Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Το χρονικό του Δαρείου

Ένα ευχάριστο, δροσερό, σαρκαστικό και αυτοκριτικό μυθιστόρημα του Γιώργη Γιατρομανωλάκη, για τις διακοπές μας.
Πολλοί, θα θυμηθούμε πολλά από τα μεταπολιτευτικά και τα χρόνια της… αλλαγής !
.
1η Ελληνική Έκδοση: 2008
Εκδότης: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αριθμός σελίδων: 229
Κυκλοφορεί η 3η έκδοση
Είναι δικό σας με κάτι λιγότερο από 15 €

- Ποιος ο Δαρείος και ποίον το όραμα αυτού; - Ο Δαρείος είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΓΑΛΑΚ και Ηγεμόνας μας. Όραμα του είναι η Μεγάλη Αλλαγή, εδώ και τώρα. Έχει πολλές αγαπημένες, αλλά η επίσημη είναι μόνο μία.
- Τι είναι και τι θέλει το ΠΑΓΑΛΑΚ; - Το Πανεθνικό Γατανιστικό Λαϊκό Κίνημα (ή Κόμμα) προήλθε από το Πανεθνικό Αντιστασιακό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΠΑΑΜ). Μετά τη μεγαλειώδη νίκη μας ενάντια στην ξενοκίνητη Χούντα του Παλατιού, ο Δαρείος με σύνθημα «ο Λαός στην εξουσία, οι σύντροφοι στη Βουλή», συνέτριψε τις παλαιοκομματικές φυλές των Μεγαλό και Μικρό και κέρδισε τις εκλογές.
- Ποιοι υπήρξαν οι Έλληνες Γατάν, τι είναι ο γατανισμός και ποία η σχέση αυτού με την Παράταξη; - Οι Έλληνες Γατάν (γατάνθρωποι) είναι μία άγνωστη φυλή των αρχελλήνων, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Σύμβολό τους ήταν ένας πανέμορφος γάτος με κεφάλι ανθρώπου. Μερικά από τα συνθήματά τους ήταν, «Τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα», «Ζήτω η ανέμελη κατανάλωση της Ευτυχίας και ο έρωτας», «Ζήτω οι σταθερά ωφέλιμες για μας Αλλαγές».
- Ζει ή απέθανε ο Δαρείος; - Ο Δαρείος ακολούθησε την ανθρώπινη μοίρα, όμως για μας τους ανένδοτους παραμένει αιώνια ζωντανός. Μερικοί βλέπουν το Φάντασμα του Δαρείου να κυκλοφορεί κάθε νύχτα στους διαδρόμους της Βουλής των Ελλήνων. Έξαλλο.
.
Είναι το Χρονικό της ανόδου αλλά και της πτώσης ενός πολιτικού κινήματος, η ανιστόρηση από έναν φανατικό οπαδό της θριαμβευτικής αλλά και τραγικής εντέλει πορείας ενός Ηγέτη και Εραστή που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο «Δαρείος». Ιστορία σοβαρή ή φάρσα της νεότερης Ιστορίας μας; Παρωδία πολιτική ή έκθεση του βίου και της πολιτείας του Δαρείου;
.
Γιώργης Γιατρομανωλάκης
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: