Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Καταιγισμός ανακοινώσεων και κινήσεων σκοπιμοτήτων στο ΠΣΕΕΠ




Πλάκα θα έχει να πιστεύετε πως οι συνάδελφοι κάθονται και τις διαβάζουν !

Πλάκα θα έχει να πιστεύετε πως τραβάνε ζόρι για τις προσωπικές φιλοδοξίες σας !

Πλάκα θα έχει να πιστεύετε πως θα τους κάνετε νεροκουβαλητές στους γαλαζοπράσινους μπαξέδες σας !

Οι εκπτώσεις άρχισαν… κόψτε κάτι κι εσείς ! ! !
.

16 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

26.6.2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 3/6/2009, ο εργαζόμενος της εταιρείας κ. Αλ. Αθανασόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - ως ο ένας εκ των δύο Εκπροσώπων των Εργαζομένων-, έλαβε τον λόγο και μεταξύ των άλλων που ανέφερε προέβη και σε μία καταγγελία που είχε ως εξής «….Ανησυχούμε. Ανησυχούμε γιατί εμείς θα μείνουμε εδώ. Τί θα λέγατε αν ο Οικονομικός Διευθυντής των ΕΛ.ΠΕ. στις 31/12/2008 εμφάνιζε ξαφνικά ένα τιμολόγιο άνευ αιτιολογίας αξίας 2.950.000 δολαρίων να πληρωθεί μια εταιρεία, χωρίς αιτιολογία; Να φέρουμε και εμείς κανένα τιμολόγιο κ. Σιάμισιη, να λύσουμε και τα προβλήματα της οικογένειάς μας;…».

Λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας, όπως διατυπώθηκε, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, έδωσε αμέσως μετά τη λήξη της Συνέλευσης προφορική και την επόμενη ημέρα 4/6/09 γραπτή εντολή, στη Διεύθυνση Ι Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου της Εταιρείας, για την άμεση διενέργεια εκτάκτου ελέγχου σχετικά με το ως άνω θέμα.

Σε υλοποίηση της εντολής αυτής διενεργήθηκε ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος, και συντάχθηκε η σχετική Έκθεση η οποία και τέθηκε υπόψη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ως και των εποπτευόντων τη Διεύθυνση Ι Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία όπως επιτάσσει και η Εταιρική Διακυβέρνηση θέτουν τις Εκθέσεις του Ελέγχου υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Έκθεσης αυτής και τα συμπεράσματά της, διαπιστώθηκε ότι τα αναφερθέντα από τον κ. Αλ. Αθανασόπουλο στην καταγγελία του κατά τη Γενική Συνέλευση της 3/6/09, δεν ευσταθούν.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 25/6/09 παρουσιάσθηκε η Έκθεση Ελέγχου, και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση κατά την οποία δεν προσκομίσθηκαν ούτε τέθηκαν υπόψη των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, άλλα στοιχεία από τον κ. Αλ. Αθανασόπουλο που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της Έκθεσης Ελέγχου. Το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (πλην του κ. Αλ. Αθανασόπουλου) απεδέχθησαν την Έκθεση Ελέγχου και θεώρησαν ότι τα αναφερθέντα στην καταγγελία κατά τη Γενική Συνέλευση δεν ευσταθούν.

Ο κ. Αλ. Αθανασόπουλος, κληθείς να αναγνωρίσει το αβάσιμο των διατυπωθεισών κατηγοριών του, όχι μόνο δεν έπραξε τούτο, αλλά κατεφέρθη με απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικό ύφος εναντίον όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επειδή η συμπεριφορά του αυτή και η εμμονή του σε διαπιστωμένα αβάσιμες κατηγορίες, σπιλώνουν ανεπίτρεπτα την δημόσια εικόνα της Εταιρείας, ζημίωσαν και εξακολουθούν να ζημιώνουν το κύρος και την αξιοπιστία της, ενώ ταυτόχρονα θίγουν προσωπικά και μειώνουν αναιτίως στελέχη αυτής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας εκφράζοντας και την άποψη των υπολοίπων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, διερωτάται αν ο κ. Αλ. Αθανασόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Η Διοίκηση θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των στελεχών και του προσωπικού της, ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο το κύρος και την αξιοπρέπεια της Εταιρείας και του έμψυχου δυναμικού της και προς τούτο θα προβεί στη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων και ενεργειών (συμπεριλαμβανομένων και των Δικαστικών).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ.
16/06/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στα ΕΛΠΕ και τις προσλήψεις που θα γίνουν για την παραγωγή και διακίνηση των συγκροτημάτων, αναρωτιόμαστε για τις «ικανότητες» και τα εχέγγυα του Γενικού Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΕΛΠΕ, κ. Π. Καραλή.

Και τούτο διότι, όλοι γνωρίζουμε ότι:

- Πολλές φορές ο συγκεκριμένος έχει προκρίνει λογικές καταστρατήγησης της ΕΣΣΕ, του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας και προσλαμβάνει με όποιο τρόπο τον «διατάξουν». Εξάλλου κατά δήλωση του Προέδρου της Εταιρείας, είναι «άνθρωπος των ειδικών αποστολών».
- Αλλά μήπως και στο προηγούμενο παρελθόν του, πριν αναλάβει Γενικός Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού, τα ίδια δεν έκανε;
- Ως Δ/νων Σύμβουλος της ΟΚΤΑ, δεν προέβη σε «εισαγωγές – μαϊμού» καυσίμων στα Σκόπια, όταν η Κυβέρνηση της χώρας είχε απαγορεύσει στη ΟΚΤΑ να κάνει εισαγωγές, λόγω της εκκρεμότη-τας στο Διεθνές Δικαστήριο των Παρισίων, προς όφελος του ίδιου και των Αλβανών συνεργατών του, με αποτέλεσμα την ζημία της θυγατρικής μας ΟΚΤΑ;
- Ως «ιδιοκτήτης-owner» της «γνωστής» πλέον εταιρείας PANGAEA, δεν τιμολογούσε την ΟΚΤΑ που ήταν Δ/νων Σύμβουλος (δηλαδή τον εαυτό του) με εκατοντάδες χιλιάδες $ και «κατεύθυνε» μεγάλα χρηματικά ποσά σε πρόσωπα που κάλυψε ο σημερινός Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, αφού τα τοποθέτησε μέλη του Δ.Σ. ΕΛΠΕ και της ΑΣΠΡΟΦΟΣ;
- Τελικά ο Γενικός Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛΠΕ, είναι ένας απλός «μπάτλερ» που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον οποιονδήποτε ή κάτι χειρότερο;

Καλούμε την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, που επικαλείται την ηθική, όποτε την συμφέρει, να αποσύρει τον κ. Καραλή.

Δεν έχουν ανάγκη τα ΕΛΠΕ από τέτοια στελέχη, αλλά από ανθρώπους με οντότητα.

Πως είναι δυνατόν να τρέξει τις προσλήψεις ο εν λόγω Δ/ντής, όταν τόσα χρόνια έχει παραβεί όλους τους κανόνες ηθικής και δικαίου;

Τέλος προτείνουμε στον «μπάτλερ», για το καλό του ιδίου αλλά και της Εταιρείας, αντί να κάνει παιχνιδάκια με την εθελούσια, να κάνει χρήση του προγράμματος της εθελούσιας και να αποχωρήσει, γιατί στο μέλλον ίσως δεν του προκύψει τέτοια ευκαιρία.

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ.
01/07/2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, οι


Πρωτοφανής ενέργεια της Διοίκησης των ΕΛΠΕ αποτελεί το γεγονός που έβαλε ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΠΕ στην συνεδρίαση της 25/06/09, για την μη παραμονή του σε αυτό, του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων και την προαναγγελία των δικαστικών αγωγών.
Αυτό φαίνεται, ότι είναι μια συνδυασμένη πολιτική επίθεση της σημερινής Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων, που εκφράζεται μέσω των διορισμένων από αυτήν Διοικητών: Βουρλούμη στον ΟΤΕ, Αθανασόπουλο στη ΔΕΗ, Αράπογλου στην Εθνική (αυτός ξεπέρασε κάθε όριο αφού έφτασε στον ξυλοδαρμό των εκπροσώπων των εργαζομένων) και Χριστοδούλου στα ΕΛΠΕ.
Βεβαίως, δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, ο οποίος μετά την αποτυχημένη του άσκηση καθηκόντων στην ΠΕΤΡΟΛΑ, ήρθε να ασκήσει με τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές διοίκηση στα ΕΛΠΕ, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα να διορισθεί ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, εκφράζοντας τα συμφέροντα του Ομίλου Λάτση, φέρνοντας παράλληλα από την αγορά και μια σειρά μετριότατων στελεχών όπως ήταν η περίπτωση της κ. Κουτσουμάρη.
Σε σας κ. Κωστόπουλε, αυτή την στιγμή έχουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εδώ δεν είναι η ΠΕΤΡΟΛΑ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της οικειοθελούς αποχώρησης που προτείνατε, το οποίο το ανασύρατε από τις αποτυχημένες σας συνταγές εκεί που είσασταν, μας βρίσκει και αντίθετους και αγανακτισμένους, αφού ψάχνετε την «τιμή» του κάθε εργαζόμενου για να τον σπρώξετε στην ανεργία, έστω και αν θέλει ακόμα 15 χρόνια εργασίας.
Το πλέον ανήθικο είναι το γεγονός της πρότασής σας περί μη αντικαταστάσης του εργαζόμενου που αποχωρεί. Και εδώ θέλουμε να καταγγείλουμε και την συναίνεση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΣΕΕΠ, όπου βάζει και την «ταφόπλακα» της Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων.
Εξ άλλου είναι πρόσφατη η επίσκεψη των κ.κ. Καραλή και Ψυλλάκη στην Καβάλα και η προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων, ότι αν δεν αποχωρήσουν, τότε θα πρέπει να εργασθούν στον Ασπρόπυργο!
Σε όλα αυτά τα τραγικά και πρωτοφανή γεγονότα, το ποιο τραγικό είναι η «στάση» και οι «υπηρεσίες» προς την Διοίκηση του «Προέδρου» του ΠΣΕΕΠ Π. Οφθαλμίδη. Φαίνεται ότι έχει ζηλέψει τον ρόλο του Νικολόπουλου στην ΠΕΤΡΟΛΑ, όταν ασκούσε τα καθήκοντά του εκεί ο κ. Κωστόπουλος.
Το γεγονός ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. ΕΛΠΕ στις 11/06/09, ο Οφθαλμίδης ζητά την παραίτηση του συν. Αθανασόπουλου καθώς και αίτηση συγνώμης και «όλως τυχαίως» η ανακοίνωση της Διοίκησης ΕΛΠΕ στις 26/06/09 ζητά τα ίδια ακριβώς, αποκαλύπτει τον ρόλο τους.

Το αποκορύφωμα της κατάλυσης της δημοκρατίας που ζήσαμε στο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ στις 22/06/09 από τον «Πρόεδρο» Οφθαλμίδη και τα «εξαπτέρυγά του» Κώτσια και Κωστόπουλο, που είχαν αναλάβει τον ειδικό ρόλο της στήριξης του «Προέδρου» και κατ’ επέκταση της Διοίκησης, στο να μη βάζει προς ψήφιση τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει και καλέσει το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ, ξεπερνά πλέον κάθε όριο.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος Τω Καίσαρι», όσον αφορά τον εκπρόσωπο του Αγωνιστικού Μετώπου, όπου συνέβαλε να καμφθεί η «Μουσουλίνειος στάση» του «Προέδρου».
Είναι καιρός πλέον, όλα τα μέλη του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ να αναλάβουν τις ευθύνες τους , ώστε να σταματήσει ο κατήφορος της λειτουργίας του Σωματείου μας.
Όπως οφείλει το Σωματείο να πάρει θέση και να καταγγείλει τα γεγονότα της ντροπής που συμβαίνουν και αφορούν τις εργολαβικές καθαρίστριες στα ΕΛΠΕ.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα συνεχίσει το έργο που της ανέθεσαν οι εργαζόμενοι, χωρίς

ούτε στιγμή να καμφθεί η αγωνιστικότητα, απέναντι στις προσπάθειες φίμωσης

από όπου και αν προέρχονται.

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ & Χ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΠΕ
ΜΗΤΡ. ΙΩΣΗΦ 8 546 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ. 232555 FAX. 241950

Θεσσαλονίκη 25-06-2009



Συναδέλφισες/οι

Δυστυχώς ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ξαναχτύπησε αυτή τη φορά με ανακοίνωση και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταγγέλλει την ίδια την παράταξη του.
Αφού κατηγορεί εμάς ως εντεταλμένους και παπαγαλάκια, επιτίθεται και πάλι στη σημερινή Διοίκηση και κυρίως στον κ.Καραλή, καταθέτοντας σαν στοιχεία κάποια παραστατικά για αποφάσεις της τότε Διοίκησης της ΕΛΠΕΤ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ του 1999.
Πράγματι σ’ αυτά φαίνεται ότι στις 24/05/2002 ο κ.Καραλής εκπληρώνει την απόφαση της Διοίκησης που χρονολογείτε από τις 8/05/1999 στην ΕΛΠΕΤ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ για ένα ποσό των 100.000$.
Που είναι το παράτυπο ή το παράνομο;
Δε μας λέει όμως ποιοί πήραν αυτή την απόφαση ούτε ποιός ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος το 1999 στην ΕΛΠΕΤ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ.
Αν θεωρεί την εκτέλεση της απόφασης παράνομη, ας μας απαντήσει ποιός έχει την ευθύνη, αυτοί που αποφασίζουν ή αυτοί που εκτελούν;(Ο γάιδαρος ή το σαμάρι;)
Επίσης αν πράγματι η όλη αυτή διαδικασία ήταν παράνομη γιατί ενώ το γνώριζε από 1999 το καταγγέλλει τώρα το 2009.
Στο σχολιασμό του (δεν ξέρουμε αν το καταλαβαίνει) αποτυπώνει το μπάχαλο που επικρατούσε επί εποχής ΠΑΣΟΚ στην Εταιρία που τόσο τώρα κόπτεται.
Αναφέρει ότι ο εξ απορρήτων του σημερινού Προέδρου είχε ιδρύσει μόνος του την OFFSHORE εταιρεία PANGΑEA και συγχρόνως ήταν και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΟΚΤΑ.
Αποφάσιζε η ΕΛΠΕΤ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ η PANGAEA εκτελούσε η ΟΚΤΑ πλήρωνε, τα έτρωγε ο κ.Καραλής και η Διοίκηση κοιμόταν.
Μάλλον για ανόητο περνάει τον κόσμο.
Μήπως αντί ο Πύργος να αλλάξει τον Μπάτλερ του είναι προτιμότερο η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ να αλλάξει τον Γραμματέα της;

BENEAS GEORGIOS είπε...

14.07.2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες δύο βδομάδες έχουμε γίνει θεατές μιας καλοστημένης παράστασης με πρωταγωνιστή τον συνάδελφο Αθανασόπουλο, ο οποίος στις 3 Ιουνίου 2009 στην Τακτική Συνέλευση των μετόχων αφού κατήγγειλε (ως κλέφτη) τον Γεν. Διευθυντή Χρηματοοικονομικών του Ομίλου των ΕΛΠΕ, κ. Σιάμισιη και λιθοβόλησε τους πάντες και τα πάντα, παρουσιάστηκε στη συνέχεια ως θύμα που προσπαθούν δήθεν η Διοίκηση, το ΠΣΕΕΠ και ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων (Παν. Οφθαλμίδης) να τον πάψουν σαν Εκπρόσωπο των Εργαζομένων από το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ.
Αρχικά διέδιδε ότι έγινε ψηφοφορία στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ και συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου ψήφισα την αποπομπή του, πράγμα που αμέσως μετά το μάζεψε. Μετά κατασκεύασε ότι δεν αντέδρασα!! όταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΠΕ, κ. Χριστοδούλου, ζήτησε να “σκεφτούμε ως εργαζόμενοι βλέποντας την συμπεριφορά του να συνεχίσει να είναι μέλος του Δ.Σ.”.
Θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, αλλά και στις δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (Ομοσπονδία, ΕΚΕΔΑ, καθώς και σε Σωματεία του Κλάδου) ότι βιαστήκανε να πάρουν θέση, χωρίς να κάνουν καν τον κόπο πριν βγουν να λένε όσα λένε, να μιλήσουν με το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ ως όφειλαν. Ήδη έχουν εκτεθεί, γιατί πήρα ξεκάθαρη θέση στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ (Συνεδρίαση 1138/ 25.06.2009) όπου απευθυνόμενος στον Πρόεδρο κ. Χριστοδούλου, του ξεκαθάρισα ότι η συμμετοχή των Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ είναι κατάχτηση των εργαζομένων, υπάρχει Νόμος και το Καταστατικό της Εταιρείας που το προβλέπει και ότι οι μόνοι που μπορούν να τους κρίνουν είναι οι εργαζόμενοι, θέση που ανακοινώθηκε και με την “ανοιχτή επιστολή” υπ’ αριθ. 278/ 03.07.2009 του ΠΣΕΕΠ.
Και βέβαια επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, για του λόγου το αληθές όλα αυτά θα αποδειχθούν από τα επίσημα πρακτικά που όταν μας δοθούν, θα τα κοινοποιήσω με Δημόσια Ανακοίνωση.

Συνέχεια...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλες αυτές τις ημέρες δέχθηκα μία ανήθικη, ανελέητη και άδικη κατασκευασμένη επίθεση από φαντασιόπληκτα και άρρωστα μυαλά και πολύ σύντομα θα λάμψει η αλήθεια. Θέλω να καταγγείλω την ενορχηστρωμένη επίθεση - στοχοποίηση μου με απώτερο στόχο όχι εμένα προσωπικά, αλλά το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ, από κύκλους εντός και εκτός ΕΛΠΕ.
Στα πλαίσια αυτού του στόχου ήταν και η μεθοδευμένη αίτηση υπ’ αριθ. 279/ 06.07.2009 για Έκτακτο Δ.Σ., όπου πρόθεση αυτών που την υπογράφουν ήταν η κατάθεση μομφής κατά του προσώπου μου. Βέβαια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ 12/07/2009 πέσανε οι μάσκες της υποκρισίας και όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τον συσχετισμό, τα πήραν όλα πίσω.
Παίχτηκε φοβερό παρασκήνιο όλες τις προηγούμενες ημέρες όπου αναζητούσαν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ένα σύγχρονο “αποστάτη” που θα έριχνε το Προεδρείο!!! Υπήρξαν απουσίες μελών στο συγκεκριμένο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ από τη συνεδρίαση, που ήταν αποτέλεσμα κομματικών και συνδικαλιστικών πιέσεων.
Βέβαια για την ταμπακέρα ούτε λόγος. Όλα ξεχάστηκαν. Με τον λόγο δηλαδή που ξεκίνησε η καταγγελία του συνάδελφου Αθανασόπουλου για το περίφημο τιμολόγιο των 2.950.000 εκατ. $, κανείς δεν ασχολήθηκε και το γεγονός ότι δεν προέκυψε μέχρι τώρα κανένα επιλήψιμο στοιχείο, κουβέντα...
Και αναρωτιέμαι αλήθεια, μπορεί όποιος θέλει να ρίχνει “ρουκέτες”, να σπιλώνει υπολήψεις και να μην είναι υποχρεωμένος να τις αποδεικνύει;;;
Εάν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ενοχές, κατατείθενται χωρίς δεύτερη κουβέντα στον Εισαγγελέα, αλλιώς είναι κοινές συκοφαντίες.
Και αυτά ήταν η μια πλευρά. Μια άλλη επιλογή ήταν να ξεθάψει στοιχεία ο συν. Αθανασόπουλος που αφορούν την περίοδο 1999 – 2002 “καρφώνοντας Συντρόφους του” (Θ. Καραχάλιο, Αρ. Βακιρλή, Τζέλα, Μωραΐτη, Β. Παπανδρέου, Α. Τσοχατζόπουλο) για τη δράση τους, που είχε να κάνει με τις επενδύσεις των ΕΛΠΕ στα Βαλκάνια, αποπροσανατολίζοντας και διεστραβλώνοντας, για να χρεώσει άλλους, αναδεικνύοντας σκάνδαλα στα ΕΛ.ΠΕ. σήμερα!!!
Επειδή όμως έπρεπε να δικαιολογήσουν την μομφή που ετοίμαζαν για να ρίξουν το Προεδρείο, χρησιμοποιήθηκαν και διάφοροι χαρακτηρισμοί για να δείξουν ότι το Προεδρείο είναι “εργοδοτικό” όπως “Συνεταιράκια” - “Μουσουλίνειος στάση του Προέδρου” – “εξαπτέρυγα” και πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα. Εμείς τους απαντάμε. Να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς εκεί που φτύνουμε δεν γλείφουμε. Να θυμίσουμε, γιατί φαίνεται κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη, τη δράση και την λειτουργία τους όταν ήταν αυτοί στο Προεδρείο, όπου ο σημερινός “Μπάτλερ” τους εξυπηρετούσε τον αποκαλούσαν “Πέτρο μου” για τα διάφορα “ραβασάκια για ρουσφετάκια” που του έδιναν!!!
Και βέβαια με αναγκάζουν να τους θυμίσω τη δική τους δήλωση σε Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ “ότι ο χορός του Σωματείου του 2007 μπήκε μέσα και ότι τους “την πέσανε οι μπράβοι” και αναζήτησαν χρήματα από την Paneuropean (του Λάτση βεβαίως - βεβαίως) ξεχνώντας ακόμη και να τα γράψουν στο βιβλίο του Ταμείου του Σωματείου!!!

Συνέχεια...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα 20 χρόνια της Συνδικαλιστικής μου Δράσης (στα περισσότερα υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης) λειτούργησα νομίζω με ευπρέπεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συνάδελφοι μου.
Οι αγώνες και οι αγωνίες μου για όλα τα μεγάλα ζητήματα (Ιδιωτικοποίηση - Ενιαίο Σωματείο - Βελτίωση Εργασιακών Συνθηκών - Δικαστικοί Αγώνες) και κυρίως η προσπάθειά μου μαζί με συντρόφους και συναγωνιστές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα σε κοινό ψηφοδέλτιο, καθώς και η διαπαραταξιακή διαχείριση στο Σωματείο όλα αυτά τα χρόνια, δεν επιτρέπουν σε κανένα όψιμο κομματικό παράγοντα να αμφισβητήσει το έργο και την συμβολή μου στην κοινή μας προσπάθεια για καθαρό Σωματείο απαλλαγμένο από κομματικές ίντριγκες και ανατροπές.
Οι μόνοι καθημερινοί κριτές μας είναι οι εργαζόμενοι στους οποίους και δίνουμε λογαριασμό και όχι σε κομματικούς μηχανισμούς και “ανησυχούντες” εργατοπατέρες.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ
Μέλος Δ.Σ. ΕΛ.ΠΕ. – Εκπρόσωπος
Εργαζομένων

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αρ. Πρωτ: …278….. Ασπρόπυργος 03/07/09


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: ΠΟΕΠΔΧΒ
ΕΚΕΔΑ
ΚΟΙΝ : ΓΣΕΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ
ΗΜΕΡ : 03/07/09

Συνάδελφοι

Από τις ανακοινώσεις – επιστολές σας αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε τα όσα ισχυρίζεστε ότι συμβαίνουν στα ΕΛ.ΠΕ και τα οποία καταγγέλλετε, καθώς και τα συναισθήματα που σας προξένησαν.
Δεν πληροφορηθήκαμε όμως για την βασιμότητα των «καταγγελιών» σας, η οποία είναι αναγκαία για να προστατευτούν τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπείτε. Το ΠΣΕΕΠ επέλεξε να ανήκει σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο στη δύναμή σας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας μαζί με τις δυνάμεις και των άλλων Σωματείων, για να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και φαινόμενα σαν αυτά τα οποία καταγγέλλετε, όταν και όπου συμβαίνουν πραγματικά.
Γνωρίζουμε ακόμα από τα άρθρα των καταστατικών σας, ότι πρέπει να εκπροσωπείτε τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου και της περιοχής αντίστοιχα και πρέπει να συνεργάζεστε με αυτές όταν σας ζητείται, σεβόμενοι την αυτοτέλειά τους και τις αποφάσεις τους χωρίς να τις υποκαθιστάτε. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας κατακτήθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ και το Σωματείο τους και αυτοί οι ίδιοι θα προστατέψουν την κατάκτησή τους αν αμφισβητηθεί από οιονδήποτε, χωρίς αυτόκλητους προστάτες.
Με τις ανακοινώσεις σας δεν φαίνεται να σας απασχολεί τίποτα από όλα αυτά, παρά μόνο να αναπαράγετε σε διατεταγμένη υπηρεσία τις ανακοινώσεις «καταγγελίες» της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ-ΕΛΠΕ και του κατά φαντασία μόνιμα «διωκόμενου» συν. Αθανασόπουλου, ακολουθώντας τα σκοτεινά μονοπάτια των προσωπικών επιδιώξεων που οδηγούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ανυποληψία. Αν και του ζητήθηκαν στοιχεία από το Σωματείο στο Δ.Σ. της 22/06/09 για να καταγγείλουμε και εμείς πράξεις – παραλείψεις ή φαινόμενα διαφθοράς, αρνήθηκε να μας τα παρουσιάσει.
Πρέπει να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ επέλεξαν να βγάλουν το Σωματείο από αυτό το τούνελ και θα τα καταφέρουν, αρνούμενοι να σας ακολουθήσουν. Μείνετε εσείς με τις δήθεν «καταγγελίες» σας για τις κομματικές, τις παραταξιακές και τις πελατειακές σας ανάγκες, αγκαλιά με ό,τι εκτρέφετε και στηρίζετε στα ΕΛ.ΠΕ.
Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείτε να αγνοήσετε το Σωματείο μας και συνδιαλέγεστε με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ χωρίς εμάς για εμάς, μένει σε μας να σκεφτούμε αν μπορεί και πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε και να συμμετέχουμε σε οργανώσεις που επέλεξαν να μετατραπούν σε κλειστά κλάμπ και μηχανισμούς μιας ηγετικής ομάδας, της ΠΑΣΚΕ-ΕΛΠΕ, και όχι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ανοιχτές στα Σωματεία - μέλη τους και την κοινωνία.
Αν αποφασίσετε ποτέ να ασχοληθείτε σοβαρά και υπεύθυνα με τα προβλήματα των εργαζομένων, είμαστε εδώ και σας περιμένουμε.
Μέχρι τότε, αν δεν γίνεται να σας έχουμε δίπλα μας στον καθημερινό μας αγώνα για τα προβλήματά μας, τουλάχιστον μη σας έχουμε απέναντί μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από τη βιομηχανία ανακοινώσεων που έχει στηθεί εδώ και ένα μήνα περίπου...
Επιστρατεύτηκαν υπαρκτοί και ανύπαρκτοι, σωματεία και σωματεία σφραγίδες, αγανακτισμένοι από τη συμπεριφορά της Διοίκησης και υπερασπιστές της Διοίκησης… για μια δήλωση του διορισμένου από την Α-δεξιά Κυβέρνηση, κ. Χριστοδούλου, που και να μην είχε γίνει κάτι άλλο θα εφεύρισκαν για να κάνουν σαματά…
Πάντως εγώ αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι η πλήρης ταύτιση και σύμπλευση ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στα ΕΛΠΕ ! ! !

Μήπως είμαι χαζοοοός ; ; ;


Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο συνδικαλιστικό προηγούμενο διαχρονικά και πανελλαδικά !

Μήπως, λέω μήπως τα αρμόδια όργανα της Α-δεξιάς πρέπει να δώσουν κάποτε την αρμόζουσα λύση σε αυτή την ερμαφρόδιτη κατάσταση ; ; ; ; ;

BENEAS GEORGIOS είπε...

Όσοι έχουν εντρυφήσει στις κομματικές οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά τη συνταγή της βιομηχανίας τηλεγραφημάτων διαμαρτυρίας…
Για να μη μας περνούν και μπιτ για μπιτ UFO !

zarkadaki είπε...

Αρ. Πρωτ: …346... Ασπρόπυργος 15/07/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από αίτημα 10 συναδέλφων μελών του Δ.Σ. από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ συνεδρίασε έκτακτα το Δ.Σ. στις 12/07/2009 στις ΒΕΘ, στο οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα η έντονη διαμαρτυρία μας και η καταγγελία του Προέδρου του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, κ. Χριστοδούλου, για όσα εξέφρασε σαν άποψη και αποτυπώθηκαν στην ανακοίνωση της Διοίκησης των ΕΛΠΕ γύρω από την συμμετοχή των Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Παρότι που με προηγούμενη ανακοίνωση του Σωματείου υπ’ αριθ. 278/ 03.07.2009 υπήρχε ξεκάθαρη τοποθέτηση στο θέμα που αφορά τη δήλωση του κ. Χριστοδούλου για τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων, το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ επιβεβαίωσε με ομόφωνη απόφασή του το αυτονόητο.
Απαιτούμε από τον κ. Χριστοδούλου να αναθεωρήσει με δήλωσή του τις απόψεις του γύρω από τη συμμετοχή των εργαζομένων και να αντιληφθεί ότι οι Εκπρόσωποι στο Δ.Σ. κρίνονται μόνο από τους εργαζόμενους που τους εξέλεγξαν και από κανένα άλλο.
Δυστυχώς όμως εδώ σταμάτησε και η ομοφωνία μας με τους συναδέλφους που συγκάλεσαν το Δ.Σ.

Συνάδελφοι
Τις τελευταίες μέρες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ μαζί έχουν επιστρατεύσει έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό κορυφαίων στελεχών, συνδικαλιστών, στελεχών της ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία, τα Εργατικά Κέντρα, μαζί με τοπικά στελέχη και κομματικούς παράγοντες, με στόχο να επηρεάσουν μέλη του σημερινού Προεδρείου προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι συσχετισμοί για την ανατροπή του. Για το λόγο αυτό, επιστρατεύοντας ένα σωρό ανυπόσπαστα ψεύδη κατά του Προέδρου, συγκάλεσαν Δ.Σ.
Δυστυχώς για εκείνους, δεν τους προέκυψε όπως τα σχεδίαζαν. Έτσι βρέθηκαν σε αδυναμία να δικαιολογήσουν την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. που ζήτησαν κατακαλόκαιρο (γνωρίζοντας ότι το μισό Δ.Σ. ήταν σε άδεια) και έψαχναν τρόπο να δικαιολογήσουν το κατ’ επείγον της σύγκλισης και δεν άργησαν να το βρουν.
Πρότειναν απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόφαση της Εταιρείας, για τις οικιοθελείς θεωρώντας ότι ισοδυναμούν με απολύσεις.
Εδώ έχουμε την αποθέωση του παραλογισμού και της σκοπιμότητας που ταλαιπωρεί και υπονομεύει τις λειτουργίες του Σωματείου καιρό τώρα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι την πρότασή τους υποστήριξε και συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ., από την ομάδα τους, που υπέβαλε αίτηση να φύγει με οικιοθελή.
Ζητά δηλαδή ο συνάδελφος, να κάνουμε απεργίες για τις οικιοθελείς που ο ίδιος κάνει χρήση. Απ’ αυτό μπορείτε να καταλάβετε τη σοβαρότητα της πρότασης που κατέθεσαν και πόσο πιέστηκε ο συνάδελφος, για να οδηγηθεί σε μια τέτοια στάση.

zarkadaki είπε...

Εμείς, συνάδελφοι, δεν θα συναινέσουμε σε αυτό το ευτελισμό των θεσμών, ούτε χαιρόμαστε για τον αυτοεξευτελισμό μελών του Δ.Σ. Ας προστατέψουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους από όσους τους χρησιμοποιούν.
Καταγγέλλουμε ακόμη ως απαράδεκτες, που θυμίζουν άλλες εποχές, τις “ανώνυμες απειλές” και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου για τη στάση που επέλεξε να κρατήσει, ως αναφορά τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με Συνδικαλισμό και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας.
Όσο για τη βιομηχανία ανακοινώσεων που έχει στηθεί με τις καταγγελίες που γελοιοποιούν τους εμπνευστές τους, θα ήταν χρήσιμες αν έδειχναν την ίδια ευαισθησία για πραγματικές συνδικαλιστικές διώξεις στον κλάδο, όπως του συν. Αντιπροέδρου Κονιτόπουλου, συνδικαλιστή της “MELKO PETROLEUM Α.Ε.” (Μελισσανίδης), που διετέλεσε επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας του Σωματείου “ΠΡΟΜΗΘΕΑ” και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας. Ο συνάδελφος ζητά εναγώνια τη στήριξή της Ομοσπονδίας, απέναντι στο όργιο αυθαιρεσίας και την πραγματική τρομοκρατία του εργοδότη, που απειλεί με απόλυση για τη συνδικαλιστική του δράση και βρίσκει την Ομοσπονδία αδιάφορη. Είμαστε στο πλευρό του και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του.

Συνάδελφοι
Όλα αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες, δεν μπορούν να συνεχιστούν, έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Επιτέλους ας τελειώνουν με τα παιχνίδια και ας αφήσουν το Σωματείο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και όχι με τους καημούς μιας ηγετικής ομάδας.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
15 / 7 / 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Το έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ ζητήθηκε γιατί ο Πρόεδρος μέχρι σήμερα λειτουργεί «πραξικοπηματικά» άλλοτε μη υλοποιώντας αποφάσεις και άλλοτε αλλοιώνοντας τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Θα εξηγήσουμε πλέον με την σημερινή μας ανακοίνωση , ένα – ένα τα σημεία , ώστε να σταματήσει η κοροϊδία και ο κατήφορος του Προέδρου και των υποστηρικτών του .

1) Η ανοιχτή επιστολή (και όχι ανακοίνωση) του ΠΣΕΕΠ στις 03/07/09, βγήκε για να «μαλώσει» τα Δευτεροβάθμια Όργανα και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που απλά διαβάσανε την ανακοίνωση της Διοίκησης Χριστοδούλου στις 26/6/09 και αντέδρασαν συνδικαλιστικά όπως ήταν φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση δεν καταφέρθηκαν κατά του ΠΣΕΕΠ , αλλά κατά των απόψεων που δημόσια εξέφρασε η Διοίκηση .
Αντιθέτως οι της Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΣΕΕΠ με την «ξεκάθαρη θέση» ; στην ανοιχτή τους επιστολή στις 03/07/09 όπου αναφέρουν ότι «η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας κατακτήθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ. και το Σωματείο τους και αυτοί οι ίδιοι θα προστατέψουν την κατάκτησή τους αν αμφισβητηθεί από οιονδήποτε». Ρωτάμε τόσο «ξεκάθαρη είναι η θέση τους».
2) Όσο για τις τελευταίες ημέρες που αναφέρουν στην χθεσινή ανακοίνωσή τους ότι η ΠΑΣΚΕ έχει επιστρατεύσει ένα ολόκληρο κομματικό μηχανισμό κορυφαίων στελεχών, συνδικαλιστών , στελεχών της ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίας, Εργατικών Κέντρων και τοπικών στελεχών , ώστε να επηρεάσουν μέλη του σημερινού προεδρείου , προκειμένου να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για την ανατροπή του, χρησιμοποιώντας ανυπόστατα ψεύδη, απαντάμε τα εξής :
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ δεν έκρυψε ποτέ , ότι πράγματι συνομιλεί με κορυφαία στελέχη και με συνδικαλιστικά στελέχη Πρωτοβάθμιων , Δευτεροβάθμιων Σωματείων και της ΓΣΕΕ, με στόχο να επιτευχθούν οι προϋποθέσεις αντίδρασης και αντίστασης στις αντεργατικές επιλογές των Διοικούντων .

Συνέχεια.....

Ανώνυμος είπε...

...Συνέχεια

Σε καμία περίπτωση δεν θα «συνωμοτούσαμε» με όλους τους παραπάνω, ώστε να ανατρέψουμε το Προεδρείο. Αυτό μάλλον θα το καταφέρουν μόνοι τους.
Δύο ειδών απουσίες μελών ΔΣ υπήρξαν στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΣΕΕΠ στις 12/07/09. Η πρώτη, αφορούσε την υγιή αντίδραση μέλους του ΔΣ απέναντι σε όσα έχει δει στην εσωτερική λειτουργία της Εκτελεστικής Γραμματείας και δεν ανέχεται άλλο πλέον την κατάντια της . Η δεύτερη απουσία μέλους του ΔΣ, ρωτάμε ήταν αποτέλεσμα κομματικών , συνδικαλιστικών πιέσεων ή πρακτικών Μαφίας ;
Άλλοι είναι που κρύβουν τις κομματικές συγγένειες με τους γραφικούς Νομάρχες Θεσσαλονίκης, όπου οι περισσότερες προσλήψεις στις ΒΕΘ , «εγκρίνονται» πρώτα στα γραφεία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Θεωρεί ο πρόεδρος ΠΣΕΕΠ «ακομμάτιστη» ή «υπέρβαση» της συνδικαλιστικής του λειτουργίας την πρόσληψη συγγενικών προσώπων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας ;
Τι έπραξε ο «ακομμάτιστος» Πρόεδρος του Σωματείου όταν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έδωσε άδεια στους Λευκορώσους να εργαστούν στις ΒΕΘ με μισθούς πείνας , από την ανατολή έως την δύση του ηλίου, όταν ήδη η Θεσσαλονίκη είναι πρωταθλήτρια ανεργίας;
Σε όλα αυτά , ποιος είναι ο ρόλος του Διευθυντή προσωπικού στις ΒΕΘ κ. Ζαγκλιβερινού που κάνει προτάσεις δύο μισθολογικών κλιμακίων , παρουσία του Προέδρου ΠΣΕΕΠ;
3) Για την ταμπακιέρα θα μιλήσουν επιτέλους ; Για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος συν. Οφθαλμίδης αποδέχτηκε την εθελουσία έξοδο με ταυτόχρονη κατάργηση θέσεων εργασίας , θα υπάρξει απάντηση ; Ή είναι σαν τις κουβέντες που λέει για την κατάργηση της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των νεοπροσληφθέντων απειλώντας ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι αιτία πολέμου με την Εταιρεία .
Κουραστήκαμε παιδιά από τους « τόσους άσφαιρους πολέμους». Κάντε μια ανάπαυλα να ανασάνουμε . Πράγματι όλα αυτά που ζούμε αυτές τις ημέρες δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Πράγματι ο Πρόεδρος έχει ξεπεράσει κάθε όριο και επιτέλους πρέπει να τελειώσουν τα παιχνίδια. Το Σωματείο πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων .
Προτείνουμε στον Πρόεδρο ΠΣΕΕΠ αντί να καταγγέλλει μέσα από την χθεσινή ανακοίνωση τα δρώμενα της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ, να μοιράσει το CD με τα πρακτικά της συνεδρίασης του έκτακτου ΔΣ της 12/07/09 .


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Ανώνυμος είπε...

16/7/2009


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συναδέλφισσες , οι ,


Μετά από 18 ημέρες «αδράνειας και σιωπής» ο έτερος εκπρόσωπος των Εργαζομένων συνάδελφος Οφθαλμίδης απάντησε ως ο «ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ». Αλλά σε τι απάντησε;
Αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του ότι «Δήθεν η Διοίκηση» προσπαθεί να με πάψει ως εκπρόσωπο των Εργαζομένων από το Δ.Σ. ΕΛΠΕ. Στην συνέχεια αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδούλου «ζήτησε» από τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους να σκεφθούν για το αν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος του Δ.Σ. ΕΛΠΕ.
Μα καλά, ο ίδιος δεν διάβασε την ανακοίνωση της Διοίκησης ΕΛΠΕ στις 26/06/09; Δεν τον εκθέτει ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ;
Επειδή εξέφρασε την επιθυμία ο συνάδελφος Οφθαλμίδης να κοινοποιήσει δημόσια τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. ΕΛΠΕ στις 25/06/09, τον προκαλώ άμεσα να βγάλει δημόσια πρώτα την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. ΕΛΠΕ στις 11/06/09.
Συγκεκριμένα σε αυτή την συνεδρίαση, ο συνάδελφος ζητά ερήμην μου την παραίτησή μου. Από πού άραγε; Ζητά επίσης από τον Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΠΕ να αντιδράσει ανάλογα. Πράγματι ο κ. Χριστοδούλου αντέδρασε δημόσια μέσω της ανακοίνωσης της Διοίκησης στις 26/06/09.
Όσον αφορά την πραγματική επιτέλους θέση του ΠΣΕΕΠ, αυτή προέκυψε στο τελευταίο έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ στις 12/07/09 μετά από την πρόταση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.
Συνάδελφε, την θυματοποίηση ενώ την έγραψες σε ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ στις 24/06/09, εσύ τελικά είσαι αυτός που την «ζήλεψες» και την επιχειρείς μέσα από την ανοιχτή επιστολή σου.
Σχετικά με τα στοιχεία που ανέφερα στο Δ.Σ. ΕΛΠΕ και αφορούν τα τιμολόγια της offshore του ποσού των 2.950.000 $, το αρμόδιο Διευθυντικό Στέλεχος που διενήργησε «τον ενδελεχή εσωτερικό έλεγχο», ανέφερε ότι τυπικά έχω δίκιο, αλλά ότι έγινε λάθος εκ παραδρομής.
Τελικά συνάδελφε, τον Εισαγγελέα που επικαλείσαι, εσύ τον κάνεις; Αυτή είναι η αποστολή σου;
Αναρωτιέμαι, γιατί άραγε στην πρόσφατη συνάντηση της ΠΟΕΠΔΧΒ με την Διοίκηση ΕΛΠΕ, διερωτάται ο κ. Χριστοδούλου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, γιατί θέλουμε να «ρίξουμε» τον συνάδελφο Οφθαλμίδη από Πρόεδρο ΠΣΕΕΠ.

Συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

...Συνέχεια

Όσον αφορά για τις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ που θίγεις ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων και δεν κατανοώ τι ακριβώς θέλεις να καταφέρεις, ίσως συνταυτίζεσαι με την άποψη του Προέδρου κ. Χριστοδούλου, που με προλόγισε στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων ως Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.
Σχετικά με την περίοδο 1999 – 2002 που αναφέρεις και μια σειρά επιφανών ονομάτων, τα οποία και σέβομαι, απ’ ότι ξέρω η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν την δραστηριότητα του σημερινού Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΕΛΠΕ. Αν και εσύ θέλεις να πεις ότι στα στοιχεία που κατέθεσε η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, εμπλέκονται οι παραπάνω, δεν έχεις παρά να το αποδείξεις, όπως το έπραξε η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.
Ως προς το θέμα του χορού ΠΣΕΕΠ το 2007, που και αυτό αφορά την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, σου θυμίζω ότι απασχόλησε συνεδρίαση Δ.Σ. του Σωματείου. Εκεί εισηγήθηκε για άλλη μια φορά ότι η χορηγία που δόθηκε από την Εταιρεία προς το Σωματείο, με πρωτοβουλία μας δόθηκε για την αποκατάσταση σοβαρού προβλήματος υγείας παιδιού συναδέλφου μας από την ΑΣΠΡΟΦΟΣ και ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν αίσιο.
Συναδέλφισσες, οι,
Ο ρόλος του Εκπροσώπου των Εργαζομένων δεν είναι να εξαπολύει, μετά από 18 μέρες «αδράνειας», ύβρεις εναντίον της ΓΣΕΕ, των Δευτεροβάθμιων Οργάνων και των Σωματείων και τούτο διότι τοποθετήθηκαν δημόσια στο αυτονόητο, διαβάζοντας την ανακοίνωση της Διοίκησης ΕΛΠΕ.
Δεν «καλύπτεις», με αυτό τον τρόπο τις όποιες επιλογές έχεις κάνει.
Όπως επίσης δεν μπορείς να «καλύψεις» την πορεία σου συνάδελφε Οφθαλμίδη ενάμιση χρόνο τώρα, ως Εκπροσώπου των Εργαζομένων.
- Ενέκρινες την καταβολή μπόνους στους Συμβούλους Διοίκησης.
- Αποδέχτηκες την καταβολή μερίσματος στους Μετόχους, όταν τα οικονομικά
αποτελέσματα της Εταιρείας είναι ιστορικά τα χειρότερα.
- Απείχες της ψηφοφορίας για την μίσθωση του Νέου Κτιρίου στο Μαρούσι (σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου), με μηνιαίο μίσθωμα 300.000 €
- Υπερψήφισες την αποχώρηση των ΕΛΠΕ από την Λιβύη, «ανοίγοντας» ταυτόχρονα και θέμα αποχώρησης των ΕΛΠΕ από την Αίγυπτο.
- Συμφώνησες με την προαγωγή του σημερινού Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΕΛΠΕ.
Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας Εκπρόσωπος των Εργαζομένων;
Πράγματι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους «ανησυχούντες» εργατοπατέρες.


Αλέξης Αθανασόπουλος
Εκπρόσωπος των εργαζομένων
Μέλος Δ.Σ. ΕΛΠΕ