ζήτησε και πήρε την διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους της εταιρείας ότι οι νεοπροσληφθέντες δεν θα εμπλακούν ενεργά για λόγους ασφάλειας στο επικείμενο SHUT DOWN. Θα κάνουν μάθημα στην αίθουσα όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων.

Οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας με τα συνδικαλιστικά τους όργανα απαιτούν η Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων και η καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων να είναι το κυρίαρχο ζητούμενο και να βελτιώνονται συνεχώς.


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΜΗΛΙΟΣ