Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Εκρηκτικό το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ στο ΧΑΪΔΑΡΙ






Κυκλοφοριακή μελέτη ακούμε και δεν βλέπουμε... πάνω από δέκα χρόνια.... καλημερίζω την εξουσία... και την ανοησία της...

Στοιχηματίζω πως η Γ. Παπανδρέου στο Δάσος, σύντομα θα έχει την τύχη της Αγωνιστών Στρατοπέδου (ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει).

Μίκρυναν το οδόστρωμα και έφτιαξαν πεζοδρόμια, για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα πάνω σ' αυτά.

Με μεγάλη δυσκολία χωρούν να περάσουν δυο μικρά αυτοκίνητα.

Μποτιλιάρονται τα πάντα στην κάθε διέλευση φορτηγού, λεωφορείου ή μεγάλων διαστάσεων επιβατικού αυτοκινήτου.

Αλαλούμ στη συμβολή της με τη Λ. Αθηνών, με όσους βγαίνουν από την Κύπρου (η χαρά του φαναρτζή).

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τις κακοτεχνίες των ασυνείδητων εργολάβων, που δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς το φόβο του ελέγχου και της τιμωρίας.

Με την ευκαιρία διαβάστε την πάντα επίκαιρη, παλιά επιστολή για τη Στρ. Καραϊσκάκη, ενώ το χάος εξαπλώνεται και στην Κύπρου και στην Ανθέων, αλλά και στη Θερμοπυλών, με την εξυπνάδα των προηγούμενων να ανοίξουν φανάρι στη Λ. Αθηνών !


Και όμως …συμβαίνουν

Ποιος θα το πίστευε πώς θα ερχόταν μέρα που χρόνος 20 λεπτών δεν θα επαρκούσε για να διασχίσουμε την Στρ. Καραϊσκάκη από την συμβολή της με την Ιερά Οδό έως το «Παλατάκι»…

Και όμως συνέβη και πολύ φοβάμαι πως θα συμβαίνει όλο και πιο συχνά από εδώ και πέρα, λόγω της ανεξέλεγκτης στάθμευσης οχημάτων, κατά μήκος της οδού και κύρια των διπλοσταθμευμένων οχημάτων στο τμήμα της πλησίον των τραπεζών.

Ποιος θα το πίστευε πώς θα ερχόταν μέρα, αλλά και νύχτα που τα ακριβοπληρωμένα και χιλιοανακαινισμένα πεζοδρόμια της Στρ. Καραϊσκάκη, κυρίως στο τμήμα της κατά μήκος της πλατείας Ηρώων θα μετατρέπονταν σε ένα απέραντο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων των θαμώνων των γύρω μαγαζιών.

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, Κυριακή μεσημεράκι, κάντε μια βόλτα και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές…

Ποιος θα το πίστευε πώς θα ερχόταν μέρα που θα κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα, από τις σούζες και την ανεξέλεγκτη κίνηση δίτροχων, των γονιών και των μικρών παιδιών τους, που αποφασίζουν να κάνουν μια απογευματινή βόλτα κατά μήκος του πεζόδρομου της Στρ. Καραϊσκάκη, στον λίγο χώρο που απομένει, αφού τα τραπέζια και οι καρέκλες των μαγαζιών, όλο και μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνουν.

Ποιος θα το πίστευε πώς θα έρχονταν μέρα που την δροσιά των αιωνόβιων πεύκων και των κήπων κατά μήκος της Στρ. Καραϊσκάκη θα την χαίρονταν αγέλες αδέσποτων σκύλων, γιατί έτσι θέλουν κάποιοι φιλόζωοι οι οποίοι δεν έχουν την ευαισθησία όταν βγάζουν το σκυλάκι τους βόλτα στους παιδότοπους και τους χώρους πρασίνου να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του, έτσι ώστε να μην προκαλούν τους χρήστες των χώρων αυτών.

Ποιος θα το πίστευε πώς θα ερχόταν μέρα που η Στρ. Καραϊσκάκη θα έκλεινε τον κύκλο της και θα ήταν τόσο σύντομος;

΄Η μήπως η Δημοτική Αρχή με ουσιαστικές παρεμβάσεις της θα της δώσει το φιλί της ζωής;


ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσίευση:

«ΧΑΪΔΑΡΙ Η πόλη μας» Φύλλο 42 Ιούνιος 2002

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» Φύλλο 35 Σεπτέμβριος 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: