Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ Ώρα Μηδέν

ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ τι και γιατί;
Με αφορμή το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ και κάποια ανώνυμα πικρόχολα σχόλια στο blog-elpe, (περί δεξιού, α-δέξιου ή επι-δέξιου και μουσοφόρων φίλων), διερωτώμαι για άλλη μια φορά, τι συμβαίνει στην ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ;
Ποιος ο λόγος κατάθεσης κοινής με την ΠΑΣΚΕ πρότασης διεκδίκησης ΕΣΣΕ 2009;
Η ΔΑΚΕ δεν όφειλε να έχει την δική της πρόταση και να την υπερασπισθεί ασχέτως αποτελέσματος, όπως έκαναν και οι άλλες παρατάξεις;
Ως μεγάλη παράταξη, έστω και αν οι θέσεις της ήταν ταυτόσημες με αυτές τις ΠΑΣΚΕ, δεν θα έπρεπε να βρει ένα (ν) ή ένα (σίγμα) για να διαφοροποιηθεί;
Μήπως την φοβίζει η απόρριψη ή η περιορισμένη απήχηση;
Έστω και ένα αίτημα να είχε, δεν θα έπρεπε να το στηρίξει, όπως έκανε επιτυχώς το κατά πολύ μικρότερο Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ);
Εάν είχε επεξεργασμένη πρόταση, πια σημεία απεμπόλησε για να την ενσωματώσει στην πρόταση της ΠΑΣΚΕ;
Τι συμβαίνει και κατ΄ εξακολούθηση γίνεται ουρά της ΠΑΣΚΕ το τελευταίο διάστημα ταυτιζόμενη πλήρως με τις θέσεις της;
Μήπως συμβαίνει αυτό που λέει ο λαός «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο»;
Τι αλληλεξαρτήσεις και παλιοί λογαριασμοί υπάρχουν ανάμεσα σε κάποιους Δακίτες και Πασκίτες;
Μήπως κάποιοι όπως και να έρχονται τα πράγματα απολαμβάνουν ένα ιδιότυπο άσυλο (εργασιακό και συνδικαλιστικό) ενώ τα κορόιδα από κάτω τρέχουν;
Θα επανέλθω στο εν λόγω θέμα αφού πρώτα θυμηθούμε παλιότερες τοποθετήσεις μου για την ΔΑΚΕ της μεγαλύτερης ίσως βιομηχανίας της χώρας μας.
ΠΟΙΑ ΔΑΚΕ ;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Πριν καλά καλά κοπάσει ο κουρνιαχτός, πριν μας δοθεί λίγος χρόνος για ανασκόπηση των γεγονότων, απολογισμό και αυτοκριτική, οι γνωστοί μνηστήρες της εξουσίας, οι καρεκλοκένταυροι που πλήγωσαν την παράταξη με τα καμώματά τους, μας καλούν να τους επιλέξουμε ως τους ιδανικότερους στην ηγεσία της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ.
Όμως το ερώτημα που τίθεται αμείλικτο είναι ποια ΔΑΚΕ θέλουμε;
Την ΔΑΚΕ των εργοδοτών, των διευθυντών, των μηχανισμών, των συνωμοτών, των συκοφαντών, των εκβιαστών, των βολεμένων, των κακοδιαχειριστών, των καταχραστών, των λαμογιών, των λαθρεμπόρων, των εμπόρων ιδεών και ελπίδων, των καλαμοκαβαλάρηδων, των αποκλεισμών και των όρων, των παραβατικών συμπεριφορών, των αμοραλιστών;
Εγώ είμαι με την ΔΑΚΕ των εντίμων, των αγωνιστών, των συναδέλφων, των οραματιστών, των ανιδιοτελών, των συνεπών, των ιδεολόγων, των ανυπότακτων… και ως φαίνεται τέτοια ΔΑΚΕ στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας δεν υπάρχει έτσι όπως φρόντισαν να μας πείσουν με την στάση τους και την συμπεριφορά τους όσοι έδωσαν και δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα για την σφραγίδα.
Κάποιοι επιθυμούν και βολεύονται με ΔΑΚΕ δύο ταχυτήτων, την ΔΑΚΕ των εχόντων και κατεχόντων και την ΔΑΚΕ των δεδομένων, των νεροκουβαλητών, των αδικημένων, των yes-man.
Συγνώμη κύριοι αλλά δεν θα ξαναπάρουμε, την φάγαμε στην μάπα στον εργασιακό μεσαίωνα της πρώην PETROLA με τους εκλεκτούς μπροστάρηδές της, την φάγαμε στην μάπα και τα τέσσερα χρόνια της συγχώνευσης με τα ΕΛΠΕ.
Κύριοι η συμμετοχή σε μια ΔΑΚΕ χαρακωμάτων δεν περικλείει τίτλο τιμής για εμένα, απωθεί και δεν συσπειρώνει τους συναδέλφους, γελοιοποιεί τους επίμαχους μνηστήρες, αποπροσανατολίζει από τα καυτά εργασιακά προβλήματα και δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Άλλωστε, σοφά πράττοντας η Ε.Ε. της Κεντρικής ΔΑΚΕ, απαγόρευσε την χρήση του τίτλου της στις πρόσφατες εκλογές του ΠΣΕΕΠ.
Το ερώτημα είναι ποιοι μετά τις εκλογές θα συμμετέχουν στην ανασυγκρότησή της και από ποια κολυμπήθρα του Σιλωάμ θα περάσουν την στιγμή που το μελάνι που ξόδεψαν και η λάσπη που έριξαν για να μας πείσουν για το πόσο δίκιο είχαν δεν έχουν ακόμα στεγνώσει.
Όλοι όσοι συνετέλεσαν στην απαξίωση της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, όσοι ασύστολα λασπολογούσαν, δεν μπορεί να ζητούν και να έχουν τον κύριο λόγο στην επανίδρυσή της.
Όσο αυτοί επιμένουν η φθίνουσα πορεία της παράταξης στα ΕΛΠΕ θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δεκέμβριος 2007
ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΠΕ – ΒΕΕ
E-mail: beneas13@hol.gr

http://azeotropia.blogspot.com/2007/12/blog-post_06.html

http://ypeppas.blogspot.com/2007/12/blog-post_09.html

http://elpe-gr.blogspot.com/2007/12/blog-post_13.html
ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ… το αγλάισμα των ανακοινώσεων.
Οι ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ από κάποια χρονική στιγμή και μετά χρίζουν ψυχιατρικής έρευνας.
Όχι ως προς το περιεχόμενο αλλά ως προς τις μεταλλάξεις και τις συμπεριφορές των συντακτών της.
Αυτά που έγραφα στον ΠΥΡΣΟ και σε άλλα έντυπα το 2004 – 05 και για τα οποία είχα κατηγορηθεί από τους συντάκτες των σημερινών ανακοινώσεων της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, ωχριούν μπροστά στις ανακοινώσεις τους που με ρυθμό πολυβόλου εκδίδουν τελευταία.
Βέβαια όταν εγώ τα έγγραφα, γιατί όπως λέει και η παροιμία, «η μέρα η καλή φαίνεται από το πρωί», αυτοί με κατέκριναν.
Φαίνεται πως ήλπιζαν ή προσωρινά είχαν πετύχει μεγάλα πράγματα για πάρτη τους και τα έβλεπαν όλα ρόδινα.
Τώρα που έχασαν τα αυγά και τα καλάθια έγιναν λιοντάρια.
Γι αυτούς τότε ήμουν γραφικός, απείθαρχος, ανεξέλεγκτος, βιαστικός και αλλοπρόσαλλος… τώρα ψάχνουν για συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες αλλά μάλλον είναι αργά γιατί τα πουλιά πέταξαν και δεν γυρίζουν πίσω στην φωλιά.
Τώρα τα βάζουν με την Κυβερνητική Πολιτική, με τις Κυβερνητικές Επιλογές, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς που είναι εκφραστές της και με την Διοίκηση της εταιρείας, που ως ιδιωτικό μαγαζί πλέον, κάνει τις επιλογές που γουστάρει και καλά κάνει.
Θα έπρεπε να γνώριζαν το «κάλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» αλλά δυστυχώς όπως έχω ξαναγράψει τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ήθελαν το μαγαζί να το δώσουν στον ιδιώτη και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε αυτά δεν κατόρθωσαν ή μάλλον δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.
Όσο για τις φωνές που προειδοποιούσαν αυτοί τις λοιδορούσαν.
Τώρα «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα».
Τώρα το μαγαζί θα ξαναγίνει Petrola και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε, οι άλλοι τα κεφάλια πάλι μέσα και άντε βρες κουράγιο για να ξανακάνεις αντάρτικο.

ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ beneas13@hol.gr

http://elpe-gr.blogspot.com/2008/08/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: