Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Όπως σε κάθε εκλογές, όλοι πήραν το μήνυμα ! ! !

Φωτογραφία από επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου
στην Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής στο Χαϊδάρι.
.
ΛΑΟΣ ο μεγάλος νικητής...
και... ΣΥΡΙΖΑ ο μεγάλος ηττημένος
κόντρα στις προβλέψεις των...
δημοσκόπων (δημοκόπων).

Μετά το πέρας των Ευρωεκλογών τα αποτελέσματα και τις δηλώσεις των αρχηγών η σκυτάλη από τα χέρια των δημοσκόπων περνά στα χέρια των πολιτικών αναλυτών.
Τις επόμενες ημέρες θα βαρεθούμε να διαβάζουμε αναλύσεις και να δεχόμαστε διαβεβαιώσεις από τα κόμματα πως έλαβαν το μήνυμα.
Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε πως συνολικά στην Ευρώπη είχαμε πλήρη επικράτηση της Κεντροδεξιάς, εκρηκτική άνοδο της Ακροδεξιάς και καταποντισμό των Σοσιαλιστών.
Συνεχίζοντας στην Ελλάδα διαπιστώνουμε πρώτα απ’ όλα την αποτυχία πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.
Οι άνθρωποι ή άσχετοι με το αντικείμενο είναι ή δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία πραγματοποιούν και κατά τη γνώμη μου μάλλον το δεύτερο συμβαίνει.
Φαίνεται πως κάποιοι πληρώνουν πολύ καλά για να μας χειραγωγούν και να πετυχαίνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους. (Βλέπε νταβατζήδες – Μπαϊρακτάρης).
Πώς να εξηγήσει κανείς τα ποσοστά που έδιναν σε Οικολόγους, ΣΥΡΙΖΑ (συν) και ΛΑΟΣ (πλην);
Πώς να εξηγήσει κανείς τις 8 μονάδες (συν) των exit polls στο ΠΑΣΟΚ;
Γιατί τα ΜΜΕ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ήθελαν ντε και καλά τους Οικολόγους ψηλά και γιατί;
Γιατί δεν έτυχαν ανάλογης προβολής κόμματα όπως το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑΜΜΕ);
Βέβαια δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τους στόχους τους γιατί οι Οικολόγοι πέρασαν οριακά και απ’ ότι φαίνεται χωρίς καμιά προοπτική εν όψει Βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος χαμένος των Ευρωεκλογών σύμφωνα με τις προσδοκίες που εντέχνως είχαν καλλιεργηθεί και ο ΛΑΟΣ ο μεγάλος νικητής.
Ότι έδινε πόντους στο ΛΑΟΣ ήταν αυτό που στερούσε πόντους από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε ακριβά την πολιτική του υπέρ των περιθωριακών, των λαθρομεταναστών, των πρωτοφανών επεισοδίων στην Αθήνα το Δεκέμβριο, αλλά και τη βιομηχανία προσφυγών στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του ΠΑΟ, των ΕΛΠΕ και κάθε έργου ανάπτυξης ανά την επικράτεια.
Το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε κατά κράτος στις δημοσκοπήσεις και στα exit polls ενώ στην πραγματικότητα η ΝΔ παραμένει ζωντανή, (αν και ηττημένη), μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και είναι στο χέρι της πως θα το διαχειριστεί εν όψει των επερχόμενων Βουλευτικών.
Δεν πρόκειται να κάνω υποδείξεις αλλά περιμένω, άλλωστε κατά καιρούς έχουμε επισημάνει από αυτό το blog τις περισσότερες παθογένειες…
Με 1.000.000 Νεοδημοκράτες στις πλαζ και τους υπόλοιπους στα μικρά κόμματα (λοιπά) και με 7% ο ΛΑΟΣ, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις επερχόμενες εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ αφαίμαξε τον ΣΥΡΙΖΑ που δύσκολα θα πέσει πιο κάτω, πέτυχε υψηλή συσπείρωση, λύσσαξαν τα ΜΜΕ υπέρ του, εκμεταλλεύτηκε τη διεθνή συγκυρία, εκμεταλλεύτηκε τους ερασιτεχνισμούς της ΝΔ στην υπόθεση SIEMENS και πέτυχε μια Πύρρειο νίκη στις…
κάλτσες των Ευρωεκλογών της… 7ης Ιουλίου.
Με Βενιζέλο, σαφώς το τοπίο θα ήταν εντελώς διαφορετικό και τολμώ να πω μη αναστρέψιμο.
Αξιοπρεπέστατο προεκλογικό αγώνα έκανε το ΚΚΕ που διατήρησε την τρίτη θέση αποκομίζοντας και κάποια οφέλη ανεβάζοντας το ποσοστό του σε σχέση με τις Βουλευτικές του 2007, μιλώντας πολιτικά και απέχοντας από αντιπαραθέσεις που είναι συνυπεύθυνες για την εκρηκτική άνοδο της αποχής των ψηφοφόρων που άγγιξε το 50%.
Τέλος για όσους επιχειρούν συγκρίσεις με τις Ευρωεκλογές του 2004, πρέπει να πω πως βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, διότι οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και στις εκλογές του 2004 δεν υπήρχε πολιτικό διακύβευμα.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Το ποσοστό του ΛΑΟΣ θα ήταν πιο μεγάλο εάν ο Καρατζαφέρης δεν άφηνε κατά καιρούς υπονοούμενα περί στήριξης της Κυβέρνησης.
Αυτό έστειλε πολλούς σε μικρότερα κόμματα ή απευθείας για καλοκαιρινές διακοπές...
Τώρα όσον αφορά την παραλαβή του μηνύματος από τη ΝΔ, είναι δικό της πρόβλημα εάν το έλαβε και πως θα το διαχειριστεί.
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν της επιτρέπει θεραπεία με ΓΡΑΨΑΡΧΙΔΙΝΗ !

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΠΤΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΠΙΠΤΗ Η ΡΑΒΔΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΛΙΜΑΡΙΑ.ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμμένο. κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί αυτό το νεοταξικό μόρφωμα που σαν μαϊμού προπαγανδίζει τις αρχές της παγκοσμιοποίησης με τόση λύσσα και καταφέρνεται με τόση μανία εναντίων των Ελλήνων. Νόμιζαν ότι είναι όλοι πρόβατα και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.Κούνια που σας κούναγε!

Περιμένετε να δείτε την ταφόπλακα που ετοιμάζει ο ελληνικός λαός για το ΣΥΡΙΖΑ και τους αμερικανο-πράκτορες κουκουλοφόρους που διέλυσαν και εξευτέλισαν την ελληνική κοινωνία διεθνώς. Τρέμετε, ούτε στην βουλή δεν θα ξαναμπείτε καραγκιοζάκια της Νέας Τάξης, νεόπλουτοι παίδες και λαμόγια των Βορείων Προαστείων, που έχετε διαλύσει την Ελλάδα και το μόνο που σας καίει είναι να καταργήσετε φασιστικά κάθε τι που είναι ελληνικό.

Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το "παρωχημένο"-όπως εσείς αποκαλείτε- ΚΚΕ που σας ανακόπτει και σας ξεμπροστιάζει κάθε μέρα για το γελοίο και ανθελληνικό ρόλο σας. Αυτοί όμως είναι δίπλα στον λαό με τις σωστές, παραδοσιακές "κόκκινες" αρχές και καταδικάζουν την Νέα Τάξη, ενώ εσείς είστε φορείς των "πορτοκαλί","ροζ" και άλλων "ουράνιου τόξου" χρωμάτων ιδεών της χωρίς να κρατάτε ούτε τα προσχήματα!

Η άνοδος της δεξιάς στην Ευρώπη σηματοδοτεί την επερχόμενη δεκαετία, όπου οι Ευρωπαίοι θα καταλάβουν πλέον το ύπουλο παιχνίδι των ψευτοαριστερίζοντων κομμάτων (+οικολόγων-φασιστών) και θα αντιταχθούν στα φασιστικά σχέδια του αμερικανικού επεκτατισμού. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,είστε ο Δούρειος Ίππος της Αμερικής μέσα στην Ευρώπη.

Γι' αυτό, οικο-φασίστες, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά φασιστοειδή νεοταξικά υποκείμενα το μήνυμα που σας λέει ο λαός είναι ένα: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!

Στις επόμενες εκλογές που ο λαός δεν θα απέχει, θα δείτε τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων και θα τρίβετε τα μάτια σας από την ύπουλη φωλιά σας.